reklama

Kwietniówki 2010!!!

gosia ja bym jednak skonsultowała to z ortopedą , lepiej dmuchać na zimne.
Jeśli chodzi o rehabilitację to do tej pory chodziłam prywatnie , super sprzęt, rehabilitantka z powołania i czas zabiegu dostosowany do pacjenta, na NFZ to mam rozpisane zabiegi po 15 min każdy a sprzęt pozostawia wiele do życzenia.Muszę na nie chodzić bo potem neurolog chce mnie na kilka dni położyć do szpitala .

reklama
Drogie mamy mam do Was pytanie.
A mianowicie moja sąsiadka poprosiła mnie o pomoc finansową , długotrwałą.tzn, że co miesiąc mam ją wspomagać jakąś tam kwotą...dla mnie to żaden problem i z chęcią im pomogę tylko zastanawiam się czy aż tak jest źle.
Tzn. Mają na niecałe 3 tygodnie kwotę 600zł na życie ale jest to kwota tylko na zakupy spożywcze itp,żadnych rachunków itd, i zastanawiam sie czy nie da sie za tą kwotę przeżyc ?

dodam , że jest to 3-osobowa rodzina :dwie osoby dorosłe i 4 letni chłopiec....

My wydajemy ok 200 zł na żarcie tygodniowo . Ja robię zakupy w biedronie czy lidlu zwykle codziennie kupuję jakieś tam drobiazgi potrzebne na codzień ( masło , mleko itp ) mąż w week robi zakupy na rynku i tam wydaje ok 100 zł . ale u nas jedna osoba więcej . Z tym że moje dzieci mają obiady w przedszkolu .
Co nie zmienia fakty że spokojnie bym sobie za 200zł z jednym dzieckiem poradziła jeśli chodzi o spożywkę . Ludzie mniej mają i sobie super radę dają . Jak napisały dziewczyny , dałabym na leki jeśli potrzeba , KUpiłabym sama coś co ew. dzieciom jest potrzeba i niech się laska oszczędzać nauczy . EW zapłać jej jakiś rachunek jak chcesz pomóc a niech się sama gospodarować nauczy

Wróciliśmy szczęśliwie z objazdówki po grobach, rano ruchu nie było ale wieczorkiem już z lekka tłoczno się zrobiło na drogach.Helka większość drogi przespała, chociaż na samym początku drogi zapytała "daleko jesce" :-D tak więc kolejny pytuś nam rośnie ;-)

Magda nie ma to jak ruch na świeżym powietrzu chociaż u nas dzisiaj padało więc nawet gdybyśmy w domu byli to nici ze spacerku.

Abiga powiem że 600 zł to kwota wystarczająca na miesiąc na spożywkę, ja jestem w stanie się wygospodarować a u nas 2 dzieci więcej ;-)
A co tam u ciebie, jak dzieciaczki się chowają?

Elvie super że kolejny biznes ci wypalił:tak:

Ella zdrówka dla Julki i dla ciebie, super że dzidzia taka aktywna:-)

Basia współczuję komplikacji, zdrówka dla małego , może przez chorobę ten brak apetytu.

Monia takiej to dobrze:-p

Kittek bardzo się cieszę wiesz z czego, nie napiszę że wiedziałam że tak będzie , ale was znam i nie było innej opcji :tak::-)

Aniam no wyobraziłam sobie ciebie zalegającą na wyrku ;-) najważniejsze że śniegu nie ma co?

Jutro zaczynam rehabilitacje z funduszu zdrowia, juupi czekałam na to dwa miesiące:wściekła/y: przede mną maraton, zaczynam o 9:10 a kończę o 12:00 jak wyjdę żywa to znaczy że jest nadzieja ;-):-D

Miłego wieczorku

Bardzo dobrze , U nas już nie ma kasy na rehabilitację . Przyjaciółka ma połamaną rękę ( 12tyg gips ) i zakaz ruszania tą ręką . To jej powiedzieli że jak zdejmie ten gips to prywatnie , bo kasy to już niet :no:
I no co kurna te składki to ja nie wiem .

JA Ddziś z dzieciakami do przyjaciółki pojechałam . I tam mi dzionek zleciał . Ale dzieciarnia szczęśliwa szczególnie Ola , bo ona jej córy kocha miłością absolutną

Witam
Mamę miałam na długi weekend, który zresztą zleciał bardzo szybko, za szybko. Jutro jadę do lekarza z Alą, bo kaszle i ma katar, ale mimo to ma mnóstwo energii i nie wygląda jakby coś jej dolegało. Jednak wolę żeby obejrzał ją specjalista.
Hybrydy miałam raz, siostra uczyła się robić, więc robiłam za królika doświadczalnego, trzymały się ok. 1,5 tyg, ale niestety zniszczyły mi paznokcie. Może jakby były robione u kosmetyczki wszystko byłoby dobrze.
Byłam u chińczyka uzupełnić zapasy w bieliźnie Ali (tylko chińczyk był dziś czynny) i jestem załamana, dla siebie majtki wzięłam za 2,90zł, a dla niej po 5 zł za parę. Muszę poszukać jakiś majtek w paczkach, bo pójdę z torbami ;-)

Ella niesamowite uczucie te wszystkie kopniaki
Elvie o super, że paczkę pakujesz, nie mogę się już doczekać
Aniam a ja właśnie jutro do Ciebie też pakę wyślę

maonka, no szok z tymi majtami dla dzieci... na szczescie u nas jest jakis textil market, czy cus w ten desen, i sztuka majtasow 3,1 zeta kosztuje...

edit. 3,1 hmm nie wiem skad mi sie ta liczba wziela, pewnie z lidlowskiego wina... cos ciutek ponad 3 zeta kosztuja te majty i sa fajne

Właśnie jutro podjadę z Alą gdzieś do jakiegoś takiego sklepu, bo w sobotę zrobiłam się w konia, otwieram szafkę a tam ani jednej pary, więc na gwałt trzeba uzupełnić braki w majtasach i w skarpetkach.
A te chińskie do tego strasznie śmierdzą chińszczyzną

Maonka ja gacie w dobrej cenie w tesco często kupowałam , a jak były przeceny to już w ogóle tanioszka np 5 pak za 11-12 zł . W mothercare Olce kupiłam na przecenie to 25 zł za 7 par dałam . normalnie 49 kosztują .
Podkoszulki też mają niezłe ceny , na szczęscie ja sobie w hurtowni kupuję dzieciowej jak po rzeczy do pracy jeździmy

Doberek...
Piękny był ten weekend oj piękny :-)a dzisiaj leje za oknem :-( błe...

Abiga 200 zł tygodniowo to spokojnie spożywkę ogarnę przy 4 osobach do wyżywienia i znajdzie się tam jeszcze i coś ciekawego :tak: Jak się sprężę to w 150 zł się mieszczę :tak:
A Gosieńka to te 600 zł to na miesiąc jest w stanie się zmieścić ze spożywką a tam przecie 5 ludzi :-)

Ella zdrówka dla ciebie i Julki. Fajnie że Maluszek się tak tarmosi :-) kiedy będziecie wiedziec co tam ukryte?? Czy już wiecie a ja jakoś to przeoczyłam :eek:

Maonka ja J. w tesco dużym kupuje. Są pięciopaki i jak trafie na promo to i po 11-14 zł kupuje :tak:

Ehhh J. jeszcze w domu zostawiam bo kaszle mniej ale jednak dalej. Poza tym wczoraj dopiero skończył się antybiotyk... Dzisiaj bede go umawiać do pediatry pewnie na jutro do kontroli...

Miłego dnia mimo tego deszczu za oknem

Witam w środku nocy ;-) Oj rozleniwiłam się przez te parę dni:tak:
Helka jeszcze dosypia a ja czekam na fachowców od drzwi, dzisiaj mają nam montować wejściowe, cieszę się bo stare takie szczelne że :szok:
Potem śmigam na męczarnie ;-)

Agnieszka no nasza rodzina w sumie 8 osobowa;-) bo jeszcze pies i 2 koty ( a one potrafią zeżreć :-D)
Zdrówka dla Janka.

Maonka no cena gaci dziecięcych naprawdę powala, ja ostatnio kupuje w Texstil markecie ( to tam gdzie Zielonej się ceny przez winko zamazały :-p) gatunkowo super, fajne mają tam też rajtki , ostatnio kupowałam za 9,90.Jak by co to daj znać mogę coś poszukać i ci prześlę:tak:

Aniam no u nas terminów też nie ma na ten rok:no: oczywiście w szpitalu bo dzięki bogu istnieją też coś takiego jak w Świerzawie że masz skierowanie i idziesz niby prywatnie zabieg normalnie kosztuje 15 zł ale połowę za ciebie płaci gmina tak więc płacisz tylko 7,50 zawsze to coś bo jak ktoś musi do Złotoryi do szpitala dojechać to za samego busa z 10zł zapłaci więc to tylko pic na wodę fotomontaż że za darmo zabiegi są :wściekła/y:

Miłego dnia:-)

reklama
witam porannie z nad kawy oczywiście w pracy

Abiga 600 zł na 3 tygodnie w zupełności wystarczą ja wydaje jakieś 800-900 zł na miesiąc ale w tym jest też chemia i ewentualnie lekarstwa chyba że idziemy z małym na jakieś wizyty lekarskie prywatnie to wtedy nie da rady (ale mój ślubny wybredny jest do jedzenia i musi być zazwyczaj mięcho na obiad)

zielona zazdroszczę ci tego winka ja niestety nie mogę, a ślinka mi leci ale nic z tego bo zapłaciłabym za to bólem całonocnym

ella super że maleństwo bryka to wspaniałe uczucie

Gosieńko to masz długo tą rehabilitację moja mama ma 3 razy w tygodniu po 20 min.

Aniam dobrze że mi przypomniałyście muszę kupić mojemu skarpetki bo z części już wyrósł

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry