reklama

Kwietniówki 2010!!!

I ile ona ma tej temperatury???

jak wirus to do 38 sie nie zbija, jak infekcja bakteryjna sie zbija (te gorączki zazwyczaj sa wyższe). Jak wątpliwości- lekarz, bo to może byc po szczepionce, ale infekcje u małych dzieci szybko się rozwijają :-(

Agnieszka- wiem, że w syropie, ale napisałam, że dla dzieci co nie lubia, bo podaje się mniej płynu- mniejszy problem ;-) skuteczność ta sama co 5 ml zwykłego (pure marketing...).

reklama
Elvie zmierz jej temperaturę bo czasami może być główka rozpalona ale właśnie od płaczu .Okłady możesz zrobić też na uda ja tak robię ale mówiłam ci że moje dzieciaki mają gorączkę pod 40 stopni.Ja do 38,5 to w ogóle nie zbijam bo moja lekarka twierdzi że organizm musi powalczyć.
Teraz tak nie możesz nic więcej podać bo za mało czasu minęło od podania ostatniej dawki leku.

I ile ona ma tej temperatury???

jak wirus to do 38 sie nie zbija, jak infekcja bakteryjna sie zbija (te gorączki zazwyczaj sa wyższe). Jak wątpliwości- lekarz, bo to może byc po szczepionce, ale infekcje u małych dzieci szybko się rozwijają :-(

Agnieszka- wiem, że w syropie, ale napisałam, że dla dzieci co nie lubia, bo podaje się mniej płynu- mniejszy problem ;-) skuteczność ta sama co 5 ml zwykłego (pure marketing...).
a dobra zrozumiałam ;-) :-D moje tam z syropem p-ko gorączce nie mają problemu żeby wypić, a skoro moge go dać mniej a nie np. w przypadku J. 7,5 ml to ja jestem na tak :-D bo te strzykawki do tych syropów nawet 7,5 ml nie mierza tylko trzeba na dwa razy ;-) mam też kieliszeczki takie z podziałką...ale i tak jak moge dać mniej a zadziała tak samo to czemu nie :-D

Dziękuję Wam bardzo!

nata - ona samej wody pić nie chciała, więc jej odrobinę soku malinowego z Paoli dolałam, ale niewiele. Nie wiedziałam, że wzmaga gorączkę. Więcej nie dam.

Póki co mała śpi to jej nie ruszam, zaglądam tylko do niej sprawdzać, czy wszystko ok.

Nata ale sok z malin właśnie obniża gorączkę :tak:

Elvie jak Lenka nie chce pić samej wody to może podaj jej wodę z sokiem z cytryny lub malin albo niesłodzoną herbatę owocową , musi pić jak ma temperaturę.

Elvie, coby rozwiać Twoje wątpliwości:

[h=5]MALINA[/h] Zarówno napar z suszonych owoców, jak i sok pobudzają gruczoły potowe i w przypadku gorączki po 30–60 minutach wywołują silne poty. Związek chemiczny, który powoduje taka intensywna prace gruczołów potowych, pozostaje nieznany. Wiadomo natomiast, ze maliny są znakomitym środkiem przeciwgorączkowym tak przy infekcjach bakteryjnych, jak i wirusowych.
Uwaga: nie ma żadnych działań niepożądanych.
■ Aromatyczny napój :Dwie łyżki suszonych owoców malin zalej szklanką wrzącej wody. Parz pod przykryciem przez 15 minut. Odstaw na 10 minut i przecedź. Możesz dodać 1–2 łyżki syropu malinowego lub łyżkę rumu (to propozycja tylko dla dorosłych). Napar wypij wieczorem, przed położeniem się do łóżka.

A dla żądnych wiedzy w zakresie ziololecznictwa (hehehe): Herbatką ziołową pokonasz gorączkę - Kobieta.pl

Agnieszka- mi to w cenie robi różnicę ;-)

A'propos cen w dozie promocja na tran Mollersa 27 zeta chyba.

Aniez dzięki bo ja się interesuję ziołami ( oczywiście nie tymi o których pewnie sobie za chwilę pomyślisz ;-)) i już zwątpiłam w swoją wiedzę.
Herbata z lipy też jest super :tak:
W artykule podany jest też napar z czarnego bzu u nas mówimy na to " chyczka" super jest z niej sok zwłaszcza jak porządnie przemarzniemy - teraz nam to jednak nie grozi:tak:

Elvie i jak Lenka?

reklama
gosienko - Lenka nadal śpi. Spocona nie jest, więc chyba gorączka spadła, ale nie ruszam jej, aby nie obudzić, bo rozbudzona będzie marudna.

Lecę naleśniki smażyć:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry