reklama

Kwietniówki 2010!!!

Cześc kobiety.
Ale mi ostatnio dp Was nie po drodze. W pracy młyn, w domu jak zwykle masa obowiazków i do tego plac zabaw, który codziennie po pracy musimy zaliczyć:-)mimo że pogoda jako taka-wieje jak diabli od niedzieli znowu i to że słonko świeci nic nie daje.
Kici- witamy spowrotem
Zielona-kostka czeka na Ciebie niczym surowy rodzic na dziecko
Elvie- oby Lenolinka szybko wydobrzała i podreptała do klubiku. A Tobie dziękuje:-)Aga-zdrówka dla małego i dużego, a teściowych z reguły się nie słucha więc szkoda Twoich uszu
Ella-super że urodzinki udane, ja juz sie nie mogę doczekać Antosiowych, chociaż jestem przerażona bo na pierwszej turze ma być rodzina - 21 osób, na drugiej rodzina przyjezdna - z nami 11 osób
a na trzeciej koledzy Antka- Kacper, Bartus i Olek.Mój mały chuligan zna swoich ziomków z piaskownicy z imienia i jak idziemy na plac zabaw to z daleka recytuje imiona- Bartus, Oluś, Kacper, Amelka (melka), Mirelka (lelka)i Julia wogóle gada jak nakręcony i zaczyna składac słowa w zdania.aa
a i najważniejsze- uroczyście oświadczam że moje dziecko dostało się do przedszkola. Co prawda jest to przedszkole niepubliczne dofinansowane z UM ale obłożenie jest wielkie więc ciesze się tym bardziej. 12kwietnia mamy spotkanie z Pania Dyr. i podpisujemy umowe.Teraz zostało nam tylko nauczyć Antka sikać do nocnika- a obawiam się że bedzie to droga prze męke. ...

reklama
Agnieszka no to teściowej musiała nieźle zrzednąć mina :-D a Q jak tylko idzie po schodach to jedna z dziewczynek się drze z radością KU-BA !! !! :-) ale jedna to go dziabnęła tak, że tydzień miał ślad na rączce... a on nawet nie zapłakał... tylko oddał jej zabawkę o którą się kłócili... :-p

Elvie - no to 3mam kciuki aby w końcu Lenka wyzdrowiała do końca... nie ma nic gorszego jak niezaleczona infekcja my tak z Q się długo bujaliśmy... ale ospa i dwa tygodnie w domu pomogły tfu tfu...

kamisia - no to gratuluję dostania się do przedszkola! super! no i 3mam & za nocnikowanie :-)

Sonia, to Manka jak Kostka, nie wazne zarelko, wazne zeby na dwor.

A noc przeszla nawet OK. Jakos po polnocy zgasilam swiatlo i powiedzialam malej, ze zapraszam ja do siebie. Wlazla do lozka, poprzytulala sie i dosc szybko zasnela. Budzila sie jednak co jakis czas sprawdzic, czy jestem przy niej. Wstalysmy kolo 8ej, ale nie jestem wyspana... Ide sie ubrac, bo pidzama party od pobudki mamy ;-)

Zielona- ja sobie tak mysle, ze ona bedzie Cie teraz 3 razy bardziej pilnowac, niz wczesniej, a w nocy szczegolnie... duzo w jej zyciu sie zmienilo, dzieci malo mowia, ale wszystko czuja i rozumieja... a jak Ty znosisz rozlake? Wiem, ze powrot do cywilizacji to dzika radosc (hehehehe), ale jest jeszcze czynnik emocjonalny i uczuciowy :-) Mam nadzieje, ze maz daje rade :-) i szuka promocji na przylot :-D

Elvie- zdrowka dla Leny. Antybiotyk podaj, jak wroci wysoka goraczka, mam nadzieje, ze obejdzie sie bez.

Agnieszka- zdrowka dla dzieciakow. A co do przegrzewania... moim zdnaiem dzieci choruja od wirusow i bakterii ;-) najgorsze sa teraz zimne poranki i cieple popoludnia... sama nie wiem, jak sie ubrac, wiec dzisiaj o 7:00 moja brygada i ja byla ubrana na klasyczna "cebulke" :-)

Kici- a moj Bartus z malego podrywacza stal sie niesmialym chlopczykiem ;-) za to brat wszedl w faze zainteresowania dziewczynami, wiec nic w przyrodzie nie ginie :-p

Moje starsze dziecko zaczyna mowic po angielsku :szok: Odkrylam tez ostatnio, ze bestia liczy do 15, zna polowe literek, potrafi sie podpisac (pisze tez mama, tata, bartek, dom z czego jedynie R jest malo wyrazne) :szok: dodaje- w sensie zapytany czego ma wiecej, wskazuje poprawnie, liczy sobie, al jak pytam ile np. jablek musi zabrac, zeby miec iles tam gruszek, podaje poprawna odpowiedz... ja nie mam bladego pojecia kiedy on sie tego uczy... ostatnio mi powiedzial, zebym go nauczyla czytac... dokumentnie zwariowal... Oczywiscie hitem jest i tak judo w przedszkolu :laugh2: Za to wierszykow i piosenek nie lubi sie uczyc, a to juz nie po mamusi, bo ja tam moglam recytowac :-)

Kamisia, fajnie ze juz przedszkole zalatwione.

Aniez, jakos sobie radzimy ;-) Mloda bedzie mnie pilnowac i to bardzo, ale jakos to bedzie trzeba przezyc. Juz chcialam z moja kumpelka do jakiegos spa wyskoczyc na weekend /super oferty dostaje/, ale bez potwora sie chyba nie da...
Kuba piekne postepy robi!

Mloda nauczyla sie mowic galaretka, znaczy mowi garala :tak: Poza tym wychodzi jej kolejna piatka.

Ostatnia edycja:
witam
poczytałam wszytsko, produkcja prawie jak za starych ciążowych czasów:-) Pracy mam mnóstwo, więc tak tylko w przerwach.
Wczoraj się oczywiście do lekarza nie dodzwoniłam, ale zdobyłam namiar na prywatny gabinet, to mam nadzieje, że tam się uda. Igor ma się już dobrze, tylko kto wie na jak długo:eek:
Z tego co pamiętam;
Kici fajnie, ze jesteś, właśnie w ostatnich dniach myśłałam o Tobie
Elvie zdrówka dla lenki, z porządkami to jeszcze tak nie szalej, odpicujesz wszystko na urodziny Lenki
Aniez widzisz jak Cie syn zaskakuję, super postępy.
Agnieszka zdrówka dla M. Babcie oczywiście zawsze wszystko wiedzą najlepiej.
Kamisia ja myślę, że ta ostatnia impreza będzie się Antosiowi najbardziej podobała;-)
więcej nie pamiętam, uciekam

Dzięki, dziewczyny! Lenka ma się dobrze, wcale choróbska poza tą wysypką nie widać. szaleje jak pijany zając, zupkę przed chwilą pięknie zjadła, więc nie ma na co narzekać;-) Mogłaby jeszcze teraz na 2h w kimę iść to już w ogóle byłabym szczęśliwa;-)

annaoj kce - Leny urodziny to już będą dłuuugo po Świętach, bo ona z ostatniego kwietnia jest;-) Moja siostra sprzątać lubi, zmywać uwielbia, okna tez lubi myć to liczę na to, że mi pomoże:-D;-) chociaż okna to u nas robota dla M., zmiana firan również, a ja od dyrygowania będę;-)

aniez - antybiotyk to mamy podać jakby dostała gorączki i łapała się za uszka lub sygnalizowała jakoś, że ją bolą. Podczas badania uszu siedziała grzecznie u M. na kolanach i nie protestowała, więc chyba nic jej nie dolega. Antybiotyk nam lekarka wypisała w razie "w" z uwagi na tą swoją delegację.

Korzystam z pogody i piorę. Lenka ma ubaw i w Maćkowe ubranka lalę stroi.

nadrabiam po kawałku i już nic nie pamiętam:-(

kici suuper, ze jesteś, co u Was?

aniez ale masz zdolnego syna! a jak chce, zebyś go uczyła czytania, to bez presji jakiejś mozecie spróbować, a nóż widelec załapie i będzie bratu bajki na dobranoc czytał;-)

elvie J był 2 dni po terminie, a S 9 dni po, Maciuś wyjdzie jak mu się spodoba, ot i tyle:-)

Agnieszka zdrówka dla A i M, a teściową się nie przejmuj i rób swoje!

akcja pielucha nie wyszła, S wcale na nocnik nie siada, na klopie też nie chce, poczekamy z miesiąc i zrobimy kolejne podejście... muszę go chyba zabrać do sklepu coby sam sobie nocnik wybrał

Dziewczyny książkami zajęte (tzn Ola Zosi "czyta" a Zosia ze zrozumieniem przytakuje) to mam chwilkę:tak:
Olcia praktycznie zdrowa, w niedzielę temp 39, wczoraj trochę ponad 37, dziś już wcale, nie wiem co kaman, ale nie muszę wiedzieć;-), najważniejsze, że zdrowa.
Zmiana czasu na Zonię przecudownie podziałała, od niedzieli śpi do 8-8.30, jak w weekend jej się z powrotem na blady świt przestawi to nie ręczę za siebie, bo planuję się wyspać

Kici witaj i zaglądaj

Agnieszka zdrówka dla chłopaków małych i dużych. Koszmarny ten przejściowy okres, zawsze mam dylemat czy nie za lekko ubieram

Biedna Lenka:-(, zdróweczka życzymy

Kamisia gratki, super z tym przedszkolem. Z pieluchą na pewno się uda, dużo czasu przed wami

Aniez dzieciaki niesamowite są, człowiekowi wydaje się, że jak z dzieckiem nie siedzi i czegoś do głowy nie kładzie to dziecko się nie nauczy, a tu łepek cały czas pracuje

reklama
Dzięki, dziewczyny! Lenka ma się dobrze, wcale choróbska poza tą wysypką nie widać. szaleje jak pijany zając, zupkę przed chwilą pięknie zjadła, więc nie ma na co narzekać
wink2.gif
Mogłaby jeszcze teraz na 2h w kimę iść to już w ogóle byłabym szczęśliwa
wink2.gif

annaoj kce - Leny urodziny to już będą dłuuugo po Świętach, bo ona z ostatniego kwietnia jest
wink2.gif
Moja siostra sprzątać lubi, zmywać uwielbia, okna tez lubi myć to liczę na to, że mi pomoże
laugh.gif
wink2.gif
chociaż okna to u nas robota dla M., zmiana firan również, a ja od dyrygowania będę
wink2.gif

Elvie, to jednak trzydniowka Lene dopadla... Za pare dni sladu nie bedzie. No, a Twoja siostre to mozesz wynajmowac, hehe, skoro tak sprzatac lubi ;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry