reklama

Kwietniówki 2010!!!

Kurcze czy też macie kryzys, co robicie? Ja piję po 4-5 herbatek dla matek karmiących i dooopa. A tak chciałam karmić chociaż do grudnia.:-(
U mnie znow mleka tyle, ze leci strumieniami. Wczoraj o 17.30 Pola cyckala, a po 19stej juz Ł poganialam z kapiela Mlodej, bo z cyckow lecialo, i az bluzke mialam mokra!
Zauwazylam, ze u mnie rewelacyjnie dzialaja zmiany herbatek - jakis czas pije ta z Hippa, i na poczatku leci jak z kranu, potem organizm sie przyzwyczaja i sie normuje. I wtedy zmieniam na herbatke z Herbapolu, i znow jakis czas na tej lece.

reklama
Ulanka poczekaj niech pomyślę, do łodzi mam jakieś 135 km. Ok jadę :-) W poniedziałek będę u ciebie i Ci skończę te 2 okna :-D

Katik no i jak dotarli w końcu? Niezła wyżerka się szykuje.

Dojechali pol godz temu! Barany!!!!!!!!!!!
Przy otwieraniu paczki nawet Polka sie obudzila zobaczyc co dla niej przyjechalo -a tam 5 kaszek :-D:-D:-D
Zjedlismy po golabku, reszta na dni nastepne. A slinka dalej leci , buuuuuuu

Witam...
Mam dość... po dzisiejszej nocy załapałam doła. Czy to dziecko nie może spać jak spało przed wczasami i na wczasach? Samo zasypiało, budziło się tylko na jedzenie i dalej kima...dzisiaj znowu 3 godziny wyjęte z życiorysu i to w ryku... Qwa mać no!
Nie daję rady już normalnie.

Katik super że w końcu dojechali... pewnie im te dobroci pachniały :-D
Miłego dnia...

witam niedzielnie .
Ewa- 100 lat dla STASIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
impreza im . udana.
-na bebiko kliknięte :)
agnieszka- wiem co czujesz, ja mam juz od dawna takiem nocki z placzem co chwila.tyle ze naumiałam sie jakos z cierpliwoscią i zrozumieniem podchodzic. za to moj stary mnie wtedy wkurza, bo wstac nie wstaje a bełbocze przez sen by mały sie nie darł... wrrr
zielna- no to dosc wczesnie zaczelas nocnikowac i bez pampka, wiec sie da!
justyna -fajna sesyjka
katik- no to masz wyzerke... hm tylko pewnie Polinka smutna ze tak mało kaszek dostała

alee mnie dzis K wkurzył, bo sasiadka zaoferowała sie ze popilnuje dzis nam małego a my mozemy sobie pouzywac niedzieli, gdzies razem wyjsc czy co innego...... ja w koncu zaufalam komukolwiek by z nim zotał.... a on powiedzial ze jedzie zaraz do bIAŁEGO NA ZAKUPY. a ja zostaje z małym bo co bede z nim łazić bez sensu. na miasto jak chce to moze wieczorem pojedziemy do kina czy co-kiedy ja kina nie lubie!!!w ciązy mi sie juz przejadło.! no to nie . i pojechał a ja se siedze .buuu....tak jakby ty;lko kino istniało.

Ostatnia edycja:
Witam się:-)
U nas od wczoraj chata wolna, bo teście wybyli na weekend w góry, ale goście przeniesieni z poprzedniego tygodnia się pojawili.
Lenka super grzeczna, zachwyciła ciocię, wujka i kuzyna.
Dostała pluszowego słonia i zabawkę świecąco-grającą z firmy Disney w której się zakochała od pierwszego wejrzenia ha ha ha
Dzisiaj leniwie i domowo. Mała na macie, mama ogarnia siebie i dom, a tatuś ogląda tv i pilnuje małej.

Ewa - najlepszego dla Stasia!!

kittek - również zauważyłam, że u mnie mleka mniej, ale herbatek laktacyjnych jeszcze nie piłam, więc zacznę. Póki co po nocnym karmieniu od 2 dni podaję małej kaszkę - na 125ml wody daję tylko 4-5 łyżeczek kaszki mleczno-ryżowej z bananami, żeby przez smoka leciało. Mała dopije 50-70ml i śpi dzięki temu o 1h dłużej:-) No i też planuję karmić do końca roku. Oby się nam udało!!

Pozdrawiam wszystkich i życzę miłej niedzieli:-)

reklama
Ewa- wszytskiego NAJ dla Stasieczka!!! Ależ tedn czas leci :tak:

Laktacja to temat rzeka... Z Kubą to laktację miałam MEGA... teraz jest OK... dwa dni temu myślałam, że się nie najada bączek pączek i może tak było, bo chciał co chwila przy cycu (tzn. co 2 h), ale od wczoraj jest spokój... pewnie wyciągnął co chciał i jest tyle ile trzeba... Więc nadal cyc i raz dziennie zupka...

Na laktację najlepiej przystawiać dziecko częściej, jeśli ze względu na prace to jest niemożliwe, to może w weekend? Albo w robocie trochę z laktatorem posiedzieć... Z herbatek to wsyztko na koprze, sam koper włoski powinien wystarczyć i wodę trzeba pić :tak: Tyle teorii... w praktyce trzeba spróbować znaleźć złoty środek :tak:

Bartek przestał być 'wykropkowany' więc idziemy na spacerek, no i na niedzielne ciastka :-D:tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry