olapolap
KAROL '07, PAULINA '10
Ja tez sie interesuje takimi pieluchami. Nie tylko ze wzgledow ekologicznych, ale takze ekonomicznych ;-) Na ktorejs ze stron jest policzone, ze na pieluchy wydaje sie srednio 1400 zl roczniejakaś nowość weszła, pieluszki wielorazowe, niby to oszczędne, ekologiczne i pupa oddycha, ale jakoś tak w erze pampersów, które są takie wygodne, coś nie jestem przekonana
Mam_dziecko/Pieluszki Majteczki BAMBINO MIO do 5kg (802769402) - Aukcje internetowe Allegro
co o tym myślicie?
A ja uważam że to fajna rzecz ale nie konkretnie te . Jak ostatnio wyczytałam z czego robi się pampki i że szczególnie u chłopców podwyzszona temp w jąderkach ( od noszenia pamków ) może być niezdrowa nawet prowadzić do niepłodności zmieniłam zdanie . Mam już dwie pieluchy wielorzowe na testy ale takie z wyższej półki . Zresztą jeśli jesteś zainteresowana chociaz poczytaniem to polecam tą stronkę jest tez forum .
Do produkcji każdej jednorazowej pieluszki wykorzystuje się pół szklanki ropy.
to zdanie mnie szczególnie zaskoczyło
Korzyści stosowania pieluszek wielorazowych :: Pieluszkarnia
zresztą jak się zagłebić w temat to stosowanie takich pieluch to nie pranie i prasowanie tery jak to było kiedyś![]()
Te wielorazowe maja bardzo dobre opinie - rzadko sie cos odparza. No i wcale nie trzeba miec nie wiadomo ilu tych pieluch, wystarczy kupic 4 otulacze, a do srodka mozna pakowac co sie chce - tetre, pociete reczniki i pociety kocyk polarowy (odciaga wilgoc od skory) np. z Ikei za 6zl ;-). Mnie jeszcze zainteresowalo EC, mysle, ze to bardzo fajna sprawa
Tutaj link do krotkiego filmiku jakby ktoras nie wiedziala o co chodzi bezpieluch.pl - Pożegnanie z pieluszkami - Start 
A co myslicie o noszeniu dzieci w chustach? Mnie sie to strasznie podoba, tutaj jest filmik ktory dobrze to motywuje (chociaz samo wykonanie filmiku strasznie mnie smieszy

;-)):[ame="http://www.youtube.com/watch?v=JfDjExBRXao"]YouTube - Prezentacja[/ame]
hej,
po wczorajszej wizycie niestety bylismy troszke rozczarowanie i dlatego dzisiaj pisze. nasze dzieciatko nie pokazalo nic wiecej jak tylko pupe i nie wiemy jakiego mam w sobie lokatora... [...]
teraz bedziemy czekac do 18... i pare dni pozniej 3d
W koncu maluch rozstawi nozki, ciesz sie, ze masz okazje pojsc na drugie usg juz niebawem

Dziewczynki kiedy wedlug Was jest najlepszy moment na usg 3d/4d???? Czy ktoras z warszawianek ma upatrzonego jakiegos gin, ktory robi takie usg i nagrywa na plytke?
zauważyłam różnicę dopiero wczoraj przy malowaniu oczu -oświecona zostałam a dziś będę lżejsza o parę stów bo idę kupić kosmetyki. Wszystko począwszy od kremu po błyszczyk do ust -ale co tam -czuję się już jak człowiek to i wypada już jak człowiek wyglądać:-)
nie próbowałam ale ponoć na zatoki jest dobre
mama spac maluch na balety...