reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kółko wzajemnej akceptacji - oby do celu

U nas licząc że Olka zostanie w godzinach od 8-15 będzie coś ponad 250 - 270 zł, jeśli zostałaby do 16 to bliżej 300 zł. Niby nie dużo ale jak na taką mieścinę to sporo gdy tu zarobki to najniższa krajowa w 70 %:confused2:
Ala to dotyczy przedszkoli państwowych:confused2:

Co do sikania to Maks boi się na kibelek siąść a z nocnika spierdziela i sika po kątach

reklama
A mój własnie gdzieś woli na kibelek niz na nocnik.
Gaja u nas taka sama stawka za państwowe przedszkole, a prywatne od 350 do 600 myslałam nawet nad zapisaniem małego jak skkończy 2,5 roku bo wtedy biorą do prywatnego bo od tylu lat dostaja dotację od państwa, ale niewiem czy będzie sikał zobaczymy, a normalnie od września zapiszę go do państwowego tylko niewiem czy się dostanie bo ja nie pracuję ale coś się wymysli:-)

Dziewczyny to ja nie wiem ale dziwnie bo u mnie Jasio 3 latek idzie do przedszkola i przedszkole wyniesie mnie miesięcznie maks 50zł (wyżywienie, ubezpiecznieie i rada rodziców rozbiłam to na miesiące) a tak to wychodzi 30 zł wyżywienie i 3 razy w roku 30 zł...

Ala naprawdę tyle przedszkole u was wynosi????? ?W szoku jestem, bo u nas za dzień za wyżywienie płacę 5 zł to samo wyżywienie na 20 dni roboczych to 100 zł. Ciekawe od czego to zależne jest? Tzn. to miasto ustala ile ma się płacić to skoro u was da się za mniej to dlaczego teraz gdzie i tak jest drogo maja podnieść opłaty? Chore. No we wrześniu wywieszą karteczkę o podwyższeniu opłat na drzwiach przedszkola. Ech, chcesz mieć dzieci to płacz i płać:no:

Gaja u nas obiad kosztuje 1,40 a podwieczorek 1zł śniadanie tak samo ale ja biorę tylko obiad bo podwieczorek zdecydowaliśmy z rodzicami że bedziemy sami dzieciom szykować. Jakaś kanapka czy coś takiego...
A szkoda mowić ceny są kosmiczne :no: ale masz racje chcesz mieć dziecko to płacz i płać :no:

dzień dobry

z rana musiałam warzywa pokroić i pomrozic bo tyle tego miałam i czasu już na to..
mój Mateo dziś już urządził mnie dwoma kupalami podbiegunkowymi :/ mam nadzieję, że to wina wczorajszej fasolki szparagowej w ilości sztuk 1 , a nie początki biegunki grrrrrrr......

Editek, biedny ten Twój synciu :* ale cos czuję , że mój łobuz zaraz też sobie cos zrobi :/ tak szaleje.. mój dzis wstał o 7 !! szok! wyspana jestem tralalala.. ale ponoć w nocy nie spał , ja tam nie wiem mąż jak sie kładł spać to mówi - patrzy do łóżeczka, świeci telefonem gdzie synio a on siedzi oczka otwarte hehehe, dobrze, że sam zasnął ;-)

Ala u nas w żłobku publicznym ( jakieś 180 zł za mc + ukryte koszty :p :p :p ) jest 5 zł za dzien - jedzenie dla dzieci, w przedszkolach ceny wahają sie od 5-8-15 zł :/ (o prywatnych nawet nie wspominam..chociaż właśnie do takiego posyłamy syna.. będzie jakieś 300 zł za mc z pełnym wypasem język tańce i inne wygibasy, normalnie koszt. 600 zl ale to jest przyzakładowe u meża w pracy no i godziny ..od 6 do 18..a to się b. rzadko zdarza), jednak z dzieciem jedziesz? ;-) coś sie zmieniło? jak relacje z panem meżem ? Może kup synkowi zwykłe majteczki i siup, dywany pozwijaj i niech lata jak dupka zmoknie raz, drugi trzeci to może zajarzy ? a tak to wie, że przebierzesz prędzej czy później, ja tak zamierzam robić, może nie przeszkadza mu na chwile no ale kupa w gaciach to nie fajnie :-D albo niech go tata nauczy - zawsze to autorytet, niech pokaże jak sika do dorosłego kibla i może zaskoczy to u niego?

Gaja oj mam nadzieje, że uda Wam sie wygospodarować czas żeby byc razem :-) a męża docenią tylko kiedy, eh..nawet mi nie mów, tak to jest jedni pracuja a oni zbieraja laury ..

Iza wpuściłaś juz chłopa do domu? :D

Mateuszkowa no bo doszliśmy do wniosku że dziwnie będzie całkiem bez dzieci :no: Olo zostanie w domu a Jasio pojedzie z nami tylko póki co jeszcze nic nie znalazłam heh ..
A jak z mężem hmmm powiem Ci że ogólnie ok ale czasami ma jeszcze głupie i wredne zagrywki to wtedy żałuje że wróciłam ale dzieci są szczęśliwe i to najważniejsze ;-).
A mam nadzieje ze u Twojego synka jednak nie rozwinie się biegunka. :*

Mateuszkowa pokaż mi jeszcze raz gdzie Wy jedziecie ;*

Ala my jedziemy do Pogorzelicy :-)

a nie chcesz zabrać drugiego ? ja bym chyba nie mogła zlostawić jednego malucha no chyba, że jeden by miał z 10 lat a drugi był mały to "młodzieniec" z checia odpocząłby pewnie od towarzystwa hahaha ;-) oczywiście to tylko MOJE zdanie i takie gdybanie więc nie bierz sobie do siebie tego :* a jak avon? ja dzis zamówiłam ( ponad 200 zł ) i zamówiłam sobie ten chłodzący żel ujędrniający, no zobaczymy..

Mateuszkowa ja z tamtego katalogu miałam też ponad 200zł :) a w tamtym miałaś ponad 150zł? Zamówiłaś sobie ten zestaw kosmetyków (szary spa)? Ja już z tego następnego mam na 150zł
;-) chce zamówienie złożyć przed 20 sierpnia żeby kosmetyki mieć na wczasy :-D.
A co do wyjazdu na wczasy to Olek jest bardzo niegrzeczny, duzo płacze i ogolnie jest troszke problematyczy :-D więc zostanie w domu a źle mu z babciami nie będzie a Jasio pojedzie z nami. Jednak z jednym dzieckiem to z jednym dzieckiem :-).

Kochana wiem że do Pogorzelicy ale dokladnie pensjonat :-D

reklama
aaaa pensjonat :-D:-D:-D:-D Albatros | Pokoje Pogorzelica kurka my płącimy 55 zł za osb w tym terminie kiedy jest promo, mam nadzieje, że cos wynegocjujemy :p :p :p

no fakt, z babciami napewno nie będzie mu źle :-)

w tamtym kat. miałam na 300 zł więc szary zestaw jest mój hehe, uwielbiam tą maseczke błotną:-D:-D:-D a co będzie w kolejnym? czas pokaże :-Dbęde musiała zrobić tak, żeby zamówić i odebrać i rozdać zanim wyjedziemy :-D:-D

Do góry