reklama

Kwietniówki 2010!!!

Witamy i my dzisiaj

Zakupiliśmy dzisiaj chodak pomimo tego, że jestem jego ogromną przeciwniczką, ale 20 minut dziennie nie zaszkodzi a pomóc może w ćwiczeniu mięśni, bo moja sama nie ustoi za to przy meblach wstaje wszędzie i nic w domu nie można zrobi,c bo w kółko leci się sprawdzać żeby się nie potukła bo wczoraj nabiła guziora

Najlepszego kobietki te małe i te duże :-)

Aga moje kondolencje, ale jak napisałaś już się nie męczy
Justa najlepszego

reklama
Baby moje kochane, wszystkiego najlepszego, dla tych małych i dla tych większych.

Justa dla Ciebie podwójne życzenia.

Witajcie
Jesteśmy cały czas u mamy i Alicja rozregulowała się przez ten wyjazd. Chodzi spać w cały świat. Wczoraj usneła po południu i spała ponad 2 godziny i wstała o 20 :baffled: Ale całe szczęście zasnęła o 23 i spała ładnie do rana (oprócz pobudek na mleczko).
Mój mały cyc, jeśli gdzieś się wybieramy, oczywiście mamy nie odstępuje na krok. Niektóre z Was same widziały jaka to przylepa. Nawet do babci nie chce wtedy iść. W domu nie ma tego problemu.
Kici i Zielona śniłyście mi się dziś. :-) Przyjechałyście do mnie z małżonkami. Zielonej mąż pierwszy raz widział wieś i zwierzaki na farmach :-)

Isabela a czy ten tort to nie był przypadkiem z Praszki? Miałam zapytać się na spotkaniu ale zapomniałam. Przemyśl jeszcze decyzję kupna chodzika. Bo sama sobie zaprzeczasz, pisząc, że jesteś przeciwniczką. A to, że wstaje wszędzie i nabija guzy to już tak teraz będzie. Widziała, że moja Alicja najmniej rozwinięta ruchowo z dzieci, ale uważam, że ma jeszcze czas. I nie trzeba nic na siłę przyspieszać.
Agnieszka moje kondolencje
13 słuszna decyzja. Robisz to przecież dla Alicji dobra i jej lepszego bytu. A urodzinki i tak przekładacie, więc Alicja nic nie straci.

Justa najlepszego! a przede wszystkim spełnienia marzeń!

agnieszka bardzo mi przykro z powodu dziadka!

ella ja jestem jak najbardziej za krakowskim spotkaniem:-)

13 nie jesteś wyrodna, to ze mamy dzieci nie znaczy że mamy się nie rozwijać, a Alicja pewnie nawet nie zauważy że mamy nie ma...

pogodę dziś mieliśmy rewelacyjną, cieplutko i słonecznie, oj chyba wreszcie wiosna idzie:-) aż się nie chce ze spaceru wracać

dzieki wielkie za zyczenia!!
teraz pijemy drineczka...
izabela - skoro jestes wielka przeciwniczka to po co go kupilas? ja tam przeciwniczka nie jestem, znam ludzi co zadowoleni sa ze ich dzieci to uzywaly, mysle ze krzywdy dziecku nie zrobisz tym chodzikiem, a czy szybciej i lepiej przez to bedzie chodzic - to nie wiem, ale fakt jest ze to nie ostatniego guza sobie nabila... moja alijka odkad zaczela chodzic to tez ciagle sie gdzies uderzy, ostatnio rozwalila sobie warge o stol..., i pamietaj ze kazde dziecko w swoim czasie zacznie samo stac, chodzic itd.. nie trzeba tego przyspieszac ani w tym pomagac- takie moje zdanie, moja niunia sama zaczela chodzic, ja jej za raczki nie trzymam zeby chodzila, sama chodzi sobie, nieraz jak sama sie zlapie mojego palca i ciagnie to z nia pochodze albo jak na dworze jestesmy to ja prowadzam bo sie boje zeby nie upadla, ale w domu to niech sobie sama radzi hihi ja tam bolu plecow i tego typu cudow (co mnie kuzynki straszyly jak dzieci zaczynaja chodzic) to nie mam.

dzieki wielkie za zyczenia!!
teraz pijemy drineczka...
izabela - skoro jestes wielka przeciwniczka to po co go kupilas? ja tam przeciwniczka nie jestem, znam ludzi co zadowoleni sa ze ich dzieci to uzywaly, mysle ze krzywdy dziecku nie zrobisz tym chodzikiem, a czy szybciej i lepiej przez to bedzie chodzic - to nie wiem, ale fakt jest ze to nie ostatniego guza sobie nabila... moja alijka odkad zaczela chodzic to tez ciagle sie gdzies uderzy, ostatnio rozwalila sobie warge o stol..., i pamietaj ze kazde dziecko w swoim czasie zacznie samo stac, chodzic itd.. nie trzeba tego przyspieszac ani w tym pomagac- takie moje zdanie, moja niunia sama zaczela chodzic, ja jej za raczki nie trzymam zeby chodzila, sama chodzi sobie, nieraz jak sama sie zlapie mojego palca i ciagnie to z nia pochodze albo jak na dworze jestesmy to ja prowadzam bo sie boje zeby nie upadla, ale w domu to niech sobie sama radzi hihi ja tam bolu plecow i tego typu cudow (co mnie kuzynki straszyly jak dzieci zaczynaja chodzic) to nie mam.

lepiej napewno nie bo dziecko pozbawione chodzika czuje się pewnie jak w chodziku i wtedy dopiero guz gotowy:tak: Do tego zdażały sie wypadki typu upadki ze schodów w chodziku itp. Skoro je wycofują w wielu krajach to chyba mówi samo za siebie .:tak:

Witamy i my dzisiaj

Zakupiliśmy dzisiaj chodak pomimo tego, że jestem jego ogromną przeciwniczką, ale 20 minut dziennie nie zaszkodzi a pomóc może w ćwiczeniu mięśni, bo moja sama nie ustoi za to przy meblach wstaje wszędzie i nic w domu nie można zrobi,c bo w kółko leci się sprawdzać żeby się nie potukła bo wczoraj nabiła guziora

Najlepszego kobietki te małe i te duże :-)

Aga moje kondolencje, ale jak napisałaś już się nie męczy
Justa najlepszego

Guzy to norma ;-) B. ma obecnie 3- każdy na innym etapie 'rozwoju', wszytskie na czole :-)
W ćwiczeniu mięśni małej nie pomoże chodzik, a właśnie jego brak :-) ale to już Wy musicie podjąć decyzję, osobiście mam kumpla, który wrzucał pierwszą córę do chodzika i potem mieli problem, bo mała nijak nie mogła zakumać, że jak biegnie i się rozpędzi, to nie odbije się od framugi, jak z chodzikiem (czyli 'bezpiecznie') tylko będzie duża ałałka... no i niestety był ortopeda, bo źle stawiała stópki. Przy drugim dziecku chodzika u nich nie widziałam.

Poza tym:
"- Rodzice często kupują dziecku chodzik i cieszą się, że stawia w nim pierwsze kroki. Pan jest zdecydowanym przeciwnikiem takiego postępowania. Dlaczego?
- Chodziki to tragedia. Zwykle jest tak, że rodzic nie ma czasu i myśli, że jak wstawi dziecko w chodzik, to jakiś etap jego rozwoju sam się realizuje. Równie dobrze moglibyśmy podać dziecku truciznę.

- Aż tak?
- Tak. Chodzik zmienia fizjologię tworzenia się stawów krzyżowo-biodrowych i całej obręczy biodrowej. Twórca organizmów ludzkich nie przewidział chodzika. Te pierwsze dwa, a nawet dwa i pół roku życia, to czas, który musimy poświęcić dziecku, nie wyręczając się "wspomagaczami”. Organizm malucha wtedy bardzo dynamicznie się rozwija. W mózgu tworzą się różne funkcje pamięci, także ruchowych. Jeśli nie zadbamy o wytworzenie właściwych wzorców ruchowych, to utrwalą się te złe, patologiczne i całe życie będziemy musieli z nimi funkcjonować. "

Cały artykuł tutaj Chodzik dla dziecka działa jak trucizna - 29 kwietnia 2008

Byli my na kawie i ciastkach, tzn. matka kawę piła, reszta jadła ciastka... B. się poryczął tak, że całe Cofee Heaven wlepiło w nas gały... Pavarotti mi sie choroba trafił... a ryk był, jak zakumał, że 2 Miśkopty i więcej nie dadzą :-D

co do chodzikow to nie jest to dobry pomysl, za to pchacze i tego typu pomoce jak najbardziej, nawet na turnusach rehabilitacyjnych jak ucza dziecxi poprawnego chodu, i sa to nawet dzieci bez takich przejsc jak u nas, majace tylko opoznienia to nigdy, naprawde nigdy nie uzywa sie chodzikow. tylko i wylacznie pchacze itp. w chodziku poza tym co pisaly dziewczyny zaburza sie odczucie odleglosci, to moze powodowac jakies problemy z blednikiem a co za tym idzie z pozniejsza rownowaga. no to napisala co wiedziala:)

jejku u nas dzien na maksa do bani.... jeszcze nigdy nie ogladalo sie za mna tyle ludzi co dzis...a wszystko za sprawa wrzeszczacej w wozku Oli... drugie podejscie do spaceru skonczylo sie podobnie-wrzask, placz i szybki powrot do domu.
teraz moje dziecko nie spi tylko szaleje na lozko i probuje mi sie do komputera dostac a wszystko za sprawa poteznego pawia ktorego puscila jakies 10minut temu... az sie boje pomyslec jaka bedzie dzisiejsza nocka...a wstac musze wczesnie bo rano pociagiem do olsztyna na echo i rehabilitacje...

reklama
Powiem krótko, chodziki to jedno bezużyteczne *****.

Alicja wczoraj na znajomych psa powiedziała pierwszy raz słowo "kot". :-):-):-) Pies jest jak z reklamy duluxa, tylko miniaturka.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry