reklama

Kwietniówki 2010!!!

dzień dobry,
a ja właśnie wstałam..a raczej zostałam obudzona.Bedę musiała chyba powyłączać telefony , bo to skandal żeby mi przerywać słodki sen o godzinie 11:-DJessus, ale ze mnie trolik- śpię i śpię....Pewnie dopoki głód by mnie nie zbudził spałabym nawet cały dzień...
Życzę miłego dzionka wszystkim mamuśkom i brzuszkom:-Didę szamać!

reklama
kamisia, mówią,że to ostatnie chwile na wyspanie się...już niedługo (za dwa,trzy miesiące)wszystkie niedźwiadki będą musiały zbudzić się z zimowego snu;-);-);-) korzystajmy zatem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!;-)

ja z powrotem wskoczyłam pod kołdrę:-D

KAmisa Waniliowa no to ja jako przedstawicielka kanapowców kwietniowych wychodze z domu na zakupy:tak: zeby nie bylo ze stadnie dogorywamy w domkach. jak cos to mowcie ze jedna na polowaniu a reszta ogniska musi pilnowac:-D hehe jak to na lwice przystało:-):-):-):-):-):-)

Za to teraz z każdym tygodniem jest mi ciężej, plecki bolą, brzusio pobolewa, szybko się męczę, chyba się kurczę starzeję:baffled:
no co ty, nasze pokolenie sie wogole nie starzeje i nie zestarzeje:tak::-) tak ci sie tylko wydaje, bo w ciazy jestes:tak: a to wyjatkowy stan:-p

aniez - ja tez mam takie klopoty z ta zgaga, juz nie wiem co robic kurde!!:wściekła/y::wściekła/y: jakie masz sposoby?? mi juz chyba nic nie pomaga...

kwiatuszekpregnet - kciuki za meza zacisniete, daj znac jak mu poszlo

Dziewczyny mam takie pytanie czy na kwiecień kupujecie jakiś kombinezon dla maleństwa - wiem, że z pogodą może być różnie, ale czy kombinezon jest konieczny
ja wlasnie sie tez zastanawiam, kupilam taki grubszy z polarku, ale czy to wystraczy to nie wiem...

kamisia, mówią,że to ostatnie chwile na wyspanie się...już niedługo (za dwa,trzy miesiące)wszystkie niedźwiadki będą musiały zbudzić się z zimowego snu;-);-);-) korzystajmy zatem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!;-)

ja z powrotem wskoczyłam pod kołdrę:-D

samo życie... moje szczęście wstaje między 7 a 8 i ja też muszę, ehhh a pospałoby się!! oczywiście wszystkim życzę dzieciaczków przesypiających całe nocki, bez płaczu kolek itd:-)

Dzień Doberek :-)

Znów nadrabiam zaległości :-D

Co do narodzin naszych pociech to mnie się też wydaje, że niestety zostanę marcówką :sorry2: bo termin wg OM mam na 2.04, a Mała jest chyba większa niż mniejsza, więc obawiam się, że zechce nas przywitać wcześniej:tak: a tak chciałam kwiecień ;-)

Poza tym wczoraj dalej robiliśmy z M rekonesans po sklepach i kupiliśmy znów parę drobiazgów :-) Uwielbiam te zakupy!:-) Lada moment zamawiamy w sieci łóżeczko, pościel no i oczywiście wózeczek :-D

dziewczyny mam pytanko czy bóle ciągnące brzucha podczas chodzenia to norma..wiem że każda ciąża jest inna , ale mam lekarza za 2 tygodnie dopiero i nie wiem czy spokojnie czekać, czy moze udać sie do niej wczesniej? Jestem w 25tyg ciązy

Ja mam takie od paru tygodni, zaczęło się od ciągnięcia a teraz są potwornie bolesne "kolki w podbrzuszu" jak chodzę... lekarz sprawdził szyjkę, powiedzial, że ok, mam brać ciągle dzużo magnezu i coż...nie chodzić skoro tak boli :baffled: a powód bóli- naciąganie więzadeł :baffled: tak, że mimo najszczerszych chęci na spacery już nie chodzę... no chyba że takie sklep-auto, przystanek-dom (a to już wyczyn bo muszę robić przerwy bo nie dojdę:no:)

Buziaki dziewczynki i duzo zdrówka! :-D

Justa24- zgagę postanowiłam przetrzymać!!! Jeszcze z miesiąc-półtorej, pod koniec ciąży powinno być lepiej, bo się brzuszek obniża i luz się robi u góry ;-) Trochę pomagają mi migdały, czasem Reni (w tabletach). Teoria, że trzeba mnej jeść padła dziś rano, bo rano nie jadłam wcale, a wczoraj ostatni posiłek był o 19:00 :-(
Mi się wydaje, że ten polarek styknie- długich wycieczek na początku nie będziesz robić, a potem zrobi sie cieplutko :-D

Ewka- no to Jerzyk pięknie śpi :-D Kuba budzi się o 8:00, to w weekendy bierzemy go do wyrka i on ogląda bajki a my dosypiamy :-D

dziewczyny masakra siostra mi mówiła że w dzień dobry tvn dziś mówili o tym jak kosmetyki wpływają na gospodarkę hormonalną, est lista 17 niebezpiecznych składników i choć występują one w czymś w śladowych ilościach, to jeżeli użyjemy żel do mysia twarzy, potem peeling, maseczkę i krem to zapewniamy skórze koktajl mołotowa
no i w ogóle że nawet kosmetyki dla dzieci to mają i potem dziewczynki szybciej dojrzewają, szybciej rosna im piersi itp, a kiedys tak nei bylo, bo nie bylo tych kosmetyków
masakra
a chłopczyki np. maja problem z jądrami
podobno jest wiecej przypadków raka piersi od antyperspirantów z tymi skladnikami bo tam sa wezly chlonne i to wrazliwe miejsce, alebo jak ktos uzywa plastry antykoncepcyjne i nakleja w okolicach piersi bo sie wstydzi na ramieniu irp makskra poczytajcie sobie

PRO-TEST - Pierwszy magazyn z testami w Polsce - _Dlaczego niektóre kosmetyki mogą szkodzić

PRO-TEST - Pierwszy magazyn z testami w Polsce - _Pro_Test przeciw składnikom kosmetyków zaburzającym gospodarkę  hormonalną

PRO-TEST - Pierwszy magazyn z testami w Polsce - _17 składników kosmetyków  które zaburzają gospodarkę  hormonalną

PRO-TEST - Pierwszy magazyn z testami w Polsce - _Lista kosmetyków

reklama
dziewczyny masakra siostra mi mówiła że w dzień dobry tvn dziś mówili o tym jak kosmetyki wpływają na gospodarkę hormonalną, est lista 17 niebezpiecznych składników i choć występują one w czymś w śladowych ilościach, to jeżeli użyjemy żel do mysia twarzy, potem peeling, maseczkę i krem to zapewniamy skórze koktajl mołotowa
no i w ogóle że nawet kosmetyki dla dzieci to mają i potem dziewczynki szybciej dojrzewają, szybciej rosna im piersi itp, a kiedys tak nei bylo, bo nie bylo tych kosmetyków
masakra
a chłopczyki np. maja problem z jądrami
podobno jest wiecej przypadków raka piersi od antyperspirantów z tymi skladnikami bo tam sa wezly chlonne i to wrazliwe miejsce, alebo jak ktos uzywa plastry antykoncepcyjne i nakleja w okolicach piersi bo sie wstydzi na ramieniu irp makskra poczytajcie sobie

PRO-TEST - Pierwszy magazyn z testami w Polsce - _Dlaczego niektóre kosmetyki mogą szkodzić

PRO-TEST - Pierwszy magazyn z testami w Polsce - _Pro_Test przeciw składnikom kosmetyków zaburzającym gospodarkę hormonalną

PRO-TEST - Pierwszy magazyn z testami w Polsce - _17 składników kosmetyków które zaburzają gospodarkę hormonalną

PRO-TEST - Pierwszy magazyn z testami w Polsce - _Lista kosmetyków

Na to wychodzi że nie powinnyśmy się niczym smarowć bo wszystko szkodzi:shocked2:
Ja jakoś się tym nie nakręcam- bo gdyby tak było musiałabym się myć tylko przegotowaną wodą . Ludzie porobili jakieś badania kliniczne na tych kosmetykach-wydali mnóstwo kasy i teraz wprowadzają zamęt. Przecież nikt z nas nie wsmarowuje sobie tony kremu dziennie i nie zjada pół tubki pasty do zębów.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry