reklama

Kwietniówki 2010!!!

to jakis weekend z ciastami na tapecie...ja dzis serniczek kręciłam i też pychotka wyszedł...

po spotkanku do domku wracałam ok. 15 min...H śpiewała całą drogę, chyba z radości, że rówieśników spotkała :-)

a dziś zaliczyliśmy konie (córka maniaczka, wiadomo), potem gości mieliśmy a teraz staram się zajrzeć do roboty...ale chyba spasuję, bo słyszę, że M kąpiel robi....

słodkich snów....

reklama
Przemiły dzień za nami, pogoda dopisała więc byliśmy w lesie i na długim spacerku po naszej rozkopanej wsi.
Wróciliśmy z bukietami kolorowych liści i wiaderkiem kasztanów. Maja przeszczęśliwa była.

Powiem Wam,że nalot bliźniaków mieliśmy. Oj działo się działo. Maja wniebowzięta bo co chwilę tylko im zabawki przynosiła i z daleka jak biegła z zabawką to krzyczała: plosię. Cały czas ich też przytulała. Kubuś i Michałek mają 11 miesięcy (są wcześniakami więć powinni mieć 9), ważą tylko.... po 12- 12,5 kg:szok: Kubuś to od Mai z pewnością cięższy jest. No szok,ale Magda mi powiedziała,że z pewnością ich nie przekarmia i co ma powidzieć jak jej mali zawodnicy sumo rosną, hehe. Wysocy też są bardzo, ubranka z H&M (a oni mają przecież zawyżoną rozmiarówkę) już jakiś czas na 86 noszą.
Kurcze jak pojechali to stwierdziliśmy z mężem,że z taką dwójką to ciężko byłoby się nudzić:no::baffled:
Oni zdziwienie byli natomiast tym jak Maja wszystkim się z nimi chciała dzielić i jak słodko ich ostrzegała,żeby np do kominka nie podchodzili bo siiii, że kwiatków nie wolno dotykać mówiąc im nunu. Ubaw mieliśmy po pachy, tylko fotki wszystkie zamazane bo taką ruchliwą trójkę ogarnąć to sztuka.:-D

Aniez uśmiałąm się z tego rozwałkowywania mężem:-D A masa, rokosz dla podniebienia. Wrzuć proszę przepis na kulinarnym.
Gosieńka no gdzie jesteś? Miałaś przyjechać???? Ja specjalnie jeszcze babkę cytrynową upiekłam :-p

Aga super pomysł z tymi buźkami! Kedyś w superniani o tym było.

Elvie u nas Bobodent nie działa, Dentinox jest dużo lepszy, ale z ceną rzeczywiście przesadzili...

Gosia super dzień spędziliśmy. Ja na grzybach się nie znam więc mąż woli z kolegami jeździć :confused:
Oj Monia będzie się działo jak Twój małżon kąpiel przygotował :-p

Zmykam do książek a później na lampkę winka :)

Spokojnej nocy !

Monia- dzien ciastka, jak to mowi Kuba (czyli niedziela), a same widzialyscie jak ta fryga kocha slodkie :-D Ja co prawda zjadlam wiecej pizzy :zawstydzona/y: bo ja kocham slone... ale tarta nawet mi weszla, bo polaczenie sera, malin i migdalow jest dobrze dobrane ;-)

Kittek- na mezem walkowalam, dostal walek i ciasto, czyli mezem, przepis na przepisowym wrzuce, ale tam nie ma za duzo roboty.

Teściowa numer wywinęła i jeszcze święcie obrażona o to że jej powiedzieliśmy że ma się nie przejmować rykami M. tylko robić swoje jak z nim zostaje :no: dzisiaj prawie sie nie odzywa... paranoja totalna :no:
ehhh nie chce chłopaków wieźć do mojej mamy na noc bo to jednak nie ich łóżka itd. a w druga stronę tez nie da rady bo siostry mama samej na noc nie zostawi.
Jezu J. ma znowu jakiś okres ryków i negacji. Musiałam wprowadzić spowrotem system uśmiechniętych i smutnych buziek.

MOja się też dziś obraziła , bo Ola mi przylazła na górę z ciastkiem w czekoladzie , wytytłała mi wszystko . Tyle razy babie tłumaczę że jak ma coś dzieciakom dac to niech im kupi herbatniki albo chrupki kukurydziane . zwykle się stosuje , ale nie raz jej coś w dekiel odwali i jakiś syf w czekoladzie kupi :wściekła/y::wściekła/y:
dziń teściowej dziś jak nic

Hejka

Dotarłam przed godzinką bo zaliczyłam dzisiaj wyjazd do Leszna, było fajnie spotkałam się z moją niedoszłą bratową która przyleciała Anglii ,super wieści bo okazało się że jest w ciąży i będzie kwietniówką 2012, oglądałam zdjęcia okruszka i tak cieplutko na serduszku mi się zrobiło:tak:Pewnie następnym razem jak się spotkamy to już bobaska będę mogła wycałować :-)

Aniez, Elvie smaka tymi ciastami robicie, na następne spotkanie musicie coś same upiec:tak::-D

Gosia Mati mały grzybiarz :tak: super bo pogoda dzisiaj cudna na chodzenie po lesie.

Agnieszka zachowania teściowej nie skomentuję :no: następnym razem telefon w domu zostaw:tak: a jej fochami się nie przejmuj.
Cierpliwości życzę i mam nadzieję że buźki pomogą w opanowaniu Janka.

Kittek następna kusicielka , wsiadam w auto i jadę na tą pieczeń :-D

Aniam mój małż też dzisiaj mnie wkurzył więc nie wiem może coś w powietrzu lata ;-)tylko spora odległość między Warszawą a Złotoryją:-D

MamoPaulinki faceci to z reguły leniwce ;-) Zawsze możemy jakieś spotkanko w Częstochowie zrobić jak tylko będziesz miała ochotę:tak:

Papatki

chyba dziś dzień wkurzonego męża i teściowej .

Z SZymkiem za tydzień idę na zajęcia na basenie zobaczymy czy mu się spodoba i czy będzie polecenia wykonywał . jeśli będzie ok , to mam zAMIAR go na kurs zapisać .
Potem na spacerze byliśmy ale już zimno jak cholerka bbrr

Dzieńdoberek :-)

Dzisiaj jest DZIEŃ WALKI Z RAKIEM PIERSI generalnie to cały październik jest takim miesiącem w którym szczególnie porusza się tą tematykę.
I jak tam Kwietniówki która jeszcze nie była się przebadać? Pamiętajcie macie dla kogo żyć więc dbajcie o siebie:tak:

Nata u nas -1 więc chłopcy już kurtki trochę cieplejsze ubrali :tak: ale słoneczko zaczyna świecić więc jest nadzieje że temperatura podskoczy.

Isabela jak tam na studiach? Pewnie wszystko się zaczyna rozkrecać:tak:

Aniam Mateusz też w tym roku zaczyna kurs pływania bo w zeszłym to nie chciał chodzić tylko z tatusiem szalał, za to Emil chodzi już trzeci rok ale u nas jest tak że przez pierwszy rok dzieciaki ćwiczą w grupie a jeśli instruktor zauważy że jakieś dziecko jest dobre to przechodzi do drugiego instruktora który ćwiczy maksymalnie z dwójką dzieci.

Aniez twój Kuba to lodożerca :-D i normalnie skuszę się na tą twoją tartę , przepisz spisałam, produkty kupię i mam tylko nadzieję że mi wyjdzie bo ja do pieczenia to smykałki nie mam:-(

Kittek ty się naprawdę kiedyś zdziwisz jak otworzysz drzwi a tam cała moja familia:-D Co do bliźniaków to mój małż ma siostry bliźniaczki i zawsze wspominał że to małe diablice były :-D jak uciekały to każda w innym kierunku:-D

Elvie na ząbkowanie dobra jest też Camilla to taki płyn homeopatyczny, zawiera w sobie chamomillę a to się stosuje typowo przy ząbkowaniu:tak: Możesz spróbować u nas działało, kiedy Heli strasznie już dokuczało to dawałam nurofen na noc .

Monia ty to masz dobrze :tak::-p:-)

Miłego słonecznego dzionka :-)

Witam,
dziecko mi zrobiło pobudkę o 7:30 i pospać nie mogłam, bo M. pojechał auto do warsztatu odstawić. Osłonę silnika, listwy i coś tam jeszcze mają mu wymienić, więc dwa dni będziemy bez samochodu.
Takie poranne wstawanie to ma nawet swoje plusy, bo zdążyłam już zamówienia złożyć i się na dodatkową wyprzedaż załapałam:-)

M. właśnie zadzwonił z informacją, że jest pod warsztatem, na drugim końcu miasta a osłona została w domu:no:

Lenka siedzi i lalę karmi:-D

nata, gosienka - współczuję temperatury, ja nawet na termometr nie patrzę.

gosienka - właśnie nurofen jej wczoraj w nocy dałam i od 1:30 do 7:30 przespała bez pobudki:tak:

No i muszę do tej Lenkowej lekarki zadzwonić, bo małej się zdarzy jeszcze kaszleć w nocy, więc trzeba ją osłuchać.

hej dziewczynki ależ zimno brrr
u nas w pracy jeszcze nie grzeją więc cała dygoczę palce mam skostniałe masakra !
Wczoraj byliśmy w Mławie na 60 urodzinach cioci i 88 urodzinach mojej prababci Natalka prze szczęśliwa po tak długiej podróży przespała całą noc (niestety z nami w łóżku) ale nie było pobudki na kaszę czy picie :-) doszłam do wniosku że w łóżeczku ma chyba za mało miejsca i dla tego się budzi a u nas rozłoży się jak królowa i ma wygodnie będę musiała rozejrzeć się dla niej za jakąś sofą lub czymś podobnym.

reklama
Hej

i u nas zimno -3 na termometrze...pocieszajace ze koncowka miesiaca ma byc dosc ciepla jak na pazdziernik...poczatek listopada tez taki moglby byc co bysmy jakos ogarneli przeprowadzke, bo nie wiem czy sie chwalilam ale udalo nam sie z tym mieszkaniem i bedziemy sie przenosic:) na sama mysl sie ciesze

poza tym niewyspana strasznie jestem, nie moglam zasnac, po dlugich godzinach wiercenia sie usnelam okolo 2....niestety nie bylo mi dane dlugo cieszyc sie blogim snem, bo o 3 wstala Olka i zaczela koncert...trojka jej schodzi, prawie sie wybila i mala daje czadu...a o 8 musialam juz wstac zeby do przychodni zadzwonic bo wlasnie o 8 zaczyna sie rejestracja...dodzwonilam sie z 10 po 8 i jestem umowiona na 13.50....szok...

teraz siedze z kawusia i czekolada truskawkowo-mietowa, mysle jak tu dzien zorganizowac, bo musze po oriflame skoczyc, kupic malej pieluchy, zaliczyc przychodnie, odwiedzic kolezanke zeby dopytac kiedy dokladnie klucze nam dadza...

Elvie-nie wysylalam Ci lkuponu na wojcika bo doczytalam ze ta znizka jest tylko na jedna kolekcje, spacer na lace bodajze i na rozmiar od 92 do 134 wiec nie wiem czy dalej bedziesz go chciala?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry