• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Krok po kroczku... czyli postępy

reklama
slicznie gaworzy a ten jezyk byl faktycznie ekstra:tak::-)
a u mnie sukces seba wczoraj zaczol siedziec jeszcze czasem go zachwieje ale to przeciez pierwsze proby:tak:jestem z niego dumna:-)

Załączniki

• siedze.JPG
    siedze.JPG
    51 KB · Wyświetleń: 50
  • siedze1.JPG
    siedze1.JPG
    37,1 KB · Wyświetleń: 49
  • siedze2.JPG
    siedze2.JPG
    45,7 KB · Wyświetleń: 56
  • siedze3.JPG
    siedze3.JPG
    38,1 KB · Wyświetleń: 45
hahaha:-D widzę że mamy taki sam pilot Ewa:-Di też robi zawrotną karierę Paula wszystko rzuca w kąt jak tylko zobaczy pilota:-D

No i Gratulacje dla Sebastianka bardzo ładnie siedzi a jaka to chudzinka:tak:

Paulinki języczek debesciarski:-D I slicznie mówi "bababa":tak:
Mój mały tez mówi "baba" "tata" "mama" a nawet zdarza sie mu jakby "brrr"
Gratuluje Sebastiankowi kolejnego kroku!!:tak: Śliczny chłopiec.
A Krecik wczoraj nauczył sie raczkowac, jeszcze nieporadnie ale juz znacznie przyspieszyło jego tempo poruszania sie po pokoju. No i kombinuje cały czas gdzie by tu sie czegos chwycic i wstac, i udało mu sie pare razy, ale trzesie go przy tym strasznie . troche mi jakies zamazane to foto wyszło., z wrazenia chyba;-))a pierwsze to nowo wykombinowana pozycja.

super ekstra fajowe dzieciaczki. Sebuń rzeczywiscie takie nasze forumowe huhereczko:-D, za to ladnie siedzi a Kondzio:szok:niezle, niezle.pogratulowac mamusiom dzielnych maluszkow...

kaira u nas pilot to najlepsza zabawka dla seby:tak:chowaja sie wszelkie grzechotki;-)musze wyciagac baterie bo przelacza mi programy:-D
patija ale twoj synus zdolniacha:szok:moj dopiero zaczal siedziec a twoj juz raczkuje:tak:gratulacje:-)
fakt moj sebus to huhro przy waszych dzieciatkach ale co poradzic taka jego uroda:happy2:choc wolalabym zeby troszke wiecej tluszczyku mial :tak:

U nas króluje pilot i telefon:-)jak rano biore Zuze do nas do łóżka żeby jeszcze dospać, to daje pilota i nie ma dziecka:-)telefon kupiliśmy jej taki zabawkowy ale to nie to samo jak prawdziwy:no: a z nowości to juz sama usiade jak chce, chyba że chce zwrócić na siebie uwage to wtedy podnosze sie troche i jecze że niby nie dam rady sama usiasc:-)taka mała cwaniara mi rośnie:-)

Mój Maluszek próbuje sam usiąść. Z brzucha tak śmiesznie siada na bok, tylko nie wie do końca jak podnieść tułów. Wstajemy tez jak tylko jest sie czegoś chwycić ale Patija Twój synuś jest rewelacyjny w tej pozycji z wypiętą dupką:)

Mój Potwór w końcu sam siedzi :tak:.Już nie kiwa się jak po dwóch setkach wódki :-D.A zaczęło się od tego, że jak chciałam położyć Oliwkę na macie to chwytała się pałąków i siedziała.Oczywiście później było wielkie bum na podłogę i płacz, ale okazało się, że jak sadzam ją bez podpórek to siedzi, czasem wygląda normalnie (siedzi prosto i śmieje się jak głupia) a czasem podpiera się rękami i wygląda wtedy jak małpa :-p.
Pełzanie po pokoju ma opanowane do perfekcji.Tylko mam jeden problem - jak Oliwia widzi aparat albo kamerę to zamiera bez ruchu i trudno cokolwiek sfotografować lub nakręcić.Będę musiała obczaić moment kiedy nie widzi i wtedy ją z ukrycia uwiecznić na kamerze lub aparacie :tak:.
A najlepszy motyw mamy jak Oliwka leży na brzuchu i pytam jej: Oli, kto tu rządzi??Tata rządzi?? A ona wtedy macha główką "nie" :rofl2::-D.A jak pytam czy mama rządzi to nie robi nic tylko myśli i myśli :-D:tak:.Kochana córeczka :-D:-D:-D

reklama
A u nas od niedawna Mati siada sam nawet z pozycji leżącej. Jak go położę to zaraz siedzi zadowolony:-Da oprócz tego od niedawna zaczął przyjmować pozycję do raczkowania, ale nie bardzo mu wychodzi jeszcze poruszanie się w tej pozycji, nie może skoordynować rąk i nóg. Za to na brzuszku odpychając się nóżkami nieźle się przemieszcza:tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry