reklama

Kwietniówki 2010!!!

No wreszcie, a dopiero sie martwilas! Super!!!!!!!!!!!

No i jakos zdecydowanie wole takie obchodzenie swieta zmarlych, od takiego smutnego i placzliwego jak w Polsce. Wiem , ze to czas zadumy, ale dla mnie to nie powinien byc dzien smucenia sie.
Kumpela urodzila synka 1 listopada, i dla mnie to byla koszmarna data. Maly bedzie mial zawsze "spaprane" urodziny....
\\

Bo to takie Polskie ciągle się martwić i smucić :tak:

to nie tylko ty, ja tez tak imona przypisuje do ludzi ktorych znam, np tutaj dziewczyny pisza duzo o imieniu Nadia - niby ladne i ruskie, no i wlasnie corka mojej kolezanki to Nadja, i tak glupiej i bezczelnej dziewuchy drugiej nie znam, dlatego mam taka niechec do tego imienia ze szok..:szok:

hehe Zyraf!!:-D ale dobre, a Mysior jeszcze lepsze:-D to normalna obraza jest takie imiona:eek: ale fakt o gustach sie nie dyskutuje (choc obgadac mozna za plecami;-))

jestem tego samego zdania co ty!

Biedne to dziecko co rodzice takie imiona nadają ..:no: U mnie był w szkole Ariel , a wołali na niego persil:-D

Mozecie wyobrazic sobie, ze tutaj jest takie prawo podatkowe, ktore mowi ze do pasa przygranicznego mozna przewiezc wszystko bez zadnych problemow, natomiast jesli sie chce zabrac te same rzeczy spowrotem trzeba zaplacic 15% ich wartosci. I nikogo nie obchodzi to, ze kupiliscie cos na polodniu kraju, przywiezliscie tutaj i teraz przenosicie sie spowrotem. Jesli nie mamy na cos faktury, musimy kolejny raz placic. Straszny nonsens.

Dzis jest Dia del Muerto (tutejszy dzien zmarlych), wczoraj obchodzono dzien zmarlych dzieci, czy cos w tym stylu. Zwyczaj jest taki, ze ludzie ida na groby i przynosza ulubione przez zmarlego rzeczy, jedzenie, napitki. Przynosza tez kwiaty. Na grobach graja Mariachi, a ludzie tancza i spiewaja. Bardzo lubie ten zwyczaj. ;)

Chore prawo , a święto uważam że bardzo ładne bo powinno sie zmarłych dobrze wspominac .
U nas wczoraj zadymka o gorby mała była bo J się umówił z teściową że o 8 rano pojadą na cmentarz nie wiem po co bo dzień wcześniej groby sprzatała . Do tego potem po obiedzie znowu wszyscy pojechaliśmy .. no głupota do kwadratu , i rano się na niego wydarła że mieli jechac a on jeszcze nie gotowy .. Po tej drugiej ubieram małego i tez coś bąka że ile będzie na nas czekała .. To się wkońcu wkurzyłam i jej powiedziałam że lepiej umarłych niz zywych traktuje:wściekła/y: Ile można latac na ten cmentarz .. to jak wiara w gusła tylko tu modlitwa do nagrobka. Zmarłych to się w sercu nosi i tyle

reklama
Dlaczego ta Melissa przez dwa s a nie jedno . zawsze myslałam że przez jedno:tak:

Jako imię ja znam tylko Melissa a melisa to dla mnie ziółko. Jakoś zawsze widziałam to imię przez 2 S albo przez 2 L:tak:

Melissa, Melisa – imię żeńskie, pochodzenia greckiego (Μελισσα), oznacza "pszczołę". W http://pl.wikipedia.org/wiki/Mitologia_greckagreckiej mitologii Melissa była jedną z nimf opiekujących się małym Zeusem.

Ostatnia edycja:
a apropo ariela to mam zajebiste wspomnienie... :D

jechalam z kumpela pociagiem i tak paplalysmy trzy po trzy :D...siedzialysmy w tym takim przedzialiku 8-osobowym, i z rozpedu podalam na glos kumpeli numer do mojej mamy :D....
i pamietam ze pozniej mama do mnie dzwoni i pyta sie czy mam jakiegos ariela, a ja ze tylko mam persil i po co jej ariel?? , a ona ze to chlopak o takim imieniu napisal do niej ze ma zajebista corke i ze widzial mnie w pociagu i chcialby do mnie numer :D:D....

i powiem ze koles pierwsza klasa :), no normalnie aniol, ale dla mnie zbyt ciotuniowaty :D!!!

Witam się tylko dziewczyny -jakoś zajęta jestem ostatnio i przed kompem tyle nie siedzę...
Co do ruchów też mam te "bąbelki":tak: są cudne -jelita chyba nie wchodzą w grę...
Co do grypy -nie szczepię się, lekarz nie pozwolił się szczepić normalną przebadaną szczepionką to tym chłamem na pewno nie dam się zaszczepić -dziś trąbili że za wcześnie o informację nt. skutków ubocznych więc dziękuję -postoję. zresztą -zanim nasz kraj zakupi tą szczepionkę to już dawno będziemy z dziećmi na spacery chodzić -luz...

Więcej nie doczytałam -przepraszam.
Wszystkim mamusiom życzę spokojnego wieczoru, a brzuszki proszę od cioci pogłaskać;-)

Papa dziewczynki

Dziewczyny, wyluzujcie z ta swinska grypa w polsce. W UK juz dawno przestali liczyc ile ludzi jest chorych, na koniec sierpnia przedstawialo sie to tak:

W Wielkiej Brytanii stwierdzono 7,447 zachorowań na AH1N1.

Pocztakowo panikowalam, maseczek mam okolo 100 w szafie, jak tu braklo w sklepach prosilam rodzine z polski o doslanie! Kilku znajomych przechodzilo te grype, i poza jakimis lekami i nakazem pozostania w domu nic innego nie bylo.
U nas juz maja/lada moment maja byc te szczepionki, i rowniez chca szczepic najpierw ciezarne.

Katik, masz racje. Ja juz opisywalam, chyba miesiac temu, jak sprawa ma sie u nas. A podobna Meksyk jest kolebka SG... Jak juz wczesniej pisalam, jest to sztucznie nakrecana epidemia a forsa leje sie ciurkiem na konta wlascicieli koncernow farmaceutycznych....

Jako imię ja znam tylko Melissa a melisa to dla mnie ziółko. Jakoś zawsze widziałam to imię przez 2 S albo przez 2 L:tak:

Melissa, Melisa – imię żeńskie, pochodzenia greckiego (Μελισσα), oznacza "pszczołę". W greckiej mitologii Melissa była jedną z nimf opiekujących się małym Zeusem.

Dzięks :)

Dziewczyny, wyluzujcie z ta swinska grypa w polsce. W UK juz dawno przestali liczyc ile ludzi jest chorych, na koniec sierpnia przedstawialo sie to tak:

W Wielkiej Brytanii stwierdzono 7,447 zachorowań na AH1N1.

Pocztakowo panikowalam, maseczek mam okolo 100 w szafie, jak tu braklo w sklepach prosilam rodzine z polski o doslanie! Kilku znajomych przechodzilo te grype, i poza jakimis lekami i nakazem pozostania w domu nic innego nie bylo.
U nas juz maja/lada moment maja byc te szczepionki, i rowniez chca szczepic najpierw ciezarne.

Na Szymkowym wątku mamy kolezanke z Irlandii i tez ktoś w jej otoczeniu chorował , poprostu grypa z cięzszym przebiegiem i trzeba przelezeć i ot cała panika . Na zwykła podobno wiecej ludzi umiera . Nie trzeba tylko lekcewazyć żadnych objawów i walić do lekarza jak się coś dzieje i tyle:tak:

macie racje...grypa jak grypa podobno.podejrzewam,że gdybym nie była w ciąży to nawet bym nie bardzo wiedziała o co i gdzie chodzi...boję się powikłań po grypie-właśnie dlatego,że zaostrzają się w czasie ciąży...:-(:-(:-(

reklama
Aleksandra albo Kalina lub Maksymilian albo Wojciech... Przy czym nie zarzekam się, że zdania nie zmienię :-) Dopiero jak w papiery wpiszą to imię będzie tzw. pewniakiem :tak:
to tez tak nie do konca, bo czytalam gdzies, ze ma sie potem 6 miesiacy na ewentualna zmiane imienia:tak:

Ja już drugi raz mieszkam za granicą (wcześniej to była Holandia) i imię Patryk okazało się zbawienne bo nikt go nie przekręcał a wiem coś o tym bo jak ktoś tu próbuje powiedzieć Agnieszka to mówię ,żeby dał sobie spokój bo Agnes też ładnie :-D:-D
ja na poczatku tez przymykalam oko na imie i nazywali mnie Agnes, ale potem pomyslalam, ze kurcze, ja sie ucze ich imion (nie wspomne juz nawet o tych irlandzkich!!) to oni tez mmoga sie jednego mojego nauczyc. Teraz wymawiaja je Agniszka, ale juz sie nie czepiam zeby sie dobrze nauczyli :-p

ej wlasnie co z ta grypa?? wiecie cos?? jak sie przed tym zabezpieczyć??ponoc szczepionki dla ciezarnych maja byc darmowe!!!!!
Mnie konmi na szczepionke nie zaciagna. nie badali szczepionek pod katem ciazy a ja nie chce, zeby na mnie badali jej wplyw!!:no::no::no:

Dziewczyny, wyluzujcie z ta swinska grypa w polsce. W UK juz dawno przestali liczyc ile ludzi jest chorych. Kilku znajomych przechodzilo te grype, i poza jakimis lekami i nakazem pozostania w domu nic innego nie bylo.
U nas tez cos przebakuja o szczepieniu ciezarnych, ale ja sie nie pcham i mnie nie zmusza do tego :no: Dziecko moich znajomych wlasnie przechodzi te grype. Dzieciaka mi szkoda, bo lezy juz 2 bite tygodnie i nie da rady posmigac po domu jak kiedys (a nie usiedzial na miejscu minuty nawet), ale zednych cyrkow nie ma. Kazali lezec, lezec i jeszcze raz lezec i wygrzec do konca, zeby sie jakies powiklanie nie przyplatalo i tyle. Spokojnie dziewczyny.

Katik, masz racje. Ja juz opisywalam, chyba miesiac temu, jak sprawa ma sie u nas. A podobna Meksyk jest kolebka SG... Jak juz wczesniej pisalam, jest to sztucznie nakrecana epidemia a forsa leje sie ciurkiem na konta wlascicieli koncernow farmaceutycznych....
Zgadzam sie z Toba w 200%!!!!!! Sa przeciez juz teraz sygnaly, ze to co teraz dzieje sie na Ukrainie, to nie zadna grypa, tylko jaki wirus atakujacy pluca, dlatego ludzie szybko umieraja, bo nie lecza ich na to, na co trzeba, tylko tymi szczepionkami karmia! Bez sensu to wszsytko, a ci tam na gorze licza tylko miliony zysku...

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry