reklama

Kwietniówki 2010!!!

Moja zmija jeszcze nie spi i siedzi mi na kolanach.Wczoraj nie spala w dzien to padla przed 23 a dzis sobie lazi jeszcze w najlepsze.

zielona bilet mam kupiony na 30 maja.Niech tylko ten czas szybciej leci zebym juz mogla sie cieszyc moja kochana Polska.

reklama
Elvie gratuluje )
My po bilansie mała ma 85cm i waży 12,700 wszystko w normie. Pytania typu czy wydaje sie pani że dziecko widzi i słyszy. Odpowiedź tak w karcie wzrok słuch prawidłowy. Mimo że mała stawia jedną nozke źle chód prawidłowy.
Dostaliśmy tez liste zalecanych szvzepien ale o tym to gdxie indziej.
Pozdrawiam i uciekam na basen

Dzieńdoberek

A ja dzisiaj nie śpię od 5:00 :no: jakieś koszmary miałam z dzieciństwa i cała spocona się obudziłam, wzięłam prysznic i potem patrzyłam na dzieciaki jak słodko śpią , widok jak zawsze mnie wzruszył, ja to mam szczęście :tak:

Małżon dzisiaj do przychodni śmiga bo ból głowy jeszcze mu nie przeszedł , ciśnienie niby się ustabilizowało ale może warto zrobić jeszcze jakieś badania, oczywiście do mojego "znachora" nie idzie bo kto wie czy pozycja na żabkę nie pomaga też przy bólach głowy ;-)

Nata kurcze u nas bilanse naprawdę szczegółowe i jeszcze dodatkowo dzwoniła pielęgniarka środowiskowa i wywiad robiła, jak Helenka się rozwija , dodatkowo jak będę na bilansie to ona też przyjdzie coby małą oblukać :tak:

Elvie i jak tam Maciejka dzisiaj? Pogoda ładna więc możesz próbować urodzić ;-)

Gosiek ale ty się cieszysz tym przyjazdem do Polski :tak:na jak długo zostajesz?

Zielona i jak tam mam przyjechać z tymi zapałkami? ;-)

Helenka ma szał z tym "Ogonem" właśnie wsadziła sobie do spodni kawałek sznureczka i biega wołając" mam ogon":-D

Gosienka, przyjezdzaj, przyjezdzaj tylko zabierz tez cos co mozna podpalic zanim sie do lontu zabierzemy... ;-)

U nas na bilansie tez wzrok i sluch ocenila babka na podstawie opini rodzica, bo podobno nie da sie jeszcze inaczej.

no słuch to chyba łatwo u dziecka zbadać :-p wystarczy się o coś zapytać, albo zawołać po imieniu... jak się spojrzy to chyba znaczy, że słyszy :-P a wzrok? hmm... pokazać jakąś książeczkę i zapytać gdzie jest misio czy inne ustrojstwo jest tak trudno? no ale ja rozumiem, że lekarze, mają dwulatki za istoty nierozumne i niekumate... :no:
dla mnie to jakieś takie dziwne.

Witam się środowo z bólem gardła... oby tylko na tym się skończyło... wypiłam kawę zabieram się za robotę

aaaa elvie gratuluję bycia przed natą na forum :-D no i weź już się za rozpakowywanie z Maciejem :-)

Hej
Dziś przewitał nas miły poranek, mały przespał cała noc, rano słoneczko zajrzało do okien.
Po raz 1 od dłgiego czasu zjadliśmy wspólne sniad z K. u nas to cód.
Z tego zachwytu juz nawet po raz kolejny okna umyłam balkonowe bo mały co dzień je załatwia , ze juz sąsiadów nie widać.
No ja tez wyglądam co dzień wieści od Elvie.
Gratuluje pozytywnych bilansów,Ewa- no Stachu tO prawdziwy facet już. 50 min ...mój by juz przychodnie rozniósł.

Zdrówka chorowitkom.

Ostatnia edycja:
no słuch to chyba łatwo u dziecka zbadać
p.gif
wystarczy się o coś zapytać, albo zawołać po imieniu... jak się spojrzy to chyba znaczy, że słyszy :-P a wzrok? hmm... pokazać jakąś książeczkę i zapytać gdzie jest misio czy inne ustrojstwo jest tak trudno? no ale ja rozumiem, że lekarze, mają dwulatki za istoty nierozumne i niekumate...
no.gif
Kici w ten sposob mozesz zbadac fakt iz dziecko slyszy lub widzi. Nie sprawdzisz jednak czy nie ma jakiejs wady. No i moja wredote mozesz wolac ile wlezia, a ta jesli ma taki a nie inny humor, nawet okiem nie mrugnie :crazy:

Moja przyjaciolka ma synka, u ktorego wade sluchu (znaczna) wykryto dopiero jak maly mial 4 lata. Nie jest tak, ze nie slyszy. Cos tam slyszy i reaguje, zawsze reagowal.

Byłam tu;-) Pierwszy raz przed Natą:-D

:-D:-D:-D

Elvie gratuluje )
My po bilansie mała ma 85cm i waży 12,700 wszystko w normie. Pytania typu czy wydaje sie pani że dziecko widzi i słyszy. Odpowiedź tak w karcie wzrok słuch prawidłowy. Mimo że mała stawia jedną nozke źle chód prawidłowy.
Dostaliśmy tez liste zalecanych szvzepien ale o tym to gdxie indziej.
Pozdrawiam i uciekam na basen

Hm... ja nie wiem... u nas bilans trwał 30 minut.
Pediatra z pielęgniarką środowiskową oprócz pomiarów i standardowego badania sprawdziły jak dziecko mówi (na tej podstawie tez ocenia się słuch, dzieci niedosłyszące mąją zazwyczaj opóźnienia w mowie), jak słyszy- pstryk długopisem z każdej strony, mlody poprawnie reagował, poza tym miał , jak chyba większość noworodków, badanie w 2 dobie życia i słuch był prawidłowy, jak widzi- pokazywały obrazki i miał pokazać różne rzeczy- przy okazji, jak kojarzy, jak chodzi, jak manipuluje rączkami-dostał klocki, ile ma zebów, ciśnienie i inne takie... dla mnie dziwne jest, że piszecie, że ktoś wpisał w kartę np. prawidlowy chód, jak nie jest prawidlowy. Ja tam bym od razu protestowała.
A na poczatku był wywiad z rodzicem, czy nas coś niepokoi. Ale może moja lekarka jest dziwna... nie wiem...

Gosieńka- ale może pozycja na żabke jest zbawienna :-D powie Ci, że moje migreny cofnęły się na razie, konkretnie po ostatniej doleczonej anginie, teraz sie uodparniam i w końcu, od października zaczynam się dobrze czuć! Także jednak diagnostyka jest najważniejsza. Moja laryngolozkę to ze szczescia ozloce, jak mnie doleczy, a robi kobita co moze :-D

reklama
Zielona z towarem nie będzie problemu bo moi sąsiedzi codziennie na kanapie imprezują:-D Zadzieram kiece i już do ciebie lece;-)

Aniez nasza lekarka taka sama jak twoja więc może w dolnośląskim takie standardy mamy ;-)
Co do pozycji na żabkę to już małżowi mówiłam że trzeba spróbować razem ją zrobić i wtedy głowa na pewno go przestanie boleć :-p

Jeśli chodzi o badanie wzroku to Emilowi wadę wykryto dopiero po wizycie u okulisty, na bilansie dziecko tylko rozpoznaje literki.U niego bóle głowy były właśnie spowodowane wadą wzroku :no:

Zupka ugotowana, mięsko upieczone jeszcze sos pieczarkowy dochodzi i mogę trochę odsapnąć:tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry