reklama

Kwietniówki 2010!!!

Od pierwszego stycznia 2010 przy urodzeniu jednego dziecka wymiar urlopu zwiększa się do 20 tygodni. Link do poczytania poniżej :

http://prawo.money.pl/aktualnosci/wazne-terminy/artykul/dluzszy;urlop;macierzynski,238,0,519918.html

2nn3lbetd9e6dbef.png

reklama
Zimno u Was? Bo u mnie nagle się zrobiło mocno chłodno niestety. Dzis miałam wrażenie, że czułam pierwsze kopniaki. Ale mam mowi, że albo mam starszą ciążę, albo to nie mogą być ruchy. No zobaczymy.
Wczoraj też pierwszy raz w życiu wstałam z łózka, żeby zrobić sobie kanapkę. Głód ciężarnej jest czymś trudnym do opanowania. Dlatego staram sie trochę ćwiczyć, żeby nie ważyć miliona kilo.
No i zaczęłam neurochirurgię. Mamy wyświetlane na wielkim ekranie filmy prosto z sali operacyjnej i połączenie dźwiękowe z chirurgami. Faaaaaza:)

Zimno u Was? Bo u mnie nagle się zrobiło mocno chłodno niestety. Dzis miałam wrażenie, że czułam pierwsze kopniaki. Ale mam mowi, że albo mam starszą ciążę, albo to nie mogą być ruchy. No zobaczymy.
Wczoraj też pierwszy raz w życiu wstałam z łózka, żeby zrobić sobie kanapkę. Głód ciężarnej jest czymś trudnym do opanowania. Dlatego staram sie trochę ćwiczyć, żeby nie ważyć miliona kilo.
No i zaczęłam neurochirurgię. Mamy wyświetlane na wielkim ekranie filmy prosto z sali operacyjnej i połączenie dźwiękowe z chirurgami. Faaaaaza:)

Moja mama również studzi mój entuzjazm....u mnie może nie kopniaki ale takie przyjemne dziwne coś....od czasu do czasu:-)ale lepiej żyje się z myślą, że to dzieciątko a nie jelita.
U mnie zimno strasznie....mróz jak sialalala...kałuże pozamarzane, ale mimo to wybrałam się na 1.5 godzinną wycieczkę po mieście. a reszte popołudnia odpoczywam i jem ....właśnie zaliczyłam pół babki waniliowo kakaowej i gorącą czekoladę z goździkami.....pycha:tak:

2nn3lbetd9e6dbef.png

hej dziewczynki w Białymstoku też jest okropnie zimno, minusowe temperatury i tylko spać się chce masakra! jak dla mnie to zima może trwać tylko przez trzy dni w czasie świąt.
A co do urlopu macierzyńskiego to macie racje od 2010 można go wydłużyć do 20 tygodni

13x13 Moj brzucho tez jakis taki dziwny. Kazdego dnia jest wiekszy (z tego sie akurat ciesze), natomiast ksztaltem przypomina troche podluzny arbuz przymontowany do mojego ciala. Wiekszosc kobiet ma brzucho wysoko, a moj zaczyna sie nisko i konczy wysoko. Pewnie jeszcze wszystko sie milion razy zmieni, wiec nawet nie chce mi sie tym przejmowac.

Wczoraj sie wazylam i od poczatku ciazy przybralam niecale 2 kilo. Na jakichs stronach poswieconych wzrostowi wagi pisza, ze juz powinnam wazyc ze 2 kg wiecej. Ale im nie wierze :) Ciesze sie, ze nie staje sie bardzo ciezka - oby tak dalej.

Moja gin. odwolala dzisiejsza wizyte, moze to i dobrze pojde w przyszlym tygodniu na lepsze USG.

:D

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry