reklama

Kwietniówki 2010!!!

jakaś nowość weszła, pieluszki wielorazowe, niby to oszczędne, ekologiczne i pupa oddycha, ale jakoś tak w erze pampersów, które są takie wygodne, coś nie jestem przekonana
Mam_dziecko/Pieluszki Majteczki BAMBINO MIO do 5kg (802769402) - Aukcje internetowe Allegro
co o tym myślicie?

A ja uważam że to fajna rzecz ale nie konkretnie te . Jak ostatnio wyczytałam z czego robi się pampki i że szczególnie u chłopców podwyzszona temp w jąderkach ( od noszenia pamków ) może być niezdrowa nawet prowadzić do niepłodności zmieniłam zdanie . Mam już dwie pieluchy wielorzowe na testy ale takie z wyższej półki . Zresztą jeśli jesteś zainteresowana chociaz poczytaniem to polecam tą stronkę jest tez forum .
Do produkcji każdej jednorazowej pieluszki wykorzystuje się pół szklanki ropy.

to zdanie mnie szczególnie zaskoczyło :szok:
Korzyści stosowania pieluszek wielorazowych :: Pieluszkarnia
zresztą jak się zagłebić w temat to stosowanie takich pieluch to nie pranie i prasowanie tery jak to było kiedyś :tak:
Ja tez sie interesuje takimi pieluchami. Nie tylko ze wzgledow ekologicznych, ale takze ekonomicznych ;-) Na ktorejs ze stron jest policzone, ze na pieluchy wydaje sie srednio 1400 zl rocznie :szok: Te wielorazowe maja bardzo dobre opinie - rzadko sie cos odparza. No i wcale nie trzeba miec nie wiadomo ilu tych pieluch, wystarczy kupic 4 otulacze, a do srodka mozna pakowac co sie chce - tetre, pociete reczniki i pociety kocyk polarowy (odciaga wilgoc od skory) np. z Ikei za 6zl ;-).

Mnie jeszcze zainteresowalo EC, mysle, ze to bardzo fajna sprawa :tak: Tutaj link do krotkiego filmiku jakby ktoras nie wiedziala o co chodzi
bezpieluch.pl - Pożegnanie z pieluszkami - Start :tak:

A co myslicie o noszeniu dzieci w chustach? Mnie sie to strasznie podoba, tutaj jest filmik ktory dobrze to motywuje (chociaz samo wykonanie filmiku strasznie mnie smieszy :-p:-D;-)):
[ame="http://www.youtube.com/watch?v=JfDjExBRXao"]YouTube - Prezentacja[/ame]

hej,
po wczorajszej wizycie niestety bylismy troszke rozczarowanie i dlatego dzisiaj pisze. nasze dzieciatko nie pokazalo nic wiecej jak tylko pupe i nie wiemy jakiego mam w sobie lokatora... [...]
teraz bedziemy czekac do 18... i pare dni pozniej 3d

W koncu maluch rozstawi nozki, ciesz sie, ze masz okazje pojsc na drugie usg juz niebawem :tak:

Dziewczynki kiedy wedlug Was jest najlepszy moment na usg 3d/4d???? Czy ktoras z warszawianek ma upatrzonego jakiegos gin, ktory robi takie usg i nagrywa na plytke?

reklama
Witam dziewczyny -skończyłam wczoraj ten kurs makijażu -powiem szczerze -nie sądziłam że tak fatalnie się do tej pory malowałam:eek: zauważyłam różnicę dopiero wczoraj przy malowaniu oczu -oświecona zostałam a dziś będę lżejsza o parę stów bo idę kupić kosmetyki. Wszystko począwszy od kremu po błyszczyk do ust -ale co tam -czuję się już jak człowiek to i wypada już jak człowiek wyglądać:-)

Zauważyłam że jak chwilkę posiedzę zgięta to mój brzdąc pokazuje że ma za mało miejsca i się rozpycha:-) a uparty jest że ho!

Aniez dziękuję -no wiem że czas ale jak patrzę na te zdjęcia brzuszkowe to się zastanawiam o co caman;-);-);-);-)

Iza813
zielony katar to nie zatoki przypadkiem? kochana kup amol albo eukaliptusowe krople i rób inhalacje od ręcznikiem -będzie schodziło (lekarz kazał mojemu S robić napar z rumianku (tylko nie w torebkach) , soli i sody oczyszczonej:confused: nie próbowałam ale ponoć na zatoki jest dobre

Ewka84
pewnie że przyjemniejsze -szczególnie malinki w syropie zrobione przez mamusie -mniam -jest powód żeby je wcinać:tak:

Katik no wszystko w porządku... faktem jest że moja mama przybrała ze mną w ciąży 6 kg a ja urodziłam się 3,480... zaczekam jeszcze na brzusio i nie będę się martwiła

Magda
Ciosek mój brzdąc uaktywnia się wieczorem i jak się położę już spać:cool2: mama spac maluch na balety...

Isabela mi się podniósł dopiero w ciągu ostatnich 3-4 dni -zauważyłam po spodniach:tak: a uciskiem też się martwiłam ale mój gin powiedział że jest ok i może dzidziuś się tam układa i pokłada:-)

Kwiatuszku no imiona odjazdowe:-) mnie się najbardziej podoba ORALIA -ze względu na skojarzenia dziewczynka ma przekichane

Rudzia789 spoko spoko -poradzą sobie -tylko zapowiedz że po powrocie nie będziesz sprzątała bo zastaniesz pobojowisko:-) nie bój nic

Waniliowa jak dziś się czujesz?

Aga2010
no dla dziecka to takie brzemię -w życie z lewym imieniem to trochę lipa

Kamisia1101
to i tak za krótko....:-( to tylko 20 tygodni...

Karola322
:-)

Studiującamama
to jak w chirurgach:-):-):-):-):-):-) nie mogę spać bo była pełnia grrrr

Mamusia87 chyba cała Polska taka szara i zimna -gdzie jest piękna złota jesień:wściekła/y:

Zielona maupa u mnie 1,5 kg i nie uważam żeby to był wyznacznik zdrowej ciąży -moja mama jak już pisałam ze mną przybrała 6, koleżanka przybrała 4 a wszystko przez dietę którą ma zaleconą ze względu na usunięty kawałek jelita... a córa duża i zdrowa ot co

Justa24 ja na święta nie jadę nigdzie -rodzice przyjadą do mnie i już... no chyba że się coś zmieni do grudnia...

Jesteś aniołkiem
podniesie się jeszcze -czekam na fotki:-)

Aga002 czekam na zdjatko -jak to tak bez zdjęć brzuszka w ciąży:confused:

Forget me not
jak samopoczucie.

Aniam141
masz rację -nie można komuś powiedzieć że 9 miesięcy temu miał być u lekarza a nie był i nie dostanie becikowego -paranoja sama w sobie i bezprawie. Ciekawe te pieluchy... a jak to wychodzi cenowo? sprawdzałaś może?

Wesoła24
spokojnie -lekarz powiedział że jak poczuję w 20 tc to też jest ok. Bez szału

Dagsila no czasem tak bywa -ja się nie nastawiam na poniedziałkowe usg bo może jak koleżanka -do porodu się nie dowiem;-)

Olapolap 22 tydzień -tak mi powiedział gin robiące genetyczne -wcześniej nie ma sensu bo nic nie zobaczy a później to już będzie za duży bobas -powiedziała że 22 tc jest w sam raz na pomiary i badania. Wtedy zrobi 3d i sprawdzi czy wszystko jest ok:tak: ja chodzę do Invicty i wszystko tam robię -nie będę latała po innych lekarzach bo to nie ma sensu

Uciekam dziewczynki -do jutra, proszę pogłaskać brzusie:-):-):-)

Co do druku do becikowego -nie mój biznes -po prostu pójdę i o niego poproszę -do kwietnia już będzie wiadomo co i jak -nie ma co się teraz dopytywać bo standardowo nic nikt nie wie -po co się więc nakręcać???

Na tvn mówili właśnie o szczepieniu na grypę świńską ciężarnych i dzieci nie przebadaną szczepionką -pozostajemy przy domowych sposobach

Ostatnia edycja:
Witam was dziewczynki:-)
Ja tak na chwilkę bo jestem padnięta. Mój M już po operacji (wczoraj) i nie jest za ciekawie narazie.Boli go bardzo, gorączka, cewnik(to dla niego było najgorsze). Lekarze mówią że jutro wyjdzie (czyli po 3 dniach!!) ale bardzo wątpie w to. Zobaczymy. Ja się cieszę że ma to już za sobą:-)

Wesoła - zdrowia dla M oby szybko doszedł do siebie:tak:

Ja tez sie interesuje takimi pieluchami. Nie tylko ze wzgledow ekologicznych, ale takze ekonomicznych ;-) Na ktorejs ze stron jest policzone, ze na pieluchy wydaje sie srednio 1400 zl rocznie :szok: Te wielorazowe maja bardzo dobre opinie - rzadko sie cos odparza. No i wcale nie trzeba miec nie wiadomo ilu tych pieluch, wystarczy kupic 4 otulacze, a do srodka mozna pakowac co sie chce - tetre, pociete reczniki i pociety kocyk polarowy (odciaga wilgoc od skory) np. z Ikei za 6zl ;-).

Mnie jeszcze zainteresowalo EC, mysle, ze to bardzo fajna sprawa :tak: Tutaj link do krotkiego filmiku jakby ktoras nie wiedziala o co chodzi bezpieluch.pl - Pożegnanie z pieluszkami - Start :tak:

A co myslicie o noszeniu dzieci w chustach? Mnie sie to strasznie podoba, tutaj jest filmik ktory dobrze to motywuje (chociaz samo wykonanie filmiku strasznie mnie smieszy :-p:-D;-)):
YouTube - Prezentacja

?

Ja na 100% kupie chuste mam już nawet wybraną , przy dwojgu dzieci myślę że będzie mi wręcz potrzebna . Bedzie lato więc mogę brać wózek spacerowy i jakby Szymek się zmeczył to jego do wózka a małe w chuste taki mam plan . W warszawie jest taki sklep gdzie można się nauczyć wiązania chust i wybrac taką żeby była dobra . Podobno najlepsze są te takie 5m szmaty bez żadnych dodatków najwiecej można z nią zrobić tak wyczytałam na forum chustowym

Ja nie chce otulaczy tylko te kompletne pieluchy jak coś choć to już droższa impreza . Rozpatruje to w kategori zdrowia a nie ekonomicznym akurat . Ale nie ważne jak ważne żeby mamie i dziecku było dobrze:tak:

Aniam141 masz rację -nie można komuś powiedzieć że 9 miesięcy temu miał być u lekarza a nie był i nie dostanie becikowego -paranoja sama w sobie i bezprawie. Ciekawe te pieluchy... a jak to wychodzi cenowo? sprawdzałaś może?

Z tych co mam je na oku 69zł za sztuke myślę że koło 10 szt powinno się mieć żeby to jakiś sens miało . Ale używasz je do samego końca bo to jest jeden rozmiar .

Dziecie mi wstało o 6 rano ja nie wiem na jakim red bullu on działa że ma tyle siły:confused:

Witajcie kochane ja nie dawno wstałam. Mam do was pytanie czy was też ciągnie na dole brzucha jak coś robicie albo się schylacie tak myślę że to może od tego że brzuszek szybko rośnie a skóra się nie rozciąga tak szybko bo czasem aż boli. Ja we wtorek mam wizytę u ginki to jej spytam .

Ja też tak mam....jak dużo chodzę, wykonuje szybsze ruchy a nawet jak kicham....boli cały dół brzucha i tak jakby jajniki :shocked2:

2nn3lbetd9e6dbef.png

No właśnie wszystko mnie ciągnie i za bardzo nic nie mogę robić bo to dość dziwne uczucie i trochę bolesne myślę że dzidzia tam w brzuszku buszuje i dlatego tak jest

Pytałam dziś położną o to becikowe, to jej zdaniem nas to nie dotyczy, ale w naszym pięknym kraju nigdy nic nie wiadomo i najlepiej dopytać się w gminie czy OPS gdzie pobiera się druki.

Od jakiegoś tygodnia dzień w dzień budzę się 3-3.30 i nie mogę już spać, rozprasza mnie każdy dźwięk, wkurza mnie tykanie zegara, że P za glosno oddycha i do rana już nie śpię. Chodzę taka niewyspana, ze szok.

mnie też porządnie ciągnie jak np szybko zmienię pozycję,szybko wstanę z łóżka,przeciągam się czy schylam...od początku ciąży niewiele było dni bez bólu jakiegokolwiek,więc przestałam zwracać na to uwagę.gdy ból się nie nasila,nie plamię-powinno być wsio ok:-) wam też tego życzę.
lekarka wczoraj kazała czekać aż temp podrośnie do 38 stopni,budzę się rano,a tu 37,1:tak::tak::tak: słaba jestem,ale piję aronię,jem czosnek i siedzę pod kocem...byle bez paniki...skoro temp nie rośnie to pewnie takie naziębienie...
a tak poza tym-jestem po operacjach przepuklin pachwinowych,z podejrzeniem jaskry i z jamą poudarową w istocie białej mózgu...i tak się zastanawiam -czy przypadkiem nie będę MUSIAŁA mieć cesarki?idę zaraz do okulistki,niech się w końcu określi i potwierdzi w 100% te jaskrę(albo zaprzeczy)...
zebrałam się dziś i poszłam na pobranie krwi...wyniki morfo wieczorem,glukoza na czczo -70.a teraz bitki wołowe robię...i kultu sobie słucham.stary dobry Kult.oby maluszka tym nie przestraszyć;-);-);-)
MIŁEGO DNIA DZIEWCZYNY,jak najwięcej ruchów dzidzi,najmniej bolących brzuszków i powodzenia na wizytach...:-)

reklama
Pytałam dziś położną o to becikowe, to jej zdaniem nas to nie dotyczy, ale w naszym pięknym kraju nigdy nic nie wiadomo i najlepiej dopytać się w gminie czy OPS gdzie pobiera się druki.

Od jakiegoś tygodnia dzień w dzień budzę się 3-3.30 i nie mogę już spać, rozprasza mnie każdy dźwięk, wkurza mnie tykanie zegara, że P za glosno oddycha i do rana już nie śpię. Chodzę taka niewyspana, ze szok.

a jednak - nie jestem sama!ja na bezsenność cierpię już od około miesiąca....dzień w dzień jak zegarkiem w ręku budzę się o 3.40 żeby iść do toalety i już mam po spaniu!! Wiercę się, denerwuje mnie że mój P śpi a ja nie....i tak do 6.40. W między czasie mój biedny chłop- też przeze mnie nie wsypany idzie do pracy! a ja zmęczona po nieprzespanej nocy usypiam i do 10 nie ma szans żeby mnie dobudzić!
Nie wiem czemu tak się dzieje...ale obawiam się że w miarę postępu naszej ciąży będzie coraz gorzej. Buuuu:-(

2nn3lbetd9e6dbef.png

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry