reklama

Kwietniówki 2010!!!

kamisia gratki. Niech się szybko spłaca ;-)

Ewka mam podobny dylemat, tylko u nas publiczne a katolickie - cena podobna, warunki lepsze, opinie też lepsze, tylko państwowe czynne od 6.30 do 17.30 a to drugie godzinę od 7.30 do 16.30. W tym prywatnym u Ciebie to rzeczywiście dużo zajęć. Mnie się wydaje, że takiemu 3latkowi spokojnie rytmika, gimnastyka, jakieś zajęcia plastyczne wystarczą. Koło mnie jest przedszkole lingwistyczne, to u nich 3 latki mają zajęcia po angielsku przez 15 minut dwa razy w tygodniu. Cztero i pięciolatki uczą się dwóch języków jednocześnie, a zajęcia mają codziennie, tylko nie jest napisane jak długo.

reklama
Hejka
Robi się nam urodzinowo
Pamiętam zeszłoroczne emocje, oczekiwania, jeszcze nie tak dawno nasze dzieci były w brzuszkach, a teraz są już takie duże, wiedzą więcej niż nam się wydaje. Stawiają pierwsze kroczki, wypowiadają nowe słowa, codziennie zaskakują nas nowymi rzeczami, odkryciami. Rozśmieszają nas, wzruszają, dają tyle miłości, ciepła.
Jak ten rok szybko zleciał. Był i jest to najpiękniejszy czas w moim życiu. Nie da się opisać tego jak bardzo kocham moją kruszynkę.

V. wszystkiego najlepszego

ooo matko już roczniaki ??!! jejku jak to zleciało...!!

kamisia - GRATULACJE!! 3mam kciuki aby teraz udało wam się w tych szeregowcach chate dostać :-D

kici, mamusia- my juz mamy mieszkanie znalezione- w przyszlym tygodniu podpisujemy akt notarialny
bedziemy mieszkac w tym samym bloku co obecnie wynajmujemy tylko pietro niżej

Ewa - niby tego dużo ale wkońcu dzieciaki uczą się bawiąc i tak naprawdę nie zauważają że jest to nauka , śpiewanie piosenek po angielsku czy nazywanie przedmiotów to dla dzieci zabawa , bajkoterapia jest w Szymkowym polega czesto na czytaniu zanim dzieci zasną , gimnastyka jak najbardziej jest zabawa , zajęcia teatralne czy muzyczne tym bardziej . Moim zdaniem bardzo fajne bo ktoś się dzieciakami zajmuje a nie biegają bez celu po sali . To samo zajęcia artystyczne i tak w publicznym codziennie jakas praca jest wykonywana:tak:
A dzieciaki chłoną bardzo szybko . U mnie takiego nie ma , a to prywatne które mam w razie czego wiąze się z dojazdem bo gdyby było blisko to pewnie bym od razu tam zapisała w nim jest
angielski ( dużo ) gimnsatyka , rytmita , judo dla chętnych . teatrzyk , prace artystyczne . basen w soboty z instruktorem dla chętnych

Jeju no faktycznie dziś 11marca!-jak ten czas leci!!!:szok::-D

100lat dla Vanessy naszej pierwszej księżniczki na która tak czekałyśmy z przejęciem :-D

Poza tym dzień dobry:tak:
U nas bez zmian- czyli ciąg dalszy marudzenia...no ale wiosna znowu przyszła więc chociaż ja mam sie dobrze :)
Wiecie próbuje od paru dni zrobić małej ajkeiś fotki i strasznie trudno jest- to dziecko jest ciągle w ruchu i wszystko poruszone wychodzi...może coś wynajdę warte pokazania ale ciężka sprawa:baffled:

Kasmisia-gratulacje- ciesze sie z Wami

Marta- głowa do góry, z Ola bedzie wszystko dobrze! Duzo sily i cierpliwosci dla Ciebie!

AgnieszkaSz-3maj sie dzielnie po tym wszystkim co się działo ostatnio...

Pozdrawiam dziewczyny i uciekam jakis obiad wykabinowac;-)

nie wiem jakie jest to publiczne, zobacze pewnie dopiero na własnej tzn Jerza skórze jeśli tam pójdzie, to prywatne to z jednej strony wyścig szczurów od przedszkola a z drugiej dzieciaki ładnie np języki łapią i przy dobrym podejściu nauczycielek moze nawet nie zauważyć że się uczy, a póżniej będzie mu łatwiej w szkole, i bądź tu mądry...

jesetm na chwile bo obłaskawiam programy do fakturowania i chce sobie wybrać najbardziej mi pasujący ;-)
widze że kamisiowie dostali kredyt... SUPER!!
a co do prywatnego przedszkola... to nie zgodze się z ewką84 że to wyścig szczurów od samego początku :no: popatrz na to z tej strony. W przedszkolu państwowym wszelkie zajęcie dodatkowe jak rytmika, angielski czy co tam, jest dodatkowo platne a wierz mi że jak jedno z drugim dzieciem będą chodzić to młody też będzie chciał :tak: często jest też tak że angielski na dobrym poziomie i w fajnej formie dla takich maluchów to nie w przedszkolu tylko prywatnie w szkołach językowych jest (choćby metoda Hellen Doron którą będę chwalić ile wlezie). Poza tym jeśli chcesz mieć dziecko pod opieka logopedy to musisz iść prywatnie a to kosztuje min. 50 zł za wizyte (przynajmniej w Rybniku). Ja w ramach tego co płace za przedszkole czyli 550 zł miesięcznie mam tak ponad 5 h pobyt J. w przedszkolu (i może to być równie dobrze 6 jaki 10 h nikt mnie o to nie pyta), 3x angielski w tym 2 razy metoda Helen Doron a raz z nativem, rytmikę (raz w tygodniu), logopedę (przez pół dnia babka to pracuje z dzieciakami to im się przygląda i w razie jakichś problemów zostawia kartęczke dla rodziców), wycieczki za darmo dla dzieci, spotkania okazjonalne (czyli wigilijki, prezenty mikołajkowe, dnie babć, dziadków, mamy, taty, dziecka itd.) bez dodatkowej opłaty! I jakbyś tak to sobie wszystko policzyła co masz dostępne w tym prywatnym przedszkolu w cenie a ile bys musiała zapłacić prywatnie czy dodatkowo to ta różnica wcale nie jest taka kolosalna. Pozatym tak jak chyba to aniam pisała dziecko nawet nie wie że się uczy :tak:
Mój chodzi do przedszkola od października a postępy jakie poczynił sa niesamowite! Potrafi policzyć do 20 (z lekką pomocą ;-)) po polsku a angielsku do 10, kapitalnie chwyta piosenki i wierszyki polskie i angielskie, nauczył się staranności w rysowaniu np., wie jak wyglądają cyfry 0,1,2. Przy okazji zabaw uczą się przelewać z jednego naczynia w drugie itd. Uważam że posłanie J. do tego przedszkola było najlepsza decyzją jaką mogliśmy podjąć. Bo biorąc pod uwage choćby wielkość grup w państwowym przedszkolu u mnie a w tym prywatnym to wiem że tam J. jest na prawdę pod dobrą opieką.
Powiedzmy sobie szczerze nawet jeśli są 2 panie to przy 26 dzieciakach nie są w stanie indywidualnie podejść do każdego z nich. W prywatnym jest ich 9 na 2 panie...

Tom sie rozpisała...

reklama
Hej dziewczyny nie odzwzywalam sie troszkę ale ciągle podczytuję! mialam małe problemy zdrowotne,mianowicie jelitówkę, przerazilam sie bo nigdy mnie tak długo nie trzymało a tu masz..dwa tygodnie. Na szczescie dziecko zdrowe, a tego,ze sie zarazi bałam sie najbardziej.
Judysia super wiesci!!! strasznie sie ciesze. Trzymam za Was kciuki!!!!
Kamisia gratuluję dostania kredytu!! alez Ci zazdroszcze, ze bedziecie na swoim
Co do nikow, to mój od imienia, a drugi człon od wieku, jaki posiadałam..6 lat temu

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry