zielona maupa
Na skrzydłach melancholii
Na ulicach cichosza
na chodnikach cichosza...
miedzy cisza a cisza, sprawy sie kolysza...
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Na ulicach cichosza
na chodnikach cichosza...

Rano bylam z Konstancja na zakupach w tutejszym rynku... Podeszla do mnie staruszka z miodem. Biedna kobiecina taszczyla ciezka siate rozmiaru jej samej. Ubrana byla bardzo biednie, ale schludnie. Kupilam miod - 1/2 litra za jakies 3 dolary. Nie lubie miodu, ale ten... Pachnie i smakuje cytrusami - doskonaly! Stad naszlo mnie na piernik...
Weszlam na rynek, a tam tysiace kwiatow, wszedzie jakies bialo niebieskie horagiewki, proporczyki, girlandy... Tutaj kazde miejsce ma swojego swietego i dzis byla fiesta od tutejszego rynkowego swietego. Mariachi pieknie spiewali, swiety ustrojony byl kwiatami... Kiedys, jak mnie juz tu nie bedzie, takiego ludycznego Meksyku, zaraz obok jego niepowtarzalnie pieknej przyrody, bedzie mi brak.

Wracam film oglądać, jestem właśnie w trakcie 'GALERIANEK', nie miałam jeszcze okazji i jestem w![]()
Zielona nie myślałam, żeby książkę napisać? Pytam poważnie uwielbiam Twoje opisy, a z różnych sytuacji też przez Ciebie opisywanych zaśmiewałam się do łez.
Tak w ogóle to cześć wszystkim. Tak tylko wpadłam zobaczyć co słychać. Widzę, że wszystkie na rozjazdach, no prawie.
Wracam film oglądać, jestem właśnie w trakcie 'GALERIANEK', nie miałam jeszcze okazji i jestem w![]()

Zmuszona byłam kupić jakiś cebulowy i z kminkiem. Piekarnia na Bema jest znana, ma super wypieki i ludzie tam powariowali, kolejka kilometrowa - dosłownie
Niektórzy podobno przez cały tydzień zapasy do mrożenia robili.