• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Krok po kroczku... czyli postępy

Hania co prawda na razie siedzi sama ale się do siadania nie kwapi, łazli ale pełzaniem do tyłu ale za to dziś nauczyła się robić kosi-kosi :-) I jak tylko zacznę mówić kosi-kosi to uderza łapką w łapkę. Niby nic ale jestem tak z tego dumna, jakby ukończyłą Harvard :-D:cool2:

reklama
nineczka to fajnie to musi wyglądać. moja Lilka robi "kizia mizia". jak zbliżę się do niej i powiem "kizia mizia mamusię:-D" to ona mnie "głaszcze" po policzku:tak:;-)

Moją próbuję uczyć klaskać, ale nie umie uderzać w dłonie, tylko jedną dłonią wali w przedramię drugiej ręki-taki dziwny styl. Czy Wasze dzieci chwytają, jak uczycie je wrzucać klocki do pudełka (wiecie, te odpowiednie kształty..), bo moja ni w ząb..

Kupiłam Hani "garnuszek na klocuszek" ale ona z całej tej zabawy najbardziej lubi... podgryzać klocki :cool2: Czasem wrzuci ale przez górę. Wyjmuje raczej niechcący przewalając cały garnek. Uwielbia za to melodyjki :-) Skacze przy nich jak szalona na pupce :-D

buahahahahahahah!!!!!zawsze ryłam z tego "garnuszka na klocuszek"!!!!!
ps.może Hania jeszcze za mała na takie zabawy? no i wszystkiego co najukochańsze dla Haneczki!!!

Dziękujemy :-)

No w sumie ta nazwa tak dosyć dwuznacznie brzmi ;-):-D:dry::-p
A tak serio to nie mogę już słuchać tej pioseneczki :confused2:

Hania lubi Genesis :dry: Oglądamy MTV, Viva i podobny sit i zero reakcji nieważne co leci. Dziś rano pokazali relację z koncertu Genesis i co robi moje dzidzi? Podskakuje w rytm na pupce i klaszcze w łapki a uśmiech, żeby nie uszy to by był dookoła głowy :-D

No fajnie ze Hania zna sie na muzyce! Nineczka...co to jest ten garnuszek na klocuszek? ;-)
U nas z postepami to narazie...Kuba jak oglada jaka to melodia to w krzeselku wcina palucha u nogi...no i skubaniec jak sie go pod paszki chwyci to twardo stoi i opiera sie o krzeslo...ma gdzies siadanie...chcialby dorazu chodzic ;-)

no to z Hanusi zostanie krytyk muzyczny:tak:;-)...zabawka fajowa- ale ze spokojem- nasze maluchy jeszcze nie umieja wrzucac- to jest tak ze wiek percepcji rozwija sie:
- ok 6 m-ca dziecko spogląda na upadający przedmiot
- 7,8 m-c ma rozwinięta "głebie"(wie co jest blisko a co daleko)i w wieku 8 m-cy tworzy sie pamięć 2 elementowa(moze chwycic 2 rzeczy jednoczesnie)
- dopiero ok 9 m-ca umie wyciągac zabawki z pojemnika całą dłonią
- w 9 m-cu WSZYSTKO wyrzuca co ma przy sobie(robi to celowo)
- a w 10 m-cu zaczyna "sprzątać"- czyli wkładac do pojemnika- i wówczas nasze mądre szkraby bedą potrafiły włożyc klocki do garnuszka klocuszka:-)to Pola odp na twe pyt:-)
....(Sara ma podobną zabawke- ale jakąs polską wersję)- narazie zabawa opiera sie na waleniu wszystkimi klockami o wszystko;-)

reklama
no juz wiem co to ten garnuszek (dobrze ze sa tansze wersje ;-) My jakos nie kupujemy ostatnio zabawek bo Kuba bawi sie fajnie tymi zabawkami co juz ma...a dostal od babci Marysi juz takie na wyrost wiec czekaja :-)...pozatym zabawki nie sa dla niego tak interesujace jak wszystkie zabawki doroslych ;-):tak::cool2:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry