reklama

Kwietniówki 2010!!!

aaaaaaa i powiem Wam Piękne, że byłam wczoraj na "praniu mózgu" nt. zdrowego odżywania...dowiedziałam się, że mam 3 kg tłuszczu w sobie za dużo i 7 kg mięśni za mało...ogólnie więc powinnam przytyć 4 kg ale "mięśniami", a nie "tłuszczykiem"...no i mój wiek metaboliczny jest stanowczo za "stary", bo mam 30 lat (normalnie 34), a powinnam mieć do 15 -stu mniej...
pije stanowczo za mało wody, bo powinnam jej pić 1,8 l dziennie...taaa, chyba bym musiała nie wychodzić z toalety...a wodę to najlepiej powinnam pić "strukturalną", czyli wodę z kranu, przegotowaną, a potem zamrożona i rozmrożoną - wtedy ponoć jest najlepsza struktura wody :zawstydzona/y:

to się o sobie dowiedziałam...jakby któraś wrocławianka chciała, to mogę zdradzić, gdzie takie cuda robią :-)

reklama
Hejka

Cudni dzień dzisiaj miałam, słodki, prezentowy i rodzinny :tak::-)
Teraz rodzinka śpi a ja muszę moim uzależnieniem się zająć ;-):-D

Monia no ja nie wiem jak ty przytyjesz mięśniami ;-):-D a z tą wodą to racja moja dietetyczka też tak mówi :tak:
Nie dziękuj babucho tylko poinformuj D że mam mi bigos zrobić jak chce kolejną dostawę :-D
Za chwilę też się biorę za prasowanie koszul na jutro :rofl2: nawet Helka będzie brała udział w apelu :tak:

Elvie najlepszego dla Maciejki :-) Jak tam Lenka pierwszy dzień w przedszkolu?Poczta pantoflowa z Rio działa;-)

Isabela ja wiem że Emilo da radę tylko czy ja dam bo są dni że ciągle w aucie siedzę :-( no cóż ale czego nie robi się dla dzieci, zresztą sama się z tej gitary ucieszę bo kiedyś baaaaardzo dawno coś tam brzdąkałam:tak:

Maonka bo teraz to masz zajęcie przy Ali więc czas szybciej biegnie :-)

Aniez a nie mówiłam że pilates lepszy :-)Widzę że Kuba zdecydowany facet w sprawie prezentów i coś czuję że spokojnie torebkę dostaniesz ;-)

Basia i jak tam zdechlak znaleziony? ;-)

Agnieszka pozałatwiałaś wszystko co miałaś? dobrze że dzieciaki masz z kim zostawić są dni że brakuje mi kogoś na miejscu właśnie do opieki:-(

Zielona no jak nie ojciec to małż ci ciśnienie podnosi :wściekła/y:

Aniam ech to ciepełko, coś o tym wiem bo węgiel teraz musimy kupować i jednorazowo to kupę kasy idzie :szok:

Spokojnej nocy

hej,
u mnie również wszyscy śpią, musiałam zajrzeć co u was;-)
Miałam dziś pierwszy luźny dzień odkąd urodziła się Hania, odwiedziliśmy Bobolandię, wrocławiankom polecam Bobolandia - Największy w Polsce park rozrywki rodzinnej. Wrocław ul. Miechowity 1 (teren ASPY) tel: 71 793 77 44, email: biuro@bobolandia.com.pl, na listopadowe popołudnie jak znalazł. Dzieciaki się wyszalały, a mamuśki kawkę piły, H. spała, więc wypoczęłam.
Byłam również z M. u ortopedy/ rehabilitantki, z nóżkami M. wsio ok. Troszkę koślawi lewą nóżkę (na to mam kupić wkładkę supinującą), ale chodzeniem na paluszkach mam się nie przejmować, a tego się bałam. Chłopak szybko rośnie, jest duży jak n a swój wiek i ponoć w ten dziwny sposób przenosi środek ciężkości. Obserwować, mieć na uwadze, i czekać. Mam nadzieję, że samo mu przejdzie. Kobietki mi jeszcze Hanulkę oglądnęły i stwierdziły, że silna z niej babeczka, ładnie trzyma główkę na brzuszku leżąc. Miód na moje serce:-)
elvie buziak dla Maciusia na pół roczku. Chciałam wczoraj cię pooglądać i H. mi nie dała, następnym razem może się uda.
Maonka wiem coś o tym. Ja jeszcze pracowałam, czas mi przez palce przeleciał. Z trzecim będzie jeszcze szybciej:laugh2:

Basia i jak tam smród?
zielona moja siostrzenica miała płukany żołądek pół roku temu (bo jako 2,5 latka) zjadła tabletki siostry, silne na padaczkę. Co się bidula namęczyła to jej! Także trzeba mieć oczy dookoła głowy, twój ojciec powinien być bardziej uważny.
Aniam ceny nie tylko gazu powalają, także trzeba się kontrolować, by po sezonie grzewczym się nie zdziwić. My dopalamy drzewem. Teraz przy dziecku idzie tego dużo!
gosienko ja też pogrywałam trochę jako harcerka. Stare, dobre czasy. Nawet śpiewałam, ja która śpiewać nie potrafi:-D Kursowania autem współczuję, cóż poradzić, nic tylko kursować. My matki to się mamy! Dobrze, że chłopak ma pasję.
Monia pij dużo wody! czysta prawda. Poproszę o namiary, może i mnie coś poradzą bym schudła.
Uciekam jeszcze na Allegro. Poszukuję karuzelki nad łóżeczko i maty edukacyjnej, muszę czymś zaciekawić to moje dziecko. Coś polecacie? po M. sprzedałam.
dobrej nocy

Nata zdrówka
gosia super wygląda ten park rozrywki
Elvie sto lat dla Maciejki niech zdrowo rośnie !

chyba mam kaca wczoraj się trochę odstresowałam drinkami a dzisiaj łeb jak sklep :rofl2: ale tego było mi trzeba.

Witam z rana

U Nas chorobowo :-(. Wercia nadal kaszle, a Borysek kaszle jeszcze gorzej, narzeka na ból gardełka i ma temperarture:-(. T dzisiaj z nim do lekarza jedzie.

smrodku na szczście już brak - usuneli zdechlaka:baffled:

nata zdrówka

wronka biedne dzieciaczki zdrówka - mój też dzisiaj w nocy zaczął kaszlec znowu:wściekła/y:

zielona ty to się masz z tym twoim ślubnym ciągle coś- on chyba nie należy do osób mocno obrotnych coś mi się wydaje że w tej parze to ty jesteś ta głównodowodząca

Witamy i my

My z zaskoczeniem od trzech dni spismy do wpol do 9 z Toskiem, dla matki to szok że dziecko tyle spi i az niezywa jestem :-) :tak:

Nata zdróka kobietko :-)

Wronka i dla Twojej rodzinki zdrowka

Gosia ja sie wlasnie zastanawiam czy dzisiaj z Toskiem nie jechhac do filgloraju do nas

Monia a ja tam dziennie pije wlasnie kolo 1,8 litra wody i jakos nie czuje po sobie roznicy a skore mam tak sucha ze szok :szok:

Gosienka kto jak Ty nie da rady :-) Tylko plecow szkoda i kolana, ale rzeczywiscie czego sie nie robi dla dziecichow jak to moja Toska ostatnio podlapala :-)

Edit: miłego dnia :-)

Elvie gdzie jestes :-) heheh :-)

Basia, to nie jest do konca tak. Malzon to Meksykanin i on ma niejako we krwi siedzenie i czekanie. Jemu nie przeszkadza, ze to juz 8 miesiecy kiedy my jestesmy tutaj. Nie chwyta, ze 18 listopada minie pol roku odkad dostal ta nieszczesna prace w Kanadzie i odkad "ruszyl" proces - jego proces - emigracujny, ktorego z mojej perspektywy konca nie widac. Nie rozumie tez co dla mnie znaczy mieszkac u rodzicow, co dla mnie znaczy byc bez pracy i co dla mnie znaczy spedzac 24/7 z dzieckiem. Ze zdziwieniem pyta czy jestem spiaca kiedy romawiamy - bo on przeciez spi do 9ej. Malzon nie rozumie, ze jesli ma sie male dziecko na utrzymaniu wielkie aspiracje odklada sie na pozniej i robi to, co przynosi wymierny zysk - ale to akurat nie jest taki znow meksykanski sposob myslenia... On zyje marzeniami i nie potrafi analizowac rzeczywistosci. Jego zdaniem jakos to bedzie. Tylko, ze nie przyjdzie mu do glowy, ze wcale tak dobrze nie bedzie. Wczoraj rozpisalam mu dokladnie ile zostanie z tej jego fantastycznej pensji. no i szkoda gadac

reklama
Dzieńdoberek :-)

Musiałam z zabiegów zrezygnować bo @ przylazła i czuję się koszmarnie:no:
Na 12 do szkoły bo apel z okazji Dnia Niepodległości ,dodatkowo pasowanie pierwszoklasistów i Helenka będzie śpiewać i tańczyć :-)

Zielona trudna jest wasza sytuacja i podziwiam cię za cierpliwość , ale tak jak piszesz zachowanie twojego męża związane jest z tym gdzie się wychowywał w jakiej kulturze i nam trudno jest to wszystko oceniać. Trzymam za was kciuki tylko tyle mogę.

Isabela korzystaj kochana z tego że Tośka daje ci pospać :tak:

Basia super że smrodek znaleziony i wyrzucony ;-)Zdrówka dla małego.

Wronka zdrówka dla dzieciaków.

Mamusia kaca współczuję ;-)

Nata zdrówka

gosia dobre wieści po wizycie u ortopedy :tak:Fajne to centrum no i nie ma to jak kawka ze znajomymi :tak:Jeśli chodzi o karuzelę to ja miałam Fisher Price taką ze zwierzętami z dżungli, fajna muzyczka była :tak:

Zmykam to moich zwierzaków bo głodne są :-)

Miłego dnia

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry