reklama

Kwietniówki 2010!!!

kicie - dobrze jest zrobić sobie do 4 razy w roku oczyszczanie organizmu - ja robię - czuje się znacznie lepiej, zchodzi ze mnie ta cała namagazynowana woda, i podejrzewam, że toksyny dnia codziennego - dieta trwa od 4 do 7 dni

reklama
witam w ten pochmurny dzień:-(
Głowa mnie od rana boli i w ogóle jakaś nie teges jestem, wszystko na nie. Dobrze, że jeszcze tylko tydzień i troszkę. Już tak dni odliczam. mam tylko nadzieje, że dzieciaki w zdrowiu pozostaną.
ja ostatnio czytałam artykuł o Rodzinie wielodzietnej 2+10 - żadna patologia, rodzice po studiach, Mama zajmuje się domem Tata pracuje na uczelni - pomagają im "dobrzy" ludzie - artykuł jest strasznie ciepło napisany, że to nie kwestia ciemnoty, braku antykoncepcji - Oni (rodzice) nazywają to "eksperyment na Bogu - bo skoro istnieje, to nie da im zginąć"
Nata to ten sam artykuł czytałyśmy. Mnie się bardzo takie większe rodzinki podobają. Oczywiście uważam, że w posiadaniu dzieci trzeba być odpowiedzilnym, żyjemy w czasach jakich żyjemy i nie można rodzić jedno za drugi, jeśli nie mamy warunków, bo przyszłość dzieciaczków się liczy. Bardzo mi się nie podoba, że właśnie wszyscy mają takie podejście, że jak ludzie mają więcej dzieci to coś z nimi nie tak.
Cieszę się, że coraz więcej s8ię słyszy, że sa takie rodzinki z potrzeby i że wszyscy szczęśliwi i że dzieci z takich rodzin same też chcą mieć więcej dzieci kiedyś, co jest najlepszą rekomendacją;-)
Kici zdrówka dla Kubusia
Elvie no ja bez kalendarza też bym zginęła, z wiekiem pamięć coraz gorsza;-)
uciekam pracować

Hejka

Doczłapałam się w końcu do kompa, głowa nadal boli :wściekła/y:i już mam serdecznie dość:no: dodatkowo Helence włączył się smerf maruda .

Sonia jak szybko się z porządkami uwiniesz to zapraszam do siebie wspomóż obolałą koleżankę ;-)

Anna ten tydzień szybciutko minie a potem to już odpoczniecie sobie , wygrzejecie się, ależ wam zazdroszczę :-) Mam nadzieję że ból głowy szybko minie.

Marta zdrówka dla ciebie, super że Olka robi takie postępy. Spokojnej podróży jutro.

Kici mam nadzieję że Kubuś dzisiaj już lepiej się będzie czuł .

Agnieszka miłego golenia tylko się nie pozacinaj :-p

Nata dobrze że dzisiejszy dzień lepszy od wczorajszego.

Wczoraj zapomniałam wam napisać, chodzę z Mateuszkiem do logopedy i tak z ciekawości ją zapytałam o Helenkę że jeszcze tak mało mówi a ona mi powiedziała że najważniejsze że w ogóle bawi się głosem, mówi po swojemu, gorzej by było gdyby nie mówiła nic wtedy to jest problem a tak to nie mam się martwić i broń boże porównywać bo każde dziecko rozwija się inaczej. Helenka np: super mówi już teraz literkę k i r z którymi większość dzieci ma problem tak było w przypadku naszych chłopców.
Tak więc wszystko w swoim czasie :tak:

Miłego dnia kobietki

Cześć
Na chwilke tylko wpadam sie przywitać.
Dzis se z Kacprem pospaliśmy jak nigdy do 8. 00 , moze z racji tego że spaliśmy w salonie na kanapie, bo jakoś wczoraj do sypialni nie było mi po drodze.:wściekła/y:
A dzis sie męcze z @.
Ide polezec.Mały uklada klocki.I juz mnie woła.
Miłego dnia. Do wiecz.

Kici jak masz jakieś dobre ciacho i kawy mi zrobisz to już lece :-) ploty sobie przy okazji urządzimy ;-)
Ja tam uważam że jeśli rodzice sa w stanie zapewnić wszytkim dzieciakom taki sam start w życie i wykształcić te dzieciaki to niech maja ich i 20 i nikomu nic do tego :tak: jeszcze będę podziwiać takich ludzi, ale jeśli są to dzieciaki na zasadzie "co rok to prorok" i każde "z innym" i bez żadnego zaplecza finansowego bo mamusia ciągle w ciąży i nikt nie pracuje no bo jak skoro kazde z innym, to wybaczcie ale tutaj litości mieć nie będę i nie pomogę bo mnie cholera trafia jak takie coś widze...

Agnieszka siostra mojej rodzicielki miała chyba z 14 dzieci które ja znałam a wiem też że kilka razy poroniła ale tam to typowa patologia, dzieciaki rok po roku, pijaństwo , awantury normalnie :szok:, ona nawet czasami zapominała jak które dziecko ma na imię:no: Ale oni żyli dzięki Caritasowi, opiece społecznej i darom z kościoła chociaż tak te wszystkie dary sprzedawali aby mieć na wódę a dzieciaki jadły suchy chleb:no: I nikt nigdy jej żadnego dziecka nie odebrał :no: bo twierdzili że nie ma podstaw :wściekła/y:
Najgorsze jest to że praktycznie większość tych dzieciaków już się rodziło z choroba alkoholową i z ledwością kończyły szkołę specjalną.Z miesiąc temu dowiedziałam się że jedna z moich kuzynek właśnie córka tej ciotki jest z 8 dzieckiem w ciąży:no: a sama już kilka razy była na odwyku:no: W tym momencie jestem za sterylizacją takich ludzi.

Zgadzam się :tak: ja rozumiem że alkoholizm sie leczy i można z tego wyjść ale jeśli ktoś trafia kolejny raz na taki odwyk to powinno się go na dzień dobry wysterylizować :tak: a dzieci odbierać bez szukania durnych podstaw bo dzieciom się ewidentnie źle dzieje i lepiej im bedzie w domu dziecka gdzie będa miały pewne ciepłe jedzenie i swoje łóżko do spania... i szansę że ktoś je prawdziwie pokocha...

Witam i znikam,
za długo pospałam i teraz mi czasu brak.
Muszę do ori podjechać po katalogi i na pocztę, wcześniej Lenkę z ciocią wyprawić na spacer, później obiad.
Zastanawiam się, czy zatrudnić dziś moją ekipę do mycia okien skoro w weekend ma być znów paskudna pogoda.

Wiadomość dnia: M. chce iść w niedzielę na targi ślubne:szok::szok:

nata - super, że dziś Julcia dała Ci pospać.

gosienko- dziękuję za info o mówieniu, bo Lenka też niewiele mówi.

Agnieszka -masz rację, z Lenką w brzuchu do 22:00w biurze siedziałam, a o 4:00 wylądowałam na porodówce. Tydzień po porodzie jak przyszłam do biura to laski zrobiły taaaaaaaakie oczy:szok:

annaoj kce - oby ból głowy szybko poszedł w niepamięć! Jeśli chodzi o rodziny wielodzietne to ja też mogłabym taką mieć, ale rodzić sama więcej niż dwójki nie chcę.

gosienko -szkoda mi tych dzieci:-(

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry