reklama

Kwietniówki 2010!!!

Elvie, no to u nas nie ma problemu z ortopeda dzieciecym. Ja czekalam cale 19 dni haha, za to do gina zaproponowali mi termin na za dwa miesiace, albo jakos tak... Poszlam oczywiscie prywatnie (do najlepszego w pipidowie), a facet przyjmuje tylko dwa razy w tygodniu i bez zapisow. Gabinet ma w bloku i babki w kolejce na schodach ustawialy sie juz jakies 3 godziny przed tym jak zaczyna przyjmowac. Koszmar!
PKO jednak odmówiło nam kredytu - uzasadnienie: oboje mamy dochody z jednych źródeł
z tego wniosek iz jesli ktos planuje kredyt w PKO, partnera ma szukac daleko od miejsca pracy. Kolejny przyklad na brak przyszlosci dla romansow biurowych ;-) Kredytu gratuluje i trzymam kciuki za szybka splate.

reklama
Witam
Zapamiętałam tylko, że Mamusia i Nata już mają dyplomy, więc gratulacje dla Was
MariD podziwiam, że tak długo karmiłaś
Filonka dobrze, że serduszko bije
Elvie to już możesz myśleć o urządzaniu pokoi. Gratulacje, nie ma jak własne 4-ściany
Gosieńka ale mąż będzie zaskoczony malowaniem, chciałabym zobaczyć jego minę :-)

Wróciliśmy od dziadków, teść się śmiał, że jeszcze przez tydzień małą będzie słyszał w głowie. Byliśmy na jakimś festynie z okazji nocy świętojańskiej, Alicja jechała z babcią w bryczce i na kucu. Niestety przed 20 musieliśmy się zmyć, bo już nie mogła wytrzymać ze spaniem, więc dla pocieszenia imprezy u nas tylko do 20 trwają.

Zielona - a najlepsze jest to, że dochody mamy z 3 firm istniejących od kilkudziesięciu lat i w dwóch przypadkach jest to już dochód pasywny, więc jakiś lipny analityk to analizował. Moja ciocia z wujkiem oboje nauczyciele, wg mnie ich szybciej mogą zwolnić, a takiego zarzutu od banku nie dostali. Dobrze, że inne banki sensowniej podeszły do tematu;-)

maonka - jeszcze długa droga przed nami, bo dom w stanie developerskim, więc wszystko musimy robić. Mam nadzieję, że najpóźniej do 15 września będziemy na swoim, chociaż to całe wybieranie płytek, paneli, farb itp. mnie przeraża.

Dziewczyny, mam do Was prośbę. Informatyk pozycjonujący moją stronę poprosił o komentarze. Jeśli któraś z Was znajdzie chwilkę to zapraszam na Oriflame | Pomagamy spełniać marzenia! Z góry dziękuję!

Maciek dzisiaj mega marudny, za chwilę kąpiel i liczę na to, że zaśnie, bo w przeciwnym razie ja oszaleję.

W ogóle osoby prowadzące dział. gospodarcze w PL mają przerąbane i wszędzie kłody pod nogi. Naszej znajomej ostatnio wyliczyli emeryturę w wysokości 157zł:szok: a 9lat już po 900zł ZUS-u co miesiąc płaci. Zastanawiamy się z M. czy nie zarejestrować firm w Anglii lub Niemczech.

nie znam sie na tym, ale cos mi sie zdaje, ze taki manewr nie jest mozliwy. W przeciwnym razie wszyscy by tak postepowali.

Mozna jakos tam.obejsc prawo Pl, i firme zarejestrowac w uk, z dzialalnoscia w Pl. Ale to na forum mamy kogos, kto jesli bedzie chcial- udzieli obszerniejszych wyjasnien.

Mamusia, Nata- gratulacje 'uczennice' Wy nasze.

Mala depresja dzis w zwiazku z przegranym meczen, ale wszyscy zgodnie orzekli, ze patalachy goli strzelac nie potrafia to i skonczyli jak lachudry. Do tego ostre wypowiedzi w rodzaju- dwaj biali strzelili, dwaj czarni dali dupy.... i znow debaty nad tym,.ze wszystkich czarnych na statek i spowrotem do Afryki wywiezc ;-)

Dzidzia moja zasypia, a my mamy tyle filmowych zaleglosci, ze szybko jakas mala kolacja i zasiadamy przed Tv.

Ostatnia edycja:
ja wlasnie zaczelam ogladac A Horrible Way to Die. ciekawa jestem jaki bedzie ten film.

przyszedl niadawno sasiad policjant. pytalam go o przepisy odnosnie wozenia maluchow na podkladkach. No i skoro Wredzka jest wzrostu przecietnej czterolatki i wazy 14kg (podklaski sa w zasadzie od 15...), to na tylnym siedzeniu moze jechac i policja nie bedzie sie czepiac.

Zielona - moje firmy są międzynarodowe, więc takie coś możliwe jest. Muszę się w temat zagłębić.

Katik - ja też zaległości filmowych mam masę, ale czasu ciągle brak. Mój M. to umie pracować i na drugim laptopie oglądać, a ja nie.

Witajcie babeczki:-)
Uff..nadrobiłam weekend ;-)
gosienkag- no to kciuki zaciśnięte za powodzenie Twoich planów- to sie małżon zdziwi :-)

Katik super fotelik- my tez planujemy kiedys taki zakupić, już od dawna się przymierzam...:-)

Puzelek ja też Cię nie bardzo pamiętam ale zostań to zapamiętam:-)
Aniez w takim układzie zdrowia dla chorego fochownika ;-)

gosia zdrówka dla Matiego.
Mamusia gratulacje :tak:
Basiau nas Julis tez zakochana we wszystkich zwierzakach :-D
MariD to poszalałas z tym cycowaniem :szok::-D gratuleję odstawienia:tak:

Filonka bardzo miło czytac że z kropkiem wszystko ok i mam nadzieję że mdłości szybko odpuszczą.

Aniam
- z ta goraczką to masakre miałas..człe szczescie że już lepiej- zdrowiej szybko!
Elvie- gratuluję nocnikowych postepów- oby tak dalej. My też walczymy ale różnie bywa;-)
Co do takich kup to powiem Ci że tez to u nas było cąły weekend. Wszystko ok tylko bardzo lużne te kupole były. Mama mi uświadomiła że przez to że upały zaczełam dawać jej więcej soków a owoce rozwalniają dzieci- od 2 dni nie daję i dziś już było dużo lepiej! Może u Was podobnie? Poza tym ponoc może pomóc herbatka z suszonych borówek.

Zielona
- no to 'bomba' z tym brakiem zaplaty dla małżona. Kurde, na prawdę nic się nie da zrobić? Mam nadzieję, ze jednak jakoś to uregulują...:sorry2:

Kittek- jak czytam to miałaś urzekającą impreze z tymi lampionami na plazy..mmmmm :) A co do 'the day after' to znam ten ból :sorry2: zawsze to ciężko przechodzę...
Gosiek26- jejku straszne to co piszesz- duzo zdrowia dla malutkiej :sorry2:
AgnieszkaSz- gratuluje postepow w odpieluchowaniu.
Mamusia- to 3 mam kciuki ;) ja OM miałam 4 czerwca więc podobnie ;) 3 mam kciuki. A nie chcesz zrobic kolejnego testu?

U nas wszystko fajnie. Wypad soboitni do zoo baaardzo udany i jesteśmy zachwyceni miło spędzonym wspólnym czasem- uwielbiamy takie dni :) Co do mojej ciąży ewentualnej to coż- ja jestem pwena że się udało. Teraz tylko kwestia "sił wyższych" czy "Pyłek" sie dobrze i solidnie ulokuje i nie "ucieknie" za tydzień z @ :( albo nie daj Boże póżniej...ale jestem pełna optymizmu więc musi być dobrze :) Małżon przeszczęśliwy jednak- chyba już go nie męczą żadne wątpliwości i sieszy się z potencjalnej możliwości bycia Tatusiem po raz drugi ;)

Miłego wieczorku :)

reklama
gosiek - zdrówka dla Amelki i dla Ciebie . Może zmiana klimatu jej nie służy ? Zobacz co u mnie ja nie chorująca się dorobiłam , SZymek srania dostał . a takie fajne wakacje były :tak:

Buhahahaha... Elvie Aniam prawdę prawi. Jak jest wirus to lepiej mieć biegunkę niż nie, tzn. że się go wydala, a to akurat dobrze, z drugiej strony daj jej ten dicoflor (albo 1 kapsułkę, a jak ten w kroplach to 2-3 razy dziennie po 5 krpoli, możesz też zamiennie dicoflor i enterol- super połączenie) i niech dużo pije, ale wody, soki odstaw. Owoce i warzywa niech je, teraz nie stosuje się diet, o ile dziecko chce jeść.

Katik- no i jak żałoba?

Mamusia, Nata- gratulacje :-D
Mamusia- czekamy na wieści od gina :-p

No i okazało się, że mąż nie miał focha tylko jest CHORY! A wszyscy wiemy co znaczy CHOOOOORYYYY chłop... dzieci na razie zdrowe... odpukać w niemalowane!

Mi dziś lepiej, bo temperatura spadła do 20 stopni.

Ta pomyśleć że ze mnie taki specjalista od kupy . Ale ja na doświadczeniach mojej chrześnicy i jej mamy tą wiedzę posiadłam . Biedna Rota to już z 15 razy miała .

Zielona - kurde przerypane z tą pensją małżona . :-(:-(

Elvie gratulacje kredytowe .

Ja już się mam lepiej , choć jakiś taki bladzioch ze mnie się zrobił :-D:-D ale już jest lepiej w porównaniu do soboty . Także luzik będę żyła .
Olka wyjec mi daje popalić z wizczora i oprotestowuje kolacje . Dba laska o linię chyba , bo zawsze z tą kolacją jest u niej problem .

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry