reklama

Kwietniówki 2010!!!

Nata rozbawiłaś mnie :-) takiego mam banana na buzi
Agnieszka super że M. tak ładnie nawija
Aniam szok ceny kosmiczne, dzisiaj czytałam artykuł o rodzinie wielodzietnej tzn rodzice + 12 dzieci tam to dopiero musi być masakra ale z tego co opisują to radzą sobie całkiem nieźle

reklama
Moja bida ma dzisiaj jakiś pechowy dzień, najpierw się wywróciła i uderzyła w drzwi, ma śliwę na kości policzkowej a przed chwilą przytrzasnęła dwa paluszki bo zamykała i otwierała szufladę. Taki ryk był, jak jej szybko rączkę pod zimną wodę włożyłam, że z wrażenia zasnęła.

Kurcze, tyle razy jej mówię, że nie wolno a ta swoje aż sobie krzywdę zrobi:-(

Dzieki dziewczynki za wiadomosc o dipherganie.Juz go nigdy nie kupie chociaz w sumie tylko raz go Amelia miala jak bylysmy w Polsce.

annaoj z tm jezykiem to u nas to jest tak,ze my sie zwracalismy do Ami tylko po polsku.Niedawno stwierdzilam jednak ze pasuje ja uczyc troszke hiszpanskiego bo w przyszlym roku pojdzie do szkoly i bedzie miala ciezko.Zaczelam sie do niej wiecej zwracac po hiszpansku(chociaz moj hiszpanski daleki jest od idealnego)Chce zeby chociaz podstawowe rzeczy umiala po hiszpansku.
Gdyby chodzila do zlobka to juz by pewnie smigala po hiszpansku jak wiekszosc dzieci moich znajomych,ale ze nie chodzi to pozniej bedzie miala troche pod gorke.

Pozniej doczytam wiecej bo szogun juz mi nie daje pisac.

Aniam patrzy patrzy :tak: i na Dorę i na Diego i na Umi zoomi czy jak to tam się pisze. Uwielbia te bajki zresztą J. też :tak:
Pierwsza rzecz jaką M rano woła to Digo (czyli Diego) Dora i Butk (wiadomo Butek), jeszcze woła coś co było w Diego ale nie wiem tej nazwy... cudnie to brzmi. A i jeszcze patrzy na Ni Hao Kai-Lan tam z kolei po chińsku nawijają na tej samej zasadzie co w Dorze i Diego...

A co do cen to faktycznie masakra :tak: J.przedszkole czesne to koszt 570 zł plus wyżywienie 9 zł/dzień za obiad i podwieczorek. Wiem że w przedszkolu jakbym poslała już M. to mielibyśmy zniżkę ale sie nie napinam bo i tak jestem w domu to po co już M. słać? Pójdzie w przyszłym roku od września prawdopodobnie. Marzy mi sie posłanie J. do prywatnej szkoły ale to też 573 zł czesnego plus pewnie angielski prywatnie chociaż wiem że tam w szkole jest angielski .... do tego paliwo bo dzieciaki trzeba dowieźć i przywieźć a jest to po przeciwnych stronach miasta...

Gosiek, Ami sama w mig nauczy sie hiszpanskiego wsrod dzieci. I zareczam Ci, ze jezeli oglada TV po hiszpansku, juz bierie zna jezyk. Nie polecam mowienia do niej po hiszpansku, bo raz, ze bedziesz uczyc ja z bledami, dwa - wprowadzisz metlik w glowie.

Elvie, no to czekamy na foty udekorowanej Leny...

Walczymy ze snem...

Witam:-)
Ależ długo pospałam:zawstydzona/y: Aż mi głupio:zawstydzona/y:

...

gosienka, annaoj kce - trzeciego póki co nie planuję;-) chociaż M. oczywiście bardzo by chciał:tak: jakby ktoś za mnie urodził to mogę mieć, ale sama się nie decyduję na bycie słoniem po raz trzeci. Mierzyłam się wczoraj wieczorem i w pasie mam 98cm:szok:

Elvie wlasnie sobie uswiadomilam, że za msc rodzisz :szok: Przy tej drugiej ciazy czas tak szybko zleciał, że szok. A zdjęć kurcze prawie żadnych brzuszkowych nie pokazałyśmy:sorry:
Na pocieszenie Ci powiem, że ja mam w pasie równą setkę, a do rozwiazania dość daleko.
A jak ogolnie z samopoczuciem u Ciebie? Macius widzę daje sie wysypiac :-)
Moja mała tak się intensywnie rusza, że Adas przy niej ginie. Nie mogę spać nocami przez jej kopniaki i okropne skurcze nóg.

Oglądałam dzis DD tvn no i akurat poruszali temat, który mnie nurtuje od jakiegoś czasu, a mianowicie o syropie glukozowo-fruktozowym w sokach. Adas wodą ciągle mi gardzi i dosmakowuję ją czasem zageszczonymi sokami, w ktorych ten nieszczesny syrop występuje. Ostatnio synek pił by tego na potęgę. Reasumując wywnioskowalam z programu, że korzystniej dla dziecka jest dosladzac cukrem herbatki czy wode z cytryną niz lac to swinstwo.

Co Wam dzieciaczki piją poza wodą i sokami?
Ja mialam czas, ze codziennie gotowalam kompot z jablek bez dosladzania, ale za leniwa sie na to zrobilam

No to pełna inwigilacja - zeszlam do podziemia, nadaje z telefonu .

No to witamy w klubie :-) buhahahaha... i to jest dowod na to, ze inwigilacja nie ma sensu ;-)

Zielona- a dlaczego Ty nie spróbujesz położyć Kostki na godzine powiedzmy w południe... to też będzie walka, ale powinna się przestawić, Ty twarda jesteś, dasz rade. Moim zdaniem 2 latek potrzebuje drzemki, a konkretnie jego mozg, co to pracuje na mega obrotach, albo chociaz lezakowania. Moze sprobuj?

Co do jezykow, ja juz kiedys pisalam, najwieksza i najlepsza chlonnosc nauki jezyka ma mozg dizecka do 3 r.z. z tej prostej przyczyny, ze biologicznie jest nastawiony na nauke jezyka, potem jeszcze przedszkolak, bo jest chlonny sam z siebie i ciekawy swiata, ale od wieku szkolnego dziecko nie nauczy sie juz "intuicyjnie" struktur gramatycznych, tylko bedzie "kucie". Tak to wyglada i w teorii i w praktyce.
Ja tam wlaczam sobie bbc albo inne takie po ang i leci, a oni niech sie oslu****a :-p To moze dac wymierny rezultat, jak sie zaczna uczyc, bo mozg wiedze odkopie :-D Kuba mowi kilka zdan, liczy, spiewa alfabet i piosenki :-) generalnie fajnie jest :-D

Szukam strony z phrasalami- niech mi ktos pomoze, zeby sie ich bezbolesnie nauczyc, bo umiem za malo, a ja juz jestem dinozaur, wiec musze wkuwac. Zielona, Kittek- znacie cos?

Salamandra- moje dzieci pija... wode... wode i jeszcze raz wode... czasem mleko, ale to spozywaja czesciej w zupach. Soki daje rzadko (raz w tyg.), bo wole zeby pili wode. Jak soki to 100%. O! Koktajl im robie czesto- na jogurcie, kefirze i z mrozonymi owocami oraz miodem- pochlaniaja to na litry.

Ostatnia edycja:
Aniez, mloda w okolicach poludnia za diabla nie zasnie. Bedzie medzic i smedzic, ale nie zasnie. W okolicach poludnia przestala spac kilka miesiecy temu. Teraz najchetnie zdrzemnelaby sie okolo 14ej - na jakies 2h... Co za tym idzie: spac poszlaby po 22ej, a wstala okolo 7ej. Lezakowanie nie wchodzi w gre, bo musialabym ja do wyrka przywiazac.

Sprawdz ta strone: Phrasal verbs - czasowniki frazowe » Angielski online tez powinnam troche pokuc, ale jakos nie chce mi sie. Tutaj tez znajdziesz inne zagadnienia

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry