• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Krok po kroczku... czyli postępy

A Oliwka ma w nosie swoje zabawki, bo lepsze są : wszelkie kable, mój laptop, piloty, telefony...Dzisiaj jak byłyśmy u mojego faceta w pracy to bardzo jej się spodobał czytnik kodów kreskowych, ale w końcu grzmotnęła nim na podłogę :-D.
Potworek już pięknie siedzi, ale ma problem z powrotem do pozycji leżącej, dzięki czemu ma ślicznego dużego i fioletowego guza na główce :-(.Bo usiadła, a jak chciała położyć się na brzuchol to dość mocno walnęła głową w stół :shocked2:.Wrzask był nieziemski i w ciągu 5 sekund śliwa :no:

reklama
seba to najbardziej lubi bawic sie piltami komorka mamy i swoimi butami:-Dma czasem dzien ze pobawi sie swoimi zabawkami ale woli inne rzeczy bardziej np butelki plastikowe:-Da jak dopadnie kawalek papieru albo reklamowke to dopiero jest zabawa:-)uwielbia tez drapac wszystko i wszystkich jak rowniez ciagnac za wlosy jak ostatnio paule dopadl to jej garsc wlosow wyrwal:szok:taki maly sadysta;-)

Hi hi :happy2: Mały sadysta...

Hania za to nauczyłą się ... wkurzać. Zabrałam dziś jej obgryzionego już i obślinionego pilota od tv. Wrzask, że :szok: i kopanie w wyrko ze złości. Niestety, wydra mała nie kuma, że walka nierówna i z mamusią nie tak łatwo heh heh

Hi hi :-Du nas podobnie, Mateuszek jak czegoś nie chcemy mu dać to nauczył się tak wrzeszczeć:wściekła/y:złośnik okropny:wściekła/y: W zabawkach Mateuszkowi najbardziej podobają się metki, gazety też są super- Mati nie może wytrzymać, musi podrzeć, matę rozbiera na kawałki w 5 minut, a ostatnio ulubionym zajęciem mojego dziecka jest ściąganie ze stołu wszystkiego co się da. No a jak widzi psa moich rodziców to zaczyna się tak rechotać:-D:-D i zasuwa za nim, ale niestety jeszcze nie nadąża:-Dpies jest szybszy( ale to do czasu:-D) Aha zapomniałam dodać, że mój synuś od tygodnia raczkuje:tak:Jeszcze niedawno tylko bujał się na kolankach i tak niepewnie sie poruszał, a tu dosłownie z dnia na dzień zaczął tak świetnie raczkować.Jesteśmy z niego dumni:tak:

Jak czytam to nie moge wyjsc z podziwu jakie zdolniachy te Wasze maluchy. U nas siadanie non stop, potem na brzuch i znow do siadu i tak caly dzien. Z raczkowaniem to tak smiesznie dwa kroki do przodu, trzy do tylu. Najwieksza umiejestoscia Kuby jest samodzielne wstawanie, byle mial sie czego chwycic to stoi a jak klapnie na pupe to dzwiga sie znowu. W lozeczku jak stoi to trzyma sie tylko jedna reka a druga cwaniak czyms macha, np. pielucha i szczescie pelne.

u nas gazety i piloty i komorki tez sa ulubione od dawna mala siedzi ale na kolanach u kogos nie umie sama tz jak sie trzyma to tak ale bez trzymanki leci na buziulke pozatym uwielbia zwierzaki i inne dzieci po prostu szaleje za nimi z radosci wczorj wracalismy do londynu i w samolocie siedziala obok nas dziewczynka okolo 6 latek marta byla nia zachwycona piszcala i smiala sie non stop :-D

Gratulacje wszystkim raczkujacym dzieciaczkom Marta zaczela trozke pelzac:-)

Idą jak burza te nasze Maluchy. Widzę, że u nas to samo, z zabawami, metkami, pilotami, wrzaskami itp...Tylko ze staniem kłopot w przeciwieństwie do Kuby:-) Majka na razie nauczyła się klęczeć na kolanach opierając ręce np. na łóżku (czasem też się puści, hehehe). Od wczoraj jakaś taka rozumniejsza się wydaje, jakby jakiś krok milowy w rozumowaniu na przód..hmm.

Gratulujemy,gratulujemy postepow! :-)
My wczoraj odwiedzilismy moich rodzicow...ale Kuba szalal z dziadkiem..na poczatku taka pewna niesmailosc..a po 5 min normalnie wchodzil dziadkowi na glowe! a potem padl do lozezczka turystycznego jego kuzynki ktora czesto spi u dziadkow...ciesze sie ze zasnal w obcym miejscu :-)
Dzwiga juz pupe do raczkowania i przemieszcza sie w tyl :-)

reklama
Oliwka też już raczkuje...Mój facet kładzie ją na podłodze w sypialni, a ona po 5 sekundach już na korytarzu...Pokój zwiedza jak szalona, dzisiaj jak odkurzałam podłogę w salonie to jak zobaczyła odkurzacz to szybko - tup tup tup na czterech łapkach i w płacz (chyba za duży hałas).

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry