reklama

Kwietniówki 2010!!!

Elvie, ja już doszłam do tego, że sprzątanie jest bez sensu... pizzę idę do pieca wepchnąć, bo gości mamy mieć, a oni mi pewnie w tzw. międzyczasie zdemolują to, co wcześniej posprzątałam... już ja ich znam...

Kittek- częśto piekę w nocy, ale kruche to akurat w nocy w lodówce musiało siedzieć, piekłam dzisiaj, w towarzystwie Potwornickich :szok: jakim cudem wyszło... nie mam bladego pojęcia :cool2:

reklama
Teściowa numer wywinęła i jeszcze święcie obrażona o to że jej powiedzieliśmy że ma się nie przejmować rykami M. tylko robić swoje jak z nim zostaje :no: dzisiaj prawie sie nie odzywa... paranoja totalna :no:
ehhh nie chce chłopaków wieźć do mojej mamy na noc bo to jednak nie ich łóżka itd. a w druga stronę tez nie da rady bo siostry mama samej na noc nie zostawi.
Jezu J. ma znowu jakiś okres ryków i negacji. Musiałam wprowadzić spowrotem system uśmiechniętych i smutnych buziek.

aniez - a czym to kruche robiłaś? U mnie sernik na zimno już gotowy, owoce wyłożone, czekam teraz aż galaretka się zetnie.

Agnieszka - te buźki moja ciocia w szkole stosuje:tak:

Młoda po 16:00 padła i 25minut później się obudziła, na zmianę z M. ją nosimy, bo tak przez zęby płacze, że szok:-(

Byliśmy na grzybach z Matim. Usnął nam w foteliku na rowerze w powrotnej drodze, tzn. usnął nam już jak jechaliśmy do lasu, ale go obudziliśmy. Z powrotem nam tak głęboko zasnął, aż chrapał. Grzyby zbierał mój mały grzybiarz jak stary! co chwila mamo, tato o! (znaczy grzyb)
Aga o jakich buźkach mówisz? Nie słyszałam!
Aga Twoja teściowa to tak jak moja. Obraża się niewiadomo o co!! Teraz zrobiliśmy małemu pokój, zamiast się cieszyć, że dziecko ma, to cały tydzień obrażona chodziła. Wczoraj wyśpiewała o co jej chodzi. Mianowicie mamy płacić wyższe rachunki, bo ona przy niskiej emeryturze nie jest w stanie, a widać mamy pieniądze, skoro tak wydajemy. Pozostawiłam to bez komentarza!!
Ja też lubię piec, gotować, prasować, sprzątać w nocy! moje dziecko jest tak zajmujące, że w ciągu dnia nie zdołałabym tego zrobić. W nocy cichutko, spokojniutko, można działać!
Elvie u nas też zębowy problem. Mały ma dopiero 8,5 zęba! ryczy po nocach. Powinnam mieć zniżkę na Dentinox, już tyle pieniędzy na niego wydałam! Ogólnie noce u nas są straszne! Mateusz chce spać na mnie!! na brzuchu, najlepiej na cyckach! Nie wysypiam się wcale!
Uciekam na sos grzybowy, już gotowy!

Hejka

Dotarłam przed godzinką bo zaliczyłam dzisiaj wyjazd do Leszna, było fajnie spotkałam się z moją niedoszłą bratową która przyleciała Anglii ,super wieści bo okazało się że jest w ciąży i będzie kwietniówką 2012, oglądałam zdjęcia okruszka i tak cieplutko na serduszku mi się zrobiło:tak:Pewnie następnym razem jak się spotkamy to już bobaska będę mogła wycałować :-)

Aniez, Elvie smaka tymi ciastami robicie, na następne spotkanie musicie coś same upiec:tak::-D

Gosia Mati mały grzybiarz :tak: super bo pogoda dzisiaj cudna na chodzenie po lesie.

Agnieszka zachowania teściowej nie skomentuję :no: następnym razem telefon w domu zostaw:tak: a jej fochami się nie przejmuj.
Cierpliwości życzę i mam nadzieję że buźki pomogą w opanowaniu Janka.

Kittek następna kusicielka , wsiadam w auto i jadę na tą pieczeń :-D

Aniam mój małż też dzisiaj mnie wkurzył więc nie wiem może coś w powietrzu lata ;-)tylko spora odległość między Warszawą a Złotoryją:-D

MamoPaulinki faceci to z reguły leniwce ;-) Zawsze możemy jakieś spotkanko w Częstochowie zrobić jak tylko będziesz miała ochotę:tak:

Papatki

Gosiu rzecz jest prosta. Narysowałam 2 rodzaje buziek. Jedne uśmiechnięte a drugie smunte. Zrobiłam tabelkę z dniami tygodnia. Każdego dnia za swoje zachowanie może zarobić albo uśmiechnięte buźki albo smutne (oczywiście każde zachowanie jest albo nagradzane albo karane). Na koniec dnia zliczamy czego więcej i to co ma przewagę dostaje jako wielka buźkę. Na koniec tygodnia zliczamy czego więcej. Jak dużych uśmiechów to nagroda jak smutnych buziek to ustalamy jakiś fant/karę...
Stosowałam już różne odmiany tej metoty i do tej pory działało

gosienka - gratuluję zostania Kwietniową ciocią:-) A na ciacho wpadaj, kiedy tylko masz ochotę:tak: A w ogóle to sobie przypomniałam, że mi Daga już daaaaawno muffiny obiecała:-)

gosia - zazdroszczę grzybobrania, sama uwielbiam grzyby zbierać, ale później robić przy nich to już niekoniecznie:-D Później Ci napiszę, jaką my maść mamy, bo skuteczna i tańsza.

M. już młodą kąpie, maść pomogła i mała się uspokoiła. Lecę butlę jej szykować.

aniez - ha ha ha, pytanie miało brzmieć "z czym?" więc już odpisałaś;-) musiało być pyszne i pewnie już znikło:-D

gosia - ten nasz żel to bobodent, cena 13,56/10ml więc znacznie tańszy niż dentinox. Tutaj go masz: Bobodent, żel, 10 g - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie

Moja pchła strajkuje i spać nie chce. Siedzi na bujaczku i Must be the music ogląda:-D W łazience tak się darła, że pewnie cały blok do pionu postawiła, a wszystko przez to, że dorwała dzisiaj lizaka i tak go ciumkała, że całe włosy na cukier sobie postawiła:-D Mama musiała wkroczyć do akcji i włosy umyć, czego córcia nie znosi:no:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry