reklama

Kwietniówki 2010!!!

Kochane a ja tam się jeszcze tym nie przejmuje , jak będę w 8 miesiącu to wtedy będę myślała bo teraz tylko to mi w głowie żeby dzidzia była zdrowa bo co chwile słyszę że jakaś dziewczyna znowu poroniła. Dobry przykład mam dzisiaj zadzwoniła koleżanka ze studiów i powiedziała że wczoraj zrobiła usg i serduszko przestało bić u jej dzidzi. Ciąża na 12tydzień a dzidzia przestała się rozwjiać od 7 jest mi smutno jak diabli bo nie umiem jej pomóc i wspomnienia wróciły:-(:-(:-(. Przepraszam że wam to pisze ale muszę się komuś wyżalić bo siedzi mi to cały dzień w głowie.

Kochana będzie zdrowa a do 8 miesiąca już nie daleko także
Rozumiem ( a może nie rozumiem ale próbuje),że takie wspomnienia wracają ale teraz masz fasole w sobie i na niej się koncentruj bo jak "udowodnili amerykańscy naukowcy" stan psychiczny w ciąży wpływa na dziecko. A odemnie wielkie

reklama
kochana będzie zdrowa a do 8 miesiąca już nie daleko także
rozumiem ( a może nie rozumiem ale próbuje),że takie wspomnienia wracają ale teraz masz fasole w sobie i na niej się koncentruj bo jak "udowodnili amerykańscy naukowcy" stan psychiczny w ciąży wpływa na dziecko. a odemnie wielkie
dzięki skarbeczku ja jestem naprawdę bardzo szczęśliwa kocham tą dzidzię i tamtą tak samo :-):-) to są moje dwa skarby tylko tamten opiekuje się nami z nieba i teraz wszystko będzie dobrze nie ma innej opcji:-):-):-).

jakaś nowość weszła, pieluszki wielorazowe, niby to oszczędne, ekologiczne i pupa oddycha, ale jakoś tak w erze pampersów, które są takie wygodne, coś nie jestem przekonana
Mam_dziecko/Pieluszki Majteczki BAMBINO MIO do 5kg (802769402) - Aukcje internetowe Allegro
co o tym myślicie?

A ja uważam że to fajna rzecz ale nie konkretnie te . Jak ostatnio wyczytałam z czego robi się pampki i że szczególnie u chłopców podwyzszona temp w jąderkach ( od noszenia pamków ) może być niezdrowa nawet prowadzić do niepłodności zmieniłam zdanie . Mam już dwie pieluchy wielorzowe na testy ale takie z wyższej półki . Zresztą jeśli jesteś zainteresowana chociaz poczytaniem to polecam tą stronkę jest tez forum .
Do produkcji każdej jednorazowej pieluszki wykorzystuje się pół szklanki ropy.

to zdanie mnie szczególnie zaskoczyło :szok:
Korzyści stosowania pieluszek wielorazowych :: Pieluszkarnia
zresztą jak się zagłebić w temat to stosowanie takich pieluch to nie pranie i prasowanie tery jak to było kiedyś :tak:
Kwiatuszek.pregnet ja słyszałam w wiadomościach w radio, że zaświadczenia dotyczyć będą tych kobiet, które przed 1 listopada 2009 były poniżej 10 tygodnia ciąży - czyli nas powinny obowiązywać stare przepisy, które mówią, że becikowe należy się każdej matce, która urodziła dziecko.

Oczywiście info do sprawdzenia, ale raczej się nie przesłyszałam.

No właśnie dziwny temat jak dla mnie . Przeciez prawo nie może działac w stecz
A dwa powiem wam że wedle przepisów musi być to zaświadczenie wystawione przez lekarza z NFZ a nie prywatny gabinet . Na dziale tym ogólnym o ciązy jest o tym sporo i laska co pracuje w Osrodku pomocy społecznej podawała na to konkretne przepisy . Znajdzcie i poczytajcie sobie

Ja dziś cały dzień u kolezanki byłam byłysmy w lumpku ale nic nie upolowałam fajnego .. Piździ na dworku az mi sie nigdzie nie chce wyłazić:-(

Też słyszałam, że tera zdrowsza, ale wszyscy mi mówią, że z tetrą sie zarobię, wiec się jeszcze waham.

I też byłam w lumpku. Upolowałam faja wełnianą sukienkę. Chyba lumpek to najlepsze wyjście dla nas. Bo w tych ciążowych sklepach nic nie ma.

A ja uważam że to fajna rzecz ale nie konkretnie te . Jak ostatnio wyczytałam z czego robi się pampki i że szczególnie u chłopców podwyzszona temp w jąderkach ( od noszenia pamków ) może być niezdrowa nawet prowadzić do niepłodności zmieniłam zdanie . Mam już dwie pieluchy wielorzowe na testy ale takie z wyższej półki . Zresztą jeśli jesteś zainteresowana chociaz poczytaniem to polecam tą stronkę jest tez forum .
a ktore pieluszki wielorazowe sa twoim zdaniem dobre? warte polecenia? jakbys mogla jakis link podeslac...:-)

Też słyszałam, że tera zdrowsza, ale wszyscy mi mówią, że z tetrą sie zarobię, wiec się jeszcze waham.

I też byłam w lumpku. Upolowałam faja wełnianą sukienkę. Chyba lumpek to najlepsze wyjście dla nas. Bo w tych ciążowych sklepach nic nie ma.

To nie musi być tetra

a ktore pieluszki wielorazowe sa twoim zdaniem dobre? warte polecenia? jakbys mogla jakis link podeslac...:-)

Justa nie moim bo ja zielona w tym temacie jeszcze , gadałam z koleznka z USA która tak pielu****e synka i używa pieluch tego typu :
{Bumgenius} Pieluszka Onesize V.3 :: Pieluszkarnia
to sa takie co jeden rozmiar wystarcza na cały czas maja takie napy i nimi się powiększa . W środku masz taki specjalny wkład można te wkłady dokupic i np. na noc dawac dwa na raz . Do tego mozna tez kupić takie papierki to wkładasz w pieluche i jak Ci dziecie walnie kupona to wywalasz ten papier do klopa z zawartoscią .. Nie jeste więc to zabawa typu spieranie kupy w pieluchy ( sory za dosłowność ) potem wyciagasz wkład z tej kieszonki walisz wszystko do praleczki i pierzesz , schnie podobno bardzo szybko .
ja mam dwie dopiero je wyprałam i będa testy .. jak mi się spodoba kupię wiecej i drugie bedzie w takich to się nadaje dla dziecia takiego koło miesiaca dopiero.
jeśli mi przypasuje będę używała na zmianę z pampkami bo jak np. wyjadę na cały dzień to mi się nie widzi noszenie z takimi pieluchami to wtedy jednorazowe .

Witam was dziewczynki:-)
Ja tak na chwilkę bo jestem padnięta. Mój M już po operacji (wczoraj) i nie jest za ciekawie narazie.Boli go bardzo, gorączka, cewnik(to dla niego było najgorsze). Lekarze mówią że jutro wyjdzie (czyli po 3 dniach!!) ale bardzo wątpie w to. Zobaczymy. Ja się cieszę że ma to już za sobą:-)

Dziewczyny pisałyście tu na temat becikowego. Ja słuchałam w radiu i 2 razy w telewizji widziałam i wyraźnie powiedziane było, że zaświadczenia muszą miec kobiety, które z dniem 1 listopada 2009 mają 10 tydzień i niżej. A my byłyśmy już wtedy w 14-18 tc.Zobaczymy jak będzie.

Ja nadal nie czuję kopniaczków, nawet trochę się martwię, że nawet bulgotania nie czuję. A jeszcze przez tą operację M i długie trasy samochodem do szpitala (jeżdżę sama) stresuję się bardzo. Mam nadziejeę, z wszystko będzie dobrze.

Kończę bo już padam.

POZDRAWIAM

reklama
hej,

po wczorajszej wizycie niestety bylismy troszke rozczarowanie i dlatego dzisiaj pisze. nasze dzieciatko nie pokazalo nic wiecej jak tylko pupe i nie wiemy jakiego mam w sobie lokatora... lekarz widzac moje lekkie rozczarowanie machal ta sonda na wszystkie strony mierzyl nózki, probował cos znalesc i na koncu powiedzial tylko, ze zaprasza mnie na badanie usg do szpitala 18 listopada. tam ma duzo lepszy sprzet ( bo to na patologii) i wtedy postara sie odnalesc odpowiedz na nasze pytanie czy chlopiec czy dziewczynka. dodatkowo chcielismy posłuchac serduszka i tez nic.... tylko taie swisty jak na filmach waliki w trakcie ciosow... no i wiemy "tylko":-) tyle, że bąbel ruchliwy, zdrowy i wstydniś. ja dostalam żelazo i wapno do systwmatycznego łykania, bo hemoglobina mi spada i katar non stop.

pytałam o jakies witaminy, ale moj gin nie jest zwolennikiem pakowania chemii w dziecko poki nie jest to konieczne. wiec dla mnie polecil warzywka i owoce w ilosciach hurtowych, a przede wszytkim ogórki kiszone i kapuste ( bo maja duzo witamin z grupy b)a moje ulubine mandarynki w ramach rozrywek zywieniowych:-)

teraz bedziemy czekac do 18... i pare dni pozniej 3d

troche mi szkoda, ale wazne ze z dzidzia wszystko ok

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry