reklama

Kwietniówki 2010!!!

Gosieńko jupi!!! Super że wróciłaś... :tak: Ja tam dałam ci czas najdalej do niedzieli ;-) potem chciałam do ciebie listy błagalne pisać :-p :-D
Spotkanie... laski kiedy?? Może i mnei się tym razem uda?? Tylko pytanie same czy z dziciakami??
Lena ha ha ha toś strzeliła fryzurę czekam na zdjęcia. Musiałas wyglądać przecudnie...a cycy mnie powaliły :-D
Nata podziwiam i życze wytrwałości :tak: super że się dobrze czujesz po tym :tak:

Mężuś ma urlop od dzisiaj i już śniadanko pichci :-) więc zaraz spadam wszamać cuda które przygowotuje ;-)

reklama
Cześć kobiety.
Nadrobilam chyba z 6 stron wstecz- w końcu mam chwile luzu w pracy
Gosia- welcome back- ciesze się że jesteś
Kittek, Mamusiu- zdrówka dla dziewczynek
Nata-szacun- ja dziś błagałam Boga i Partie żeby budzik przestał dzwonic a czas cofnął się o jakies 2 godzinki
Elvie- czy Ty w końcu zamierzasz odpocząć? Ja bym chyba nie funkcjonowała kładąc się po północy
Zielona- już na walizkach siedzisz? Jak samopoczucie przet przylotem do PL-u?
Sonia- zdrówka dla całej gromadki
Salamandra- Antek też zapisany do przedszkola-ale ja mam zamiar posłac go od wrzesnia- byłam w czwartek na rozmowie z dyrektorką i sa duże szanse ze się dostanie bo podanie składałam w ubiegłym roku. Warunek jest taki że musi sikać do nocniczka albo na kibelek- a u nas to chyba nie wykonalne. Ucze go już od dłuższego czasu i jeszcze nigdy nie nasiusiał do nocnika. Owszem woła siusiu- ale jak już zrobi na dywan np:(Wyć mi się chce z tej bezsilności, bo on kuma doskonale do czgo służy nocnik a nie chce do niego nic zrobić. Czasami chwile posiedzi a potem idzie sie zlac pod szafe np:wściekła/y:

No i widze , że Antek jak większość też stał sie strasznym marudą i złośliwcem. Ja w domu nawet nie moge zjeść obiadu po pracy bo on chce byc noszony, ciągnie mnie to tu to tam, a jak coś jest po nie jego myśli drze kopare na cały blok. Ostatnio mam nerwy w strzepkach i niestety też czsami krzykne na niego, bo nic się nie słucha. Chodzi karnie do konta jak coś przeskrobie i stoi ze spuszczoną głowa a potem znowu robi to samo.
Wczoraj złożyliśmy łózeczko, śpi w swoim nowym wyrku i jest ok. Dziś w nocy tylko znalazłam go śpiącego na brzuchu na podłodze. Nie wiem czy przypadkiem nie sturlał się z wyrka, bo ja nie mam tam tej barierki z boku, ale łózeczko jest niziutkkie, a na podłoge kłade jeszcze kocyk i kołderke, więc nawet jak się sturlał to pewnie nie poczuł. Nie mniej jednak budzi się 2-3 razy co noc a ja chodze juz z brodą przy podłodze.
Dziś limo Antosia pod okiem przybrało kolor purpury....wygląda jak mały zakapior.
No i rozgadał się aż miło- najbardziej lubi określać warunki atmosferyczne jak odsłaniamy rolety- śłońce świeci, wiatr wieje, mróz, śnnieg nie ma, deść pada kap kap, księzić świeci itp.
Miłego dnia laski

Cześć
Ledwo patrze na oczy, mały budził sie w nocy bo mu goraco było.Na koniec został w samym pampku i koszulce, bo sie z piżamy rozebrał.
Gosieńka-:-);-)
Kittek, Mamusia , Sonia- zdrowia dla dzieciaków
Kamisia- u nas własnie z nocnikiem tez teraz masakra, wcześniej sam wołał, a nawet jak nie jak go sadzałam to i tak coś tam zrobił, a teraz mało kiedy.A le juz wiosna i lato nie daleko, wiec zacznę tak jak w tamtym roku ze co pół godz na sedes i w końcu sam zawola .Bo teraz juz rozumie. 3 mam kciuki za wasze starania.

hej

Jesli chodzi o przedszkole, to chyba dupa... Wkur....m się sama na siebie. Otóż szwagierka mówi mi, bym napisała w podaniu, że chcę dziecko oddać na 8h, bo bardziej opłacalne, gdyż stawki są takie, że im więcej godz, tym mniej płacę. Uznałam, że nie ma sensu, bo 6 h będzie idealnie. Oddaję podanie, a dyrka na dzień dobry mowi, że nikłe szanse, bo w pierwszej kolejnosci maluszki rodzicow pracujacych w pelnym wymiarze godz. a mają już full. No to powiedzcie mi na jaką cholerę przyjmują dalej podania?? I po co jakas tam komisja skoro dyrka z gory weryfikuje, a jeszcze ponoć decyduje kolejność zgłoszeń, choć w telewizji trąbią zupełnie co innego.

Takze dziewczyny, że mi nikt nie podpowiedział jak podanie wypełnic, by było git, to Wam mówię wpisujcie maksymalną ilosc godzin i najlepiej jak obydwoje rodz. pracują.

Mykam trochę ochłonąć

Na naszym podaniu do przedszkola nie było konieczności a nawet rubryki, w której wpisuje sie ilośc godzin. Wopisuje sie tylko miejsce pracy rodziców jeśli pracuja.
Ja żyje nadzieją że Antek sie dostanie ale mam obawy że sobie nie poradzi...no ale jak nie spróbujemy to się nie dowiem. W ciągu m-ca mam dostać odpowiedź- jak się zakwalifikuje to już w maju jest tydzień adaptacyjno zapoznawczy z rodzicami, a potem w sierpniu kolejny ale tym razem rodzice zostaja poza sala a dzieciaczki same na kilka godzin.
Łeb mnie napie#$%^&&

Witamy i my

Wczoraj okna dzisiaj statystyka, o zgrozo wolalabym okna wiezowca 20 pietrowego myc niz statystyke walkowac, zawsze bylam slaba z matmy no to mi dorzucili grrrrr
Tosia spi to ja przy ksiazkach siedze

Co z lepszych wczoraj dostalismy rachunek za prad i sie przezegnalysmy z tesciowa lewa noga 530 zl i szooooook nigdy tyle nie bylo, jak remontowalismy do stanu urzytecznosci gore to bylo 300 i wtedy ciezkie maszyny chodzily , sama nie wiem skad sie tyle wzielo.

Gosienka super ze juz jestes. Nie kus nie kus bo Ci sie zwalimy na glowe :-) A i okna myc pomozemy :-)
E.salamndra, kamisia ja Tosie od przyszlego roku jeszcze nie puszcze chyba zeby sie cos nagle zmienilo odpukac oby nie, pojdzie jako 3, 4 latek, po co wczesniej jak ja i tak w domu siedze. A przedszkole mamy w kieszeni chyba ze sie pani dyrektor zmieni chociaz ta sama juz 20 lat jest, i mamy zaklepane :-) Takze ja tam jeszcze nie tykam formularzy, nie pomoge.

hejka

Nerwy oczywiście w pracy, ale już mi przeszło.
Igor mi się rozchorował, ucho go bardzo wczoraj bolało, a dzisiaj ból gardła i kaszel:crazy: Kurcze z nim ostatnio co chwila coś:eek:

Gosieńka super, że do nas wróciłaś
Salamandra kijowo z tym przedszkolem. Tak wygląda polityka prorodzinna w PL.
Elvie odradzam bardzo karmienie przy bajce, uważam, że to naprawdę bardzo zły nawyk.
Iza to ja biorę Twoją statystykę, a Ty moje okna;-)
Ja na razie olałam sprawę nocnika, mam w planie za miesiąc po prostu majty założyć i tyle.
Tak kusicie tymi chlabami własnej produkcji, że mam w planie maszynę do wypiekania kupić, bo za leniwa jestem na piekarnik.
uciekam

Hej.
Test zrobilam wynik negatywny i leje sie ze mnie dzis jak z zarzynanej swini.Nie wiem moze w ciazy bylam i poronilam albo nie wiem co to bylo.Nie wkrecam sie juz i przestaje sie zamartwiac.
No to sie rozpisalam wlasnie szogun sie obudzil.

reklama
hej,
Gosienko tak myślałam wczoraj o tobie, kiedy ci przejdzie i chyba cię myślami ściągnęłam:-D chociaż mnie też często nie ma, to jednak ciebie brakowało...
Elvie Mateusz jak gdzieś dojrzy moje cycki, to krzyczy cycy! ale z takim uwielbieniem na twarzy, że aż mi szkoda, musi się przytulić. Na pytanie gdzie ona ma cyce, krzyczy mam małe, a mama ma duzie!
gosiek no super, że już nie musisz się zamartwiać!
Nata jesteś moją idolką! dziś jak się obudziłam o piątej i sobie pomyślałam, że jesteś w drodze na basen, to zdałam sobie sprawę, że jestem strasznym leniem.
zielona masz niezłe wymiary!
isabela faktycznie rachunek niemały! chociaż my co dwa miesiące koło 500 zł płacimy.
ok, uciekam na zebranie, do później

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry