Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Cześć dziewczynki:-).
Bzibziok ja wczoraj na wizycie rozmawiałam z moim ginem na temat diety po transferze i w ciaży i on powiedział mi że jeśli mam na cos ochote to mam to jeść lub pić. Jesli chodzi o kawę to też zadałam mu to pytanie powiedział ze jeśli potrzebuje wypić kawę w ciaży to mam ja pić (a ja piję sypaną) i piłam przez całą stymulację, po punkcji, po transferze no i teraz w CIĄŻYno chyba tak moge juz powiedzieć. Powiedział mi ze jeśli organizm stwierdzi że czegoś nie chce to sam mnie od tego czegoś odrzuci. Oczywiście zero papierochów (ale ja nie palę wiec to nie problem) i alkoholu no i mojego ukochanego fitnessu (przynajmniej na razie). Za to bardzo wskazany jest basen, dużo warzyw, białka i czerwone mieso. A i powiedział zeby bardzo wystrzegać sie słodyczy, ograniczyć do minimum bo cukrzyca ciażowa jest bardzo niebezpieczna. A co do seró pleśniowych ze ich nie można to powiedział ze to bzdura bo one mają zdrowe kultury bakterii i ze mam nie czytać doktora google bo on mi wodę z mózgu robi
.
Madzia potwierdzam teorię Twojego doktorka,ostatnio oglądałam kawałek programu o dietach w ciąży i właśnie wypowiadała się pani ginekolog o serach pleśniowych. Mówiła, że żeby zaszkodziły musiałybyśmy (przepraszam za określenie) przyjmować je dowcipnie a nie doustnie i to w ilościach megakilogramowych i że to jest mit, że w ciąży nie można ich jeść. Co do kawy to ja bym chyba jednak odstawiła, w końcu tyle czekałaś ma maleństwo, że możesz sobie tej przyjemności odmówić na 8 miesięcy. Ja też bardzo lubię kawę ale wyczytałam, że przy starankach nie jest wskazana. Co prawda ja piłam jedną dziennie ale za to bardzo mocną więc już od 3 miesięcy nie piję i powiem Ci, że już mnie nawet nie ciągnie. Wcześniej sam zapach kawy już mnie kusił a teraz mogę nawet z M siedzieć jak on pije kawusię :-)
A ja postanowiłam dzisiaj na własną rękę zrobić estradiol i progesteron, żeby sprawdzić czy wszystko ok. Trochę się martwię bo wczoraj lewy jajnik mnie napierniczał wieczorem a tam mam moje 4 pęcherzyki na wagę złota (na prawym tylko jeden) i boję się, że mogły popękać bo dzisiaj brzuch jakiś bardziej miękki się zrobił i nie czuję jajnika :-(Słyszałyście może o przypadku pęknięcia pęcherzyków przed punkcją???
Dziewczyny któraś z was kiedys Wklejala linka do fajnego bloga o zmaganiach z nieplodnoscią prowadzonego przez mężczyznę, czytałam ale teraz zapomniał jak sie nazywa i nie moge znaleźć,a ciekawa jestem jak u nich sytuacjajak pamiętacie to będę wdzięczna za linka
![]()
Zadzwoniłam wcześniej! nie wytrzymałam do 12, się wczoraj działo na moim szkiełku seksikowymmamy 5 zapłodnionych komóreczek z 6 i transfer jednak w walentynki!!
Powoli szykuje sie do lekarza. trzymajcie kciuki zebym mogla odrazu podchodzic do crio
Dziewczyny moja dzisiejsza beta 16 dpt- 2214!!!!! Ale duża myślałam że będzie kilkaset a nie aż tylemoże jednam będzie parka. W pt ide powtórzyć czy przyrasta. To przy tysiacu widać już zarodek?
Dziewczyny je ledwo daję radę podczytywać dziś, bo przyplątała mi się jelitówka(((( podobno atakuje tylko układ pokarmowy, więc niby dla dzidzi zagrożenia nie ma, ale czuję się okrrrrrrrrropnie
Majka szczęściaro nasza wielkaczy u Ciebie jakieś symptomy przepowiadały, że beta będzie pozytywna? Czułaś cokolwiek?
A i mam pytanko dziewczyny czy Was po duphastonie i lutce też bardzo bolały cycuszki? Mnie już po pierwszych dawkach, ale im dłużej biorę tym ten ból staje się bardziej nie do wytrzymania, normalnie stanika nie mogę zdjąć