reklama

Kwietniówki 2010!!!

Czesc Kwietnioweczki :-)

Dawno mnie tu nie bylo, ale widze, ze nie proznowalyscie. Ja wrocilam w koncu z PL, ale wakacje byly nie udane dla mnie. Od samego pcozatku pech mnie przesladowal. Najpierw zaczely mnie zeby bolec i przez 3 dni zaden dentysta, ani chirurg nie byl w stanie sie wyznac o co chodzi. Nie mogli zrobic przeswietlenia, ze starego wynikalo, ze to prawdopodobnie 8-ki, a ja chodzilam z bolu po scianach, bo srodki przeciwbolowe nie dzialaly. W koncu sie okazalo, ze to 6-tka i tak jestem ubozsza o jednego zabka. Bo na kanalowke lekarz sie nie zgodzil przy moim oslabieniu i ostatnio pojawiajacych z niewiadomego powodu omdleniach. Jak juz zeby mnie przstaly bolec to dostalam zapalenie zatok i tak wracalam dzis zestresowana samolotem, ze przy ladowaniu mi z bolu glowe rozsadzi, ale na szcescie antybiotyk zaczal dzialac i dalo sie zniesc to pobolewanie.
A w domku maly szok, chlop przez 5 dni sam w domu byl, a balagan jakby z miesiaca :wściekła/y:
No ale teraz odliczamy w zasadzie juz godziny kiedy wroci, bo sie za nim stesknilismy.

Pozdrowionka dla wszystkich i bede sie teraz czesciej udzielac.

reklama
A ja miałam dzisiaj taki sen, że nie wiem czy śmia się czy płakac, razem z W śniliśmy o tym samym tylko trochę inaczej

Dziewczynki a co sądzicie o zauroczaniu ? Wiecie jak babcia mówiła, że niektórzy to rzucają urok ?

A co do świńskiej grypy, to dla mnie sparawa wygląda tak, że lekarze, radio, telewizja wszyscy strasza i mówią żeby się szczepic a tak właściwie to nie wytłukmaczą tak prosto, żeby do każdego dotarło co to właściwie ta grypa, czym sie różni od normalnej.

Jestem na chwilkę -lecę sprzątać bo dziś nawiedza mnie kosmetyczka -czas się na bóstwo zrobić:-)

Katik
masz rację -nie ma co panikować -warto się zastanowić dlaczego na Ukrainie tak jest jak jest -a no dlatego że tam nie ma bezpłatnej opieki zdrowotnej. Lekarz pierwszego kontaktu jest płatny więc ludzie zazwyczaj trafiają już do szpitala. Nie ma co panikować tylko uważać na siebie.

Zielona maupa
i to nie mała forsa -no na tym ten biznes polega. Badania leków trwają latami -testy na zwierzętach, próby na ludziach, opisy, analizy -a tu hop siup i w 2 tyg jest skuteczna szczepionka -bardzo ciekawe:confused:

Kasia.j no cóż... dziwi mnie co mówił dentysta bo kanałowe jest mniej inwazyjne niż wyrwanie -ot wiercisz, otwierasz kanały, trujesz,wypełniasz i po krzyku... a tu utrata krwi, dziura hm no może się nie znam ale dziwne wyjaśnienie... dobrze że już jesteś w domu i jest ok:tak:

Isabela:) ja tylko usłyszałam żeby nie chodzić z odsłoniętym brzuchem -i nie robię tego -co do zauroczeń nie wierzę, co do snów -u mnie się sprawdzają dlatego cieszę się że tym razem nie są złe jak ostatnio.

Aniam141, Aga2010, Waniliowa popieram

Dziewczyny która mam mały brzuch? mój podniósł się do góry i znowu wchodzę w moje normalne spodnie -nie mam ani jednej ciążowej rzeczy:-( ważyłam się wczoraj -mam 1,4 na plusie (nie jak ostatnio 1,9)... 17t3d to już chyba mógłby rosnąć co?????? od tego zdjęcia na zamkniętym nic się nie zmieniło....a minął tydzień

13x13 to że się podniósł to akurat prawidłowo :-) Macica idzie w górę. Dopiero pod koniec ciąży się obniża (przed porodem). W pierwszej ciąży brzuch większych rozmiarów dostałam nagle pod koniec 5 miesiąca- wcześniej wyglądałam jakbym trochę utyła.

Taką widać masz budowę i fizjologię i nie ma się co martwić, przyjdzie czas i na Ciebie ;-)

moj maluszek juz zaczyna sie ruszac:tak:ale mnie zaskoczyl nie sadzilam ze to tak szybko nastapi i w dodatku jest punktualny tak jak ja punkt 19 zaczyba swoje harce:-D

jestem przeziebiona mam zielony katar:-(ale nie kaszle jem duuuzo cytrusow i chyba to mnie ratuje przed rozwojem choroby

hej dziewczynki

na chwilkę tylko wpadłam, bo mi cos synus rozrabia, chyba nam sie zbiera na zabka...

ciesze sie ze coraz wiecej z Was czuje maluszki!!

co do przeciwdzialania grypie- na pewno domowe sposoby milion razy lepsze od szczepionki:)

miłego dzionka!!

Czesc Kwietnioweczki :-)

Dawno mnie tu nie bylo, ale widze, ze nie proznowalyscie. Ja wrocilam w koncu z PL, ale wakacje byly nie udane dla mnie. Od samego pcozatku pech mnie przesladowal.
Skads znam tego polskiego pecha... :no:

Dziewczynki a co sądzicie o zauroczaniu ? Wiecie jak babcia mówiła, że niektórzy to rzucają urok ?
A ja mysle, ze to mozliwe...Tak jak mysle, ze jakas wredna osoba zawiscila mi tego wyjazdu do Polski, i zyczyla samych niepowodzen, i tak sie stalo :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Dziewczyny która mam mały brzuch? mój podniósł się do góry i znowu wchodzę w moje normalne spodnie -nie mam ani jednej ciążowej rzeczy:-( ważyłam się wczoraj -mam 1,4 na plusie (nie jak ostatnio 1,9)... 17t3d to już chyba mógłby rosnąć co?????? od tego zdjęcia na zamkniętym nic się nie zmieniło....a minął tydzień
A ja jak patrze na Twoj brzusio, to wychodze z podziwu... Nie, zebym twierdzila, ze to cos zlego, bo skoro taki masz i dzidzius jest ok, to jest dobrze, ale dla mnie to wprost nie do uwierzenia gdzie w tym twoim brzuszku miesci sie 10 cm dzidzius? ;-);-);-)

My wstalismy dzis baaardzo pozno, bo o 9.30 :szok: . O 7mej wyprawilam TZta do pracy i poszlam spowrotem do lozka, i tak przysnelam, ze obudzil mnie skomlacy pies, ze pora spuscic z pecherza :sorry2:
Teraz podjedlismy sniadanko, zaraz kawusia i kawalek babeczki pisakowej :tak:

moj maluszek juz zaczyna sie ruszac:tak:ale mnie zaskoczyl nie sadzilam ze to tak szybko nastapi i w dodatku jest punktualny tak jak ja punkt 19 zaczyba swoje harce:-D

Ja miałam tak z Olą, o 19 zasiadaliśmy na ogladanie Faktów i wtedy Ola zaczynała się ożywiać.

Mój brzusio jest teraz dużo większy niż w pierwszej ciąży na tym etapie. Muszę się zmobilizować i jakąś fotkę wkleić. Na każdy brzuszek przyjdzie czas, każda ciąża jest inna

A mój brzuszek jest jakoś dziwnie na dole i sterczy, to mnie bardzo zastanawia i czuje jakis taki ucisk co jakis czas na dole, i to tez mnie zastanawia.

A co do tych zauroczeń to pytałam bo jak wczoraj byliśmy z moim przyszłym mężem na cmentarzu to zostalismy obejrzani przez wszystkie ciotki ktore jeszcze o mojej ciązy nie wiedzą, bo ja tam lepiej wole nie mówi wszystkim wiedzą najbliżsi i wystarczy. Tym bardziej że jestem doś młoda i nie lubie gadania, i tak sie dowiedza ale wiecie kobietki lepiej nikomu na języki się nie nasuwac. A my z moim W się nie dajemy i mimo tego, że będziemy mieli trudniej to damy sobie radę i oboje zwariowaliśmy na punkcie naszego dzidziusia i jestesmy trochę przewrażliwieni, trochę to czasem mało powiedziane. :-):-):-)

13x13 mam nadzieję, że i mój sen się sprawdzi bo to była wymarzona sytuacja :), a przed ciążą zawsze mi się śniło na odwrót

reklama
Kumpela urodzila synka 1 listopada, i dla mnie to byla koszmarna data. Maly bedzie mial zawsze "spaprane" urodziny....
Przynajmniej zawsze w urodziny będzie miał wolny dien od szkoły, czy pracy :)

jeśli chodzi o imiona Żyraf i Myszon to po pierwsze trudno mi uwierzyć, że ktoś takie nadał, a po drugie, że Urząd Stanu Cywilnego się na nie zgodził, przecież nie można w Polsce nadawać takich imion!!!

13x13 ja tam ci zazdroszczę małego brzuszka, jeszcze się zdążysz z większym nachodzić,a póki można to lepiej by był mały

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry