reklama

Lipcowe Mamusie 2010

mama wiki-u nas w rodzinie tez same dziewuchy:)ja ubranek malej nie zachowuje.na pamiatke bedzie miala zdjecia.zostawilam jej kilka z sentymentu,glownie pierwszych typu: pierwsze wdzianko szpitalne,pierwsze dzinsy,pamiatka z jej pierwszej podrozy za ocean kiedy jeszcze w brzuchu byla.reszty nie magazynuje bo to wiadomo czy bede miala kolejne,czy bedzie dziewczynka?poza tym wtedy pewnie zas co innego chcialabym miec

co do tych uggsow to z ciekawosci wyciagnelam z szafy i zmierzylam.wydawaly mi sie ogromne ale wcale nie sa.mala ma stopke 11 cm a buty 12.poza tym tyle w srodku kozucha ze juz teraz moglaby nosic albo za mc.przyznam jednak ze troche smiesznie wygladaja hi hi.sama takie nosze ale na tych malutkich stopkach to jednak inaczej.pewnie ze dwa razy zaloze i tyle z tego bedzie

a co do koszulki ktora wam pokazalam to chyba jednak ja zwroce.przyslali mi mniejszy rozmiar niz chcialam i w sumie mialam zostawic ale teraz przymierzylam i stwierdzialam ze jest naprawde na "teraz" a ja juz wystarczajaco ubran mam i troche szkoda.wiekszych nie maja na przecenie (przynajmniej takie ktore by mi sie podobaly) ale chyba wole dolozyc ,wziac cos z nowej kolekcji ale za to na wiosne.teraz tylko musze popatrzec co.pomozecie ewentualnie?

Ostatnia edycja:
reklama
kropa-chyba dobrze patrzysz...a powiedz na ktora strone zagladalas?jakas polska??ja dodam ze szukam akurat raczej tylko jak maja przeceny sezonu czyli teraz np.z tym ze wszystko od razu rozkupuja co fajniejsze.kupuje jesli maja 50 % i oczywiscie nie masowo ale na jakies dwie ,trzy rzeczy sie zawsze kusze bo sa cudne(moim zdaniem).byc moze tylko na pierwsze urodziny malej skusze sie na cos z nowej kolekcji.mam na razie wypatrzone dwie rzeczy ale do lata daleko wiec pewnie mi sie zmieni.

eijf, ja patrzyłam na Allegro, jeden sklep ma właśnie wyprzedaż i to są niby ceny z wyprzedaży :/ Nie wiem, jak one w dotyku, ale tak na wygląd to to co oni mają nie warte swojej ceny :( Zresztą nawet gdyby były super wytrzymałe, to moje dziecko i tak w jednym rozmiarze chodzi maks 3 miesiące :/

kropa-aha,w allegro to ja w ogole obcykana nie jestem.Nie no material jak material,nie jest tkany jakimis zlotymi nicmi czy cos.Glownie placi sie chyba za to ze nie masowka ale mniejsza z tym.moja tez rzeczywiscie krotko cos nosi.3 mc to max.tak mi sie po prostu spodobaly,ale to pewnie faza ktora zaraz mi przejdzie:)ogolnie to wyszukuje czasem jakichs innych ,fajnych rzeczy.

a co do body to kupuje najzwyklejsze na swiecie,bawelniane i w 90 % po prostu biale.szczegolnie w lato nie lubie jak przebijaja.

a ja nadal probuje dojsc co stao sie z moim zamowieniem.niestety nikt od rzecznika konsumenta mi nie odpowiedzial ale nie wiedzialam ze musze skontaktowac sie ze "swoim".zamowilam na adres polski rodzicow bo mieli zabrac jak jechali do mnie na swieta wiec szukam w dolnoslaskim ale rzecznika dzis nie ma wiec probuje jutro.strasznie wkorzajace zebym w ten sposob musiala to zalatwiac.glupia baba nie raczy odpowiedziec na zaden mail od poczatu grudnia

u nas z lekka nudy bo pogoda beznadziejna,depresyjna.nic sie nie chce.
na dodatek mi znajoma do polski wyjezdza i wraca dopiero w nastepnym tygodniu.nie mam pomyslu na to co robic

eijf- doszło wczoraj moje urządzonko. Zakręciłam kaloryfery i teraz mam 21 góra 22 stopnie i wilgotność w granicach 60 %. No więc nie jest źle. Nie kupuję nawilżacza tylko wietrzę.

Sasanka ja mam piorę i nic mi się puki co nie dzieje! Nie potrzebuje potwierdzenia, że komuś się niszczy!
Eijf przecież możesz pokazywać rzeczy:) Ja mam po porstu jakieś swoje zdanie na ten temat:)
My dziś byłysmu u szczepienia;) Basia zniosła dzielnie, śmiała się podczas zastrzyku! Puki co i humor jej dopisuje! Basia zaliczyła dziś pierwsze siedzenie w krzesełku do karmienia, co prawda nie karmiłam w nim jej, ale ja gotowałam obiad a ona ładnie się bawiła największa frajda szelki:P Ja miałam gości, maż dziś dłużej w pracy, upiekłam kruszona - dobry wyszedł, a pierwszy raz w życiu taki piekłam:) Teraz czekamy z Basia na tatę:)

Sasanka ja mam ciuszki z 5-10-15 i jakoś mi kolory po 2 praniach nie zeszły, ani szmaty się nie zrobiły! Może złego proszku uzywasz?

tutaj masz potwierdzenie na moje slowa u innych mamusiek :)

nigdy więcej nie kupię dziecku ubrań marki... - Zakupy - Forum dyskusyjne | Gazeta.pl

sasanka, jak to czytam, to mam wrażenie ze to jakieś forum frustratów :) Większości to żadna marka nie odpowiada, nie wiem, w co dzieci ubierają ;/ Ja uważam, ze bawełniane rzeczy dla maluszków z 5-10-15 się nie nadają, bo faktycznie po jednym praniu wyglądały jak szmaty, ale za to kurtki, spodnie sztruksowe i materiałowe, ogrodniczki są jak dla mnie super :) Mam też trzy koszulki z ostatniej kolekcji i są świetne. W każdej marce można trafić na szajs, niestety :(

mysza-oj to cieplutko macie w pokoju:)ja przy 20 sie gotuje.na noc gora 18.ale tez wietrze i wode wlewam.bez bajerow

skrzat-pewnie ze kazdy ma swoje zdanie.i dobrze.byc moze nawet masz racje.ja po prostu lekko swirnieta jestem jesli chodzi o ubranka dla malej:)

kropa-rzeczywiscie w kazdej marce nawet tej super drogiej odpadaja kamyczki:)no ale ja wrzucam jak leci do pralki zamiast recznie

wiecej sie nie wysile by napisac bo umieram z powodu bolu plecow i dostalam po raz pierwszy od czasow ciazy @.dlatego mialam ostatnimi dniami ochote zabijac

To i ja się wypowiem na temat 5-10-15. Body bawełniane do poopy. Jakieś takie rozdojone po praniu. Wszystkie inne wyglądają normalnie, a te się jakoś zniszczyły. Kurteczka to porażka. Zbyt sztywna i źle skrojona na dziecko, które z reguły więcej czasu siedzi i leży niż stoi. Cała podchodzi do góry przez co Nina jest nerwowa, bo jej niewygodnie...

reklama
Ja mam z 5-10-15 body (na zakladki), komplecik (spodenki, tunika - bawelna), spiochy - wyglada pk praniu ok, kolory ok:) Ja nie polecam Endo - ma dwie bluzki i tak jak sa mile w dotyku to wlansie po praniu jakies sztywne, masakra! Zastanawiam sie czy nie isc reklamowac;P

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry