reklama

Kwietniówki 2010!!!

mentol moze powodowac u malego dziecka problemu z oddychaniem, dlatego nie ma go w skladzie masci inhalujacych dla takich dzieci. Jesli nie bedzie wdychal tego bezposrednio, nie bedzie problemu. Jeszcze sprobuj z czosnkiem: rozgniec kilka zabkow, zawin w gaze i zawies na szyi lub poloz przy lozku. Bedziesz wdychac opary i powinno pomoc ;-)

reklama
Witam wieczorkiem

Z obydwóch wywiadówek wróciłam mega dumna, tyle radości przynoszą mi sukcesy moich chłopaków :tak:
Tatuś nadal obrażony ale dzieciaki obrobił ale czy coś zrozumie tego nie wiem:crazy:

Isabela uwielbiam Boskich , ten serial potrafi doprowadzić mnie do łez :-D

gosia23 zdrówka, na katar ja robię inhalacje wsypuję nasiona kopru i kilka kropel amolu.

Magda dzisiaj zrób brzuszki a jutro na orbitreka wskakuj :tak:

Kittek Pamiętaj że zawsze jestem. Przytulam i wierzę że wszystko uda się posklejać.

Kamisia zdrówka dla Antolka i trzymam kciuki aby udało wam się z małżem gdzieś razem wyjść :tak:

Mamusia fajnie że u Natalki jest poprawa.Widzę że przydałyby ci się jeszcze dwie ręce w pracy:tak:

Agnieszka jak tam po degustacji i fryzjerze ?

Miłego wieczorku babeczki

zielona maść mam, majeranku do inhalacji nie mam, ale kupiłam sobie w aptece krople, takie typowe do inhalacji. Daje kilka kropel do nawilżacza powietrza, są one na bazie olejku sosnowego, tymiankowego, miętowego i tempentynowego. Tylko mam jeden problem, bo jest napisane na ulotce, że można je stosować od 7 r. życia, a dziecko śpi z nami i b. ostrożnie go włączam!
co może się dziecku stać? nie rozumiem

jak dodajesz do nawilżacza to można - takich kropelek nie można bezpośrednio wziewnie, czyli nad miską z wodą lub bezpośrednio do inhalatora - tak mi powiedziała koleżanka farmaceutka

dobry :-)
Kittek co się dzieje?? Martwię się o ciebie ... o was... jak co to wiesz jak mnie znaleźć :tak: przytulam mocno i trzymam kciuki aby wszytko wróciło do normy... &&&
Aniam pokaże :tak: mam nadzieję dzisiaj wstawić bo foto już zrobione ;-)
Gosieńka fajnie było :-) oj poszło winko w nogi bo byly głównie wytrawne wina (których ja nie lubię) i jedno półsłodkie (coś co tygryski lubią) no i czekoladki :-D mniam :-D
A. mi dzisiaj wybył wraca dopiero jutro. W sobote też go chyba nie bedzie... :-( za okne leci białe G. Ide jakieś śniadanie wszamać bom głodna...

Magda- doba chyba zaczyna być za krótka :-( niedługo test z angola i chyab pora posadzić puppę i nadrobić zaleglości :-D a ja jeszcze jakiś czas temu sobie niemiecki wykombinowałam... chyba nie w tym roku!

Gosiek- oby Mateuszkowy katar poszedł precz. petent z czosnkiem podany przez Zieloną stosuje moja kumpela, ponoć z zadowalajacym skutkiem.

Kittek
- tulam. Nic sie nie martw, czasem sprawy wygladaja zle, ale po czasie okazuje sie, ze jednak wszystko sie poukladalo, czego i Tobie zycze :-)

Kuba ma dzis w przedszkolu wystep dla babci i dziadka, alez sie cieszyl chlopak :-) W ogole taki fajny facet z niego, ze mama z dumy to niedlugo peknie :-D
Bartek tez jest niezly, mowi po swojemu ile wlezie, kuma wszytsko, ale jego kumam tylko ja i maz ;-) Najnowsze slowo to "ata" czyli... kawa :-D I zboj z niego starszny, przedwczoraj np. wymyl swoje croksy i... zalozyl mokre na rajty :-D Kuba go podkablowal, ale bylo za pozno, w miedzyczasie zalali lazienke, a potem wylal litr mleka na srodek kuchni :-D mamusia byla PRZESZCZESLIWA... moje dziecko nie tyle oglada "Ciekawskiego Georga", ile realizuje jego koncepcje i pomysly :-D wiec mamy TOTALNA demolke!

Witam,
moje ludki kochane jeszcze śpią, a o 10:00 mamy odwiedziny cioci, więc trzeba szybko mieszkanie ogarnąć;-)
Poczytałam Was na szybko i zajrzę później.

kittek - tulam mocno i trzymam kciuki, aby udało się wszystko jak najszybciej poskładać:tak: Pamiętaj, że po burzy zawsze wychodzi słońce!!

aniez - kochane te Twoje urwisy:-) Moja wczoraj strajk zrobiła, bo nie chciała z wanny wyjść. No to M. jej smoka zabrał,który te z się kąpie;-) a Lena zareagowała typową buntowniczą reakcją, czyli położeniem się na podłodze. Podłogi nie było więc wylądowała twarzą w wodzie i w ryk:-D Myślałam, że się z M. posikamy ze śmiechu:-D

Lecę, bo mały buntownik zaczyna jakieś dźwięki wydawać, czyli obudziła się wreszcie:-)
To nasza druga pod rząd cała przespana noc:happy2:

Elvie-ale się zdziwiłąm jak zobaczyłąm wpis o 8:55...o tej porze to Ty zwykle śpisz
Zazdroszcze przespanych nocy= Antek śpi coraz gorzej- dotychczas zazwyczaj budził się dwa razy- teraz budzi się 4 :angry:conajmniej raz na mleko ok.1 w miedzyczasie dwa razy na picie albo na przytulanie o 6 znowu na mleko i o 7 pobudka.Co to za urlop że pospać nie można:crazy:Teraz młody ogląda Geogra więc mam luzik...ale zaraz go ubieram i idziemy na spacer bo spadło sporo śniegu i on od rana podniecony chodzi i na przemian woła śnieg, bałwan, mróz, śnieg bałwan mróz:-Daaa i jeszcze jest lód- bo ostatnio na szybie wewnątrz mieliśy lód:no:
Kittek-wracaj szybko....i powodzenia

Dzieńdoberek :-)

Helenka przespała kolejną noc i rano wślizgnęła się do mnie do łóżka i jeszcze pospała troszeczkę tylko niestety moje najmłodsze dziecko czyli sunia nadal bezimienna pół nocy piszczała aż w końcu położyłam jej do legowiska dużego pluszowego misia i się uspokoiła, przytuliła się do niego i zasnęła bosko to wyglądało :tak:

Kamisia miłego spacerku i nie zapomnijcie ulepić wielkiego bałwana :-)

Elvie a Lenka śpi już w swoim nowym łóżeczku? bo ja zauważyłam że od czasu jak Helenka śpi w nowym sama to super przesypia noce:tak:

Aniez jak czytam co twoi chłopcy wyprawiają to zaraz mi się przypominają nasi dzięki bogu już im takie pomysły nie przychodzą do głowy;-)

Agnieszka super że wypad udany :tak:Też wolę wina półsłodkie :tak:

Kurcze mam problem bo dzisiaj bal karnawałowy a nie mam pojęcia w co przebrać Emila, on już taki wielki że żadne Supermeny czy Batmany nie wchodzą w rachubę :-(

Pa

reklama
Gosiu a może poprostu zapytaj Emila za kogo się chce przebrać? Nie wiem czy do komunii szedł w garniturze czy w stroju liturgicznym? Bo jak w garniaku to zrób z niego tajniaka ;-) ciemne okulary, słuchawka bezprzewodowa od komórki i takniak pierwsza klasa :-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry