reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2014

No niestety pozycja na lezaco była tylko przez chwile skuteczna. Gdy przystawilam go do drugiej piersi to od poczatku był wrzask i nawet sie nie napił. Ja mam wrażenie ze gdy on jest przy piersi to wtedy uaktywniają mu sie te zasrane gazy.

Małgorzatkar, my mamy ten problem od tygodnia a nawet od 1,5 tyg wiec to chyba nie skok rozwojowy.

reklama
Ja dzis nauczylam sie karmic na klacie i tak czy inaczej mam ten sam problem co Pola.Pola - jak ja przystawiam go do cyca, on sobie je w najlepsze, to w pewnej chwili zaczyna sie rzucac, bo pewnie boli go brzuch, cisnie kupe, albo gazy go mecza. Puszcza cyca, placze i nijak nie moge go uspokoic. Przystawiam znowu, a on placze i nie chce jesc, ale szuka cyca.Moja teoria jest taka, ze on szuka uspokojenia a nie jedzenia. Jak wkladam smkczek to krzyczy ejo ejo i ciumka go dosc nerwowo a potem sie uspakajaA z tym wyplywem pokarmu - nawet jak karmilam go na klacie, slyszalam bulgoty w brzuszku i pozniej byl placzTego sie chyba nie da przeskoczyc... Dzis zapomnialam dac probiotyk, ale jutro sprobuje i priobiotyk i espumisan. Jezeli nie bedzie poprawy za jakis czas, uznam, ze tak musi byc.Na pewno Tymek nie obrazil sie na piers

Makota, serio tez tak macie? Szok. Myślałam ze tylko my sie tak męczymy! Ale Twoj synek długo je zanim zacznie płakać?

K
Makota, serio tez tak macie? Szok. Myślałam ze tylko my sie tak męczymy! Ale Twoj synek długo je zanim zacznie płakać?
Nie przy kazdym karmieniu ale tak. W nocy odpukac nic takiego nie ma miejsca. Dopiero przy karmieniu ok 4-5 rano zaczyna sie problem. Pozniej dopada nas jakos ok 16-17 wiec niezla zbierznosc :p przewaznie je dlugo i ja sie wkurzam, bo gdy go uspokoje on znowu szuka, znowu zada, a ja uwazam, ze przesadza :p

Makota, u mnie e tych sanych godzinach sie nasila. Z tym ze mój ssie 5-8 min i wtedy zaczyna sie płacz

makota pola my mamy podobnie z tym ze w wiekszosci przypadkow ponowne wrecz wepchniecie cyca do buzi pomoga i maly sie tak juz nie rzuca. Widac to normalne, moze nie u kazdej ale dosc popularne, bo my nie mamy problemu z karmieniem. Chociaz czesto wlasnie w miedzyczasie pierdzioszkuje sobie a potem po dluzszej chwili jest kupa. Ale ciezko mi stwierdzic na 100% czy cos jeszcze mu nie dolega.
Jak maly zalapal karmienie w 2-3 dobie tak wszystko u nas ok w tej sprawie.

Z tymi paznokciami to widze ze normalnym jest obcinac jednak. Wolalam Was spytac bo co kilka opini to nie jedna. A ta wlasnie kolezanka otula tez swoje malenstwo w kocyk pieluche, body i pajaca i czape i jeszcze przykrycie tez nawet jak jest goraco. Takze dobrze ze was spytalam. Niedrapki uzywalismy w piewszych dniach i chyba pora obciac pazurki (chociaz same tez sie lamia).

Musze poczytac o tych skokach rozwojowych

Venus usciski dla was, gratuluje

Pamiętajcie że dziecko ssąc pierś używa nie tylko mięśni ust ale też brzucha przepony itp. Więc możliwe że gazy się uaktywniają na piersi aczkolwiek myślę że właśnie dzieciaczki szukają uspokojenia.

Dobranoc dziewczyny :)

Aniwele jak się same łamią, to jednak lepiej obciąć, żeby się nie zadzierały.
Widzę, że nie tylko ja mam takie mądre koleżanki;)

Mój dzieć spał prawie cztery godziny, teraz jemy i zobaczymy jak się noc potoczy:)
Nocna zmiana jest?

reklama
Do góry