reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Kółko wzajemnej akceptacji - oby do celu

witam,
co do yorka widziałam program na Animal Planet o rasach psów i niby york do małych dzieci nie jest wskazany, bo po prostu nie przepada za ich pieszczotami;-). Ja jak już zakupię buldożka francuskiego za kilka lat kiedy to me dzieci zrozumieją co to jest posiadanie psa, Miłosz wie jaki to obowiązek i np nie chce a Olka myśli że to nic takiego i pali się do psiaka, tylko krzywi się jak tłumaczę, że i w nocy siku będzie chciał, i nasika i kupę zrobi w domu, trzeba będzie to sprzątać itp itd to nie bardzo jej sie to uśmiecha:-p

A tak w ogóle witam,
właśnie druga czerwoną herbatkę spijam, później zielona pójdzie w ruch, bo zarówno jedną jak i drugą można parzyć kilkakrotnie:-D

reklama
Dzięki dziewczyny za rady. No właśnie te yorki sa takie malutkie ale z drugiej strony sobie myśle że on się bedzie wychowywał od małęgo z dzieciakami i powinno nie być źle... Co do wychodzenia z nim to akurat nie problem bo chętnie z nim bedziemy spacerować. Tymbardziej idzie lato onbedzie mały to go nauczymy spacerować ale ogólnie zrobie mu kuwete na balkonie i tak go naucze robić siku... Będe chciała go nauczyć że jak chce siku albo kupe :D to musi stanać przy balkonowych drzwiach tylko Jolit@ jak to jest w nocy? Czy potrzeba wtedy psa puszczać siku? A czy psy śpią całą noc? :>

Co do hula hopu to kręcisz w koszulce czy na gołe ciało? Radziła bym na początku założyć nawet 2 koszulki wtedy bardziej się spocisz i nie bedzie tak bolało ;) ale ból też powinien w ciagu tygodnia regularnych ćwiczeń przejsc. Ile kręcisz dziennie? Zacznij od 2/3 minut :) ;*

Alusia musisz miec swiadomosc,ze pies to nie kot :sorry: on musi poczuc cos by sie zalatwic ,ma inne instynkty ...druga sprawa to zwyczajnie pies potrzebuje spaceru tez po to by sie wylatac,szczesliwy pies to zmeczony pies i to nie wymeczony przez dzieci ale poprzez spacer wlasnie :tak: i dobry pies dla dzieci to wlasnie shih-tzu lub jakies inne ,a co do yorka to tez nie jestem pewna ...
nauczenie psa czystosci tez nie jest latwe ...u mnie trwalo 2-3 miesiace i to z lataniem na dol (Mieszkalismy wtedy na 3 pietrze)po kilkanascie razy na dobe a i tak nie obylo sie bez nocnego obsikiwania katow w mieszkaniu...nie obylo sie bez sraczek,bo mlody pies jak zje cos innego to zaraz ma jakies rewolucje bo jego uklad trawienny tez sie powoli przyzwyczaja...to troche jak z dzieckiem :sorry:

Co do hula hop to nie krece bo nie umiem...od wczoraj je dopiero mam,troche poprobowalam (w koszulce bylam ,cieniutkiej) i dzisiaj juz mnie wszystko boli...:confused2: no ale bede probowac dalej.

A co do spania...to moj teraz juz bez problemow spi cala noc ale jak byl malutki,to skomlal w nocy ,do lozka nam sie pchal,taka mala to kuleczka byla,ze uleglam i wzielam go do lozka...to byl mega blad bo pozniej mialam mega problem by go odzwyczaic ,w ciazy bylam...wiec mnie pies w lozku zaczal wkurzac ale dalam rade go wygonic z lozka a pozniej powoli w ogole z sypialni...

Ostatnia edycja:
dlatego ja np bym nie wzieła yorka, fajne są z wyglądu, te ich kiteczki itp ale jak już to wybrałam rasę naprawdę mało wymagającą, nie dość że mały to spacer do parku koło bloku w zupełności mu starczy :) uwielbia dzieci i zako****e się w swoim właścicielu. Wytrzymuje gdy nie ma nikogo w domu ( praca) i nie demoluje mieszkania. Urodziwy nie jest co prawda ale stawiam na wygodę troszkę, bo tak naprawdę uwielbiam duże psy typu dog niemiecki ale to wiadro żarcia, kupa jak u krowy prawie (z szuflą na spacer chyba bym chodziła haha), no i do mieszkania absolutnie nie a ruchu na kilkukilometrowe spacery wiem, że bym póki co nie zapewniła:tak:. Ale na razie mam tyle roboty przy dzieciach, że naprawdę może za kilka lat:rofl2:

No wlasnie alusia ,bo wiesz chyba,ze yorka strzeba strzyc i czesac...inaczej bedzie wygladal jak zabiedziony i nici z jego pieknego wygladu...sam w sobie zaden pies nie jest piekny...dopiero jak o niego zadbamy to taki moze byc ...
Moze zastanowisz sie nad inna rasa,jest mnostwo malych psow ale z krotka sierscia ...
Fajny owlosiony pies ale klopotliwe to jest...gdy brzydka pogoda to caly syf z dworu na tych klakach przynosi .

edit.
Juhuuu,udalo mi sie 3 minuty pokrecic hula hop :-D juz sie naumialam ;-)

Ostatnia edycja:
Alusia ja slyszalam ze lepsze sa labradory :-) jak juz cos ale to musisz miec miejsce w domu na nie, no i spaceru godzina przynajmniej, zastanow się, żebys nie załowała za 2 tygodnie że nie wyrabiasz, zasrane wszystko, pies brudzi, pogryzł twoje ulubione buty, zabawki dzieci a maluchy robią awanture, żeby piesek spał z nimi bo TAK ;-):-D

Jolit@ - spoko, nauczysz się kręcić, a ciężkie masz to hula hop ? może rób na początku co 2 dni ?

Gaja też mi sie okropnie podobaja te buldogi :-) a także szpice , ale cóż..psa nie che - widze ile jest problemu z tym u mojej mamy, a to chory - antybiotyki miał, a to jakiś zabieg, a to łape sobie wygryzl, a to okazało sie że nie może jeść tego i owego :/ eh... jak dziecko ;D

sloneczko pięknie dzis świeci, więc nie moge się doczekać spacerku ..

jej ale tu mały ruch dziś hehe.
ja też z rana wyszłam i dopiero po 2 godzinach zlądowałam ze spaceru, zrobiłam gulasz i teraz bigosik dla małża robię z grzybkami i śliwkami, do tego boczuś, no wsio co najlepsze dla wątroby:-p:-p:-p

reklama
Gaja, ale mi smaka narobiłaś na bigosik..:szok::szok: mnia, mnia.. daj troche ;-)

macie jakiś pomysł na obiad???? cos szybkiego może być na pare dni ( bigosik odpada niestety ) ??

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry