reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2014

Dzisiaj na drugie śniadanie dalam trochę (kilka łyżeczek, może 40ml)kaszki ryżowej na moim mleku, potem 50ml mleka z butelki, i na koniec cycka, ale chyba się dziecko nie najadlo bo leżało na macie jęczy. Odbiło jej się ze trzy razy. przystawilam znowu do obu i nie wiem co dalej zrobić. Jak trzymam na rękach to ciumka rączkę ale nie jęczy. Jak odkładam to zaczyna marudzić. Myślicie że głodna jest?

reklama
Dzień dobry:-)

Mieliśmy iść właśnie na spacer a tu nagle silny wiatr sie pojawił i dupa kurcze.

Pranie qstawione,rozłożone,schnie a potem prasowanie. Lubię prasować małego rzeczy i męża. Tylko swoich jakos nie bardzo.

Ja tez jyz ze strychu znioslam wianek świąteczny na drzwi,światełka,i wielkiego Mikołaja. Po niedzieli trzeba na dworze stroić dom.

Lilla ja też mam czasem problem z tym czy Julka jest głodna czy tak po prostu sobie marudzi. Spróbuj może dać cycka i zobacz czy ssie porządnie czy tylko ciumka. Równie dobrze mogło być tak że jej posmakowało i chciałaby jeszcze Julka tak czasem ma, trzeba ją szybko zabawić. Tak jak mówie moja córka nie pokazuje mi że już się najadła w związku z tym sama próbuję jej wymierzać porcje, z różnym skutkiem :) Mam nadzieję, że będzie lepiej.

Julka spi ale myśle ze max 10 min jeszcze. Ostatnio jedna drzemka w ciągu dnia zdarza jej się dłuższa tak ok 1-1,5 godz. Normalnie mamuska cieszy się wtedy jak głupia :D:D
Dzisiaj mamy imprezkę przedswiąteczną z dwójką najbliższych znajomych bo oboje za tydzień jadą do Polski na święta i zostajemy sami. Także dzisiaj mój mąż znowu da w palnik ehhh.

No i Julka nie śpi ehhh równiotko 30 min :)

Zębów nie widać. Cycka ciumkala, ale w końcu zasnęła i dopiero przed chwilą się obudziła i to tez bez jakiegoś placze z głodu.

Zaraz ja przewine i z psami pójdę poki BABCIA w domu

Zrobiła mi boba na głowie i wyglądam jak nastolatka. Musi mi poscinać, jakieś stopnie zrobić.
Zapuszczaj katka a jak będziesz ścinać to pamietaj o fundacjach które robią peruki dla chorych na raka!!!! To mój apel do każdej z was :):):) np. Rak&roll.

Małgorzatko- taka złośliwość chorób :) jak trzeba pokazać objawy to się chowają.

Limonka u nas też max 1,5h drzemka a tak to pół godziny do 40minut dwa razy.

Dzisiaj zachowałam się okropnie. Wpakowałam Mel do wózka wyszłam niby na spacer i jak tylko zamknęła oczka to ja myk wypielam gondolę i do domu. Przespałam się 1,5h i odrazu lepiej mi było. Było bo teraz znowu chcę spać.

Dzisiaj licytacja na 3 :) nie stać mnie na te licytacje ale lubię tego słuchać.

Dzisiaj była pre kupa. Malutka. Boże błagam żeby kupa właściwa była jutro jak będę w szkole, blagam!!!

Lilla ja też nie kumam chwilami czy glodna czy marudna. Ale 50ml trochę mało, choć dostala jeszcze kaszke i cycka hmm bo samego mleka to pewnie 200 trzeba.

Michalina dobrze, że mi przypomniałaś o tych włosach, bo ja właśnie myślę, żeby się pozbyć moich, a z długości to trochę ich mam.

Mam tragiczny dzień, dzieć z tatą jeszcze nie wrócili a ja właśnie wychodzę. Jak tak dalej pójdzie to ekonomicznie będzie zamieszkać w przychodni.

reklama
Hmmm bylam u pediatry zapytać o szczepionkę przeciw pneumokokom i jak zawsze przy okazji rozmowy cos wyszlo.heh podobno akcesoria dziecięce powinno sie myc rozcieczajac plyn w wodzie a nie pod biezaca woda. Ja zawsze daje krople na gąbkę i szoruje pod biezaca woda a tu dostałam owal wiec wyciągam miseczkę i myjemy od dzis w miseczce.

Wg niej spocone zimne stopki nie maja nic wspólnego z witamina d.

Jak mąż wróci idę spać....

Co do włosów Wam tez tak wypadają? Po każdym czesaniu jestem w szoku ile ich wypada.... Kiedy to minie

Ostatnia edycja:
Do góry