reklama

Kwietniówki 2010!!!

u nas Julka siada na nocnik - rekreacynie
w ostatnim tygodniu jak pytam chcesz siusiu - to mówi tak i pokazuje aby jej zdjąć pieluchę - potem siedzi, wstaje, siedzi wstaje, a nocnik pusty

reklama
U nas podobnie jak u Naty z nocnikiem. W domu usiadzie, ale zaraz zwiewa z niego i nic z tego nie ma. Natomiast w zlobku pani mowi, ze potrafi czasem zawolac, a jak inne dzieci robia siusiu to jej tez sie czasem uda. Nie wiem wiec co o tym myslec :-)

WITAM
nie nadrobię dzisiaj zaległości...

Olka mi sie pochorowała, wczoraj zaczęła kichać wieczorem woda z nosa sie zaczęła lac i jakis kaszel, a dziś to juz armagedon. Z nosa gilki lecą aż po kolona, zielone, białe, matko! temp nie ma. całą noc kaszlała i nie wiem czy ten katar jej spływał czy jednka coś innego. Lece dzisiaj do pediatry bo u nas panuje wirusowe zapalenie oskrzeli i boję się by czegoś nie złapała.
Najprawdopodobniej przeziebiła się w niedzielę jak bylismy na chrzcinach, no ale lepiej sprawdzić czy nic nie słychać w oskrzelach i jak gardło.

pozdrawiam

Dobry dzionek...
tylko kurcze czemu taki chłodny ?? Brrr jak zimno! a wiatr jeszcze do tego wieje taki przenikliwy :-(

Matko zaczął się sezon grzewczy i J. od razu nos przytkany i kaszel... w domu tak źle nie jest ale u nas raczej chłodno jest (znaczy max.22-23 st. i do tego ciągle mikro porobione) za to w przedszkolu ciepło. Niby wietrzą jak dzieciaki są w innym pomieszczeniu ale no właśnie. Poprosiłam o to żeby byl termoretr pokojowy i śledzili w miarę możliwości temperaturę. Niech ciągle jest lekko uchylone okno. Zobaczymy co z tego wyniknie...
W piątek u J. w przedszkolu będzie psycholog, który będzie obserwował zajęcia dzieciaków. Cieszę się zobaczymy co powie :-D
Kaca jeszcze nie miałam...więc nie pomogę
Odpieluchowywanie... róznie niby woła e-e ale tylko raz udało mu sie zrobić. Reszta sytuacji (czyli siadanie) to forma zabawy. Za to jak tylko mu zdejmę pampka i zostawie do latania w majtach to w ciągu minuty się zleje

Witam,
młoda poszła spać, więc mam chwilkę wolnego.

Zielona - M. mówi, że nie ma problemu i będziesz miała ten "Przepis.." tylko napisz czy obejrzałaś cały pierwszy sezon jak w PL byłaś czy chcesz wszystko od początku mieć?

akaata - zdrówka dla Oli!

gosienka - brawo dla Helenki!!

Lenka ma dwa nocniki, ale w jednym jej się tyłek zapada a drugi jest ok. Czasami na nim sama siada i baje ogląda na tronie, siedzi jednak ubrana. Jak wyzdrowieje to ją zacznę rozbierać i polować na siuśki. Póki co nie chcę, by marzła, bo u nas nada zimno:-( ale jest nadzieja, że to się zmieni, bo dzisiaj już kaloryfery od rana są ciepłe:-)

Ostatnia edycja:
Witam się między zupa a drugim daniem ;-) dzień gotowania dla P :-p
Gosienka, Nata gratki za odpieluchowanie :tak: u nas jeszcze daleko do tego...
Zdrówka dla chorych, niech już się skończy ta fala zarażania.
Ja od rana na nogach, pranie zrobione i się suszy teraz gotuję póki teściowej nie ma, bo jak ona zajmie kuchnię to nawet do lodówki dojść nie można, nie mówiąc o kuchence :no:

Dziewczyny - pamiętacie w którym tygodniu ciąży poznałyście płeć Waszych maluchów? My idziemy teraz do lekarza 26.10 - to będzie równo 13 tydzień i baaaaardzo bym już chciała wiedzieć, kto tam w brzuszku siedzi, chociaż zdaję sobie sprawę, że trudno tak wcześnie płeć określić.

reklama
Elvie ja dopiero w 28 tygodniu bo się M. skutecznie ukrywał i dupskiem do mnie odwracał :-p

A dopiero co pisałam że M. nie robi siku na nocnik... przed chwilą poleciał do łazienki wołał e-e i na nocnik siadał. Zdjęłam co miał ubrane posadziłam i zrobił siku! :-D ale się ciesze! Oby mu to zostało ...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry