reklama

Kwietniówki 2010!!!

Czesc Kwietnioweczki :-)
Ja wrocilam w koncu z PL, ale wakacje byly nie udane dla mnie. Od samego pcozatku pech mnie przesladowal. Najpierw zaczely mnie zeby bolec i przez 3 dni zaden dentysta, ani chirurg nie byl w stanie sie wyznac o co chodzi. W koncu sie okazalo, ze to 6-tka i tak jestem ubozsza o jednego zabka. Bo na kanalowke lekarz sie nie zgodzil przy moim oslabieniu i ostatnio pojawiajacych z niewiadomego powodu omdleniach. Jak juz zeby mnie przstaly bolec to dostalam zapalenie zatok i tak wracalam dzis zestresowana samolotem, ze przy ladowaniu mi z bolu glowe rozsadzi, ale na szcescie antybiotyk zaczal dzialac i dalo sie zniesc to pobolewanie..
ja nie wiem co z tymi wyjazdami do Polski, bo kazda z nas ma jakiegos pecha, kurde, az sie boje na swieta jechac... i sie zastanawiam, no nie wiem, dobrze ze juz jestes w domu:tak:

Dziewczyny która mam mały brzuch? mój podniósł się do góry i znowu wchodzę w moje normalne spodnie -nie mam ani jednej ciążowej rzeczy:-( ważyłam się wczoraj -mam 1,4 na plusie (nie jak ostatnio 1,9)... 17t3d to już chyba mógłby rosnąć co?????? od tego zdjęcia na zamkniętym nic się nie zmieniło....a minął tydzień
moj brzuch tez nie jest zbyt duzy, w pracy nadal mi mowia ze nic nie widac, wieczorem widac bardzíej, mi sie wogole wydaje ze wczesniej bylo u mnie wiecej widac niz teraz, i schudlam teraz 1 kilo, takze jestem 3 na plusie, ale nie ma sie co martwic juz niedlugo bedziemy wielkie! ja juz sie doczekac nie moge!

KOCHANE I CZUJE MOTYLKI WŁAŚNIE NASZ MALUSZEK SIĘ RUSZA:-) HURRRRRA EKSTRA UCZUCIE:-)
no super! gratuluje!!

U mnie zimno strasznie....mróz jak sialalala...kałuże pozamarzane, ale mimo to wybrałam się na 1.5 godzinną wycieczkę po mieście. a reszte popołudnia odpoczywam i jem ....właśnie zaliczyłam pół babki waniliowo kakaowej i gorącą czekoladę z goździkami.....pycha:tak:
u mnie jeszcze nie az tak zimno, mrozu nie ma wogole i 11 stopni na plusie, ale mi smaka narobilas na ta babke, uwielbiam! a szczegolnie taka mojej mamy roboty...mniam
pozdrawiam wszystkie kwietniowki:tak:

reklama
Wczoraj sie wazylam i od poczatku ciazy przybralam niecale 2 kilo. Na jakichs stronach poswieconych wzrostowi wagi pisza, ze juz powinnam wazyc ze 2 kg wiecej. Ale im nie wierze :) Ciesze sie, ze nie staje sie bardzo ciezka - oby tak dalej.
Nie masz sie co przejmowac, ja jestem kilka tylko dni "starsza" od Ciebie i tez niewiele przybralam, bo 1,5kg. Lekarz mowi, ze nie ma sie czym przejmowac:happy2: Nie kazda kobieta przybiera "ksiazkowo", bo nawet norma jest rozna (najbardziej popularna to chyba 12-18kg) w zaleznosci od wagi poczatkowej i czegos tak jeszcze... Wazne ze Kropek prawidlowo rosnie i tyle:tak: A ja jakos nie tesknie za tylko dodatkowymi kilogramami, ktore powinnam niby miec, a ktore nie chca sie pokazac.

Kwiatuszku...dla mnie szkoda że to tylko 20 tygodni...bo nie wyobrażam sobie że będę musiała mojego 5 miesięcznego szkrabka zostawić i iść do pracy:wściekła/y::szok:chyba zawału dostanę
To chociaz pod tym wzgledem jest u mnie lepiej, bo mam 26 tyg i potem jeszcze chyba 12 bezplatnego czy jakos tak...

Ja dzis w pracy sie nudze, recesja i nie za bardzo mam co robic, ale przeciez nie moge siedziec na necie, wiec musze sobie sama prace znajdowac. Jak ja tego nie lubie :wściekła/y: juz wole 100% bardziej jak mam za duzo pracy i sie nie wyrabiam, bo przynajmniej dzien jakos szybciej leci. A tak siedze tylko i patrze na zegarek, a wskazowki nie chca sie za bardzo przesuwac :no:

13x13 Moj brzucho tez jakis taki dziwny. Kazdego dnia jest wiekszy (z tego sie akurat ciesze), natomiast ksztaltem przypomina troche podluzny arbuz przymontowany do mojego ciala. Wiekszosc kobiet ma brzucho wysoko, a moj zaczyna sie nisko i konczy wysoko. Pewnie jeszcze wszystko sie milion razy zmieni, wiec nawet nie chce mi sie tym przejmowac.

Wczoraj sie wazylam i od poczatku ciazy przybralam niecale 2 kilo. Na jakichs stronach poswieconych wzrostowi wagi pisza, ze juz powinnam wazyc ze 2 kg wiecej. Ale im nie wierze :) Ciesze sie, ze nie staje sie bardzo ciezka - oby tak dalej.

Moja gin. odwolala dzisiejsza wizyte, moze to i dobrze pojde w przyszlym tygodniu na lepsze USG.

:D
ha a u mnie brzunio tez zaczal rosnac masakrycznie szybko i ale wlasnie tak jak u ciebie, nie podnosi sie :(... jak narazie pileczka jest na dole i tam rosnie i rosnie... czekam az podskoczy wyzej :)...

Witam Drogie Panie:-)
Przeczytałam zaległe posty ----nie próżnowałyście :-D:-D:-D
U mnie XXI wiek ale światła nie było od 9-5 na szczęście poimformowali nas o tym już w tamtym tygodniu sądząc chyba ,że zdążymy zgromadzić jego zapasy ;-) a na dodatek ogrzewanie mam gazowe ale zegar jest na PRĄD :tak::tak: Nie ma tego złego cco by na dorze nie wyszło - jak mawiają mój syn spędzi czas z mamusią a nie z TV;-)

jakaś nowość weszła, pieluszki wielorazowe, niby to oszczędne, ekologiczne i pupa oddycha, ale jakoś tak w erze pampersów, które są takie wygodne, coś nie jestem przekonana
Mam_dziecko/Pieluszki Majteczki BAMBINO MIO do 5kg (802769402) - Aukcje internetowe Allegro
co o tym myślicie?

Mnie tez nie przekonują takie wynalazki:tak:

ha a u mnie brzunio tez zaczal rosnac masakrycznie szybko i ale wlasnie tak jak u ciebie, nie podnosi sie :(... jak narazie pileczka jest na dole i tam rosnie i rosnie... czekam az podskoczy wyzej :)...

Brzuch mój zaczyna się nas spojeniem a kończy prawie pod piersiami. Miałam cała ciąże nie robić sobie zdjęć ale poproszę Szanownego M. niech mi jedną "pstryknie" to się przekonacie o czym mówię.
Nie wiem czy to po kremach( balsamach ) ale moja skóra wygląda super( oprócz twarzy)

Brzuch mój zaczyna się nas spojeniem a kończy prawie pod piersiami. Miałam cała ciąże nie robić sobie zdjęć ale poproszę Szanownego M. niech mi jedną "pstryknie" to się przekonacie o czym mówię.
Nie wiem czy to po kremach( balsamach ) ale moja skóra wygląda super( oprócz twarzy)
czyli brzunio a la pileczka, moj wyglada jak łezka albo jajko :D....

dziewczyny z tego co pamiętam, to któraś z Was była specem od becikowego, podobno już coś w tej sprawie ustalono, wiecie jak to będzie z tym zaświadczeniem od lekarza? na jakim druku itp? i czy nas to dotyczy?

Kwiatuszek.pregnet ja słyszałam w wiadomościach w radio, że zaświadczenia dotyczyć będą tych kobiet, które przed 1 listopada 2009 były poniżej 10 tygodnia ciąży - czyli nas powinny obowiązywać stare przepisy, które mówią, że becikowe należy się każdej matce, która urodziła dziecko.

Oczywiście info do sprawdzenia, ale raczej się nie przesłyszałam.

to juz ci kochana mowie ze i nas obejmuje nowe prawo!!!!!
ogladalam rozmowy wczoraj na ten temat....
a przeciez kobiety ktore juz urodzily staly 31.10. w kolejkach po becikowe wg starego przepisu i one by musialy zalatwiac takie zaswiadczenie jakby szly dzien pozniej!!!!

reklama
Kochane a ja tam się jeszcze tym nie przejmuje , jak będę w 8 miesiącu to wtedy będę myślała bo teraz tylko to mi w głowie żeby dzidzia była zdrowa bo co chwile słyszę że jakaś dziewczyna znowu poroniła. Dobry przykład mam dzisiaj zadzwoniła koleżanka ze studiów i powiedziała że wczoraj zrobiła usg i serduszko przestało bić u jej dzidzi. Ciąża na 12tydzień a dzidzia przestała się rozwjiać od 7 jest mi smutno jak diabli bo nie umiem jej pomóc i wspomnienia wróciły:-(:-(:-(. Przepraszam że wam to pisze ale muszę się komuś wyżalić bo siedzi mi to cały dzień w głowie.
POWIEM WAM KOCHANE ŻE JAKOŚ DZIWNIE SIĘ DZISIAJ CZUJE NIE WIEM JAK TO OPISAĆ. TAKI CIĘŻKI MAM TEN BRZUSZEK I TAKI NIBY PEŁNY AŻ TROSZKĘ BOLI NIE WIEM JAK TO OKREŚLIĆ:-(

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry