reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopad 2008

dombar tak to juz jest cały lot jest jeszcze do przeżycia ale start i lądowanie to koszmar,
Ja jakoś od dwóch dni nie wymiotowałam (odpukać) oby juz to minęło, bo to naprawde nie jest miłe uczucie.

Pozdrawiam

reklama
Witajcie :-)

No i skończyły się pierwsze majowe dni. Wypoczęłam z mężusiem w domku. Choć pogoda była bardzo deszczowa to i tak fajnie było.
A jak Wam minął ten czas? Miałyście ładną pogodę?
Ja zgodnie z zaleceniem ginka zaczynam pomału odstawiać duphaston. Trochę to wcześnie ale ufam ginkowi.
Dzisiejsze maturzystki już ochłonęły z emocji ?;-) Piszcie jak było :-)
Antilko widzę że nudności zaczynają pomału odpuszczać :-)

Miłego dnia mammuśki :-)

Monik stopniowo odstawiasz Duphaston poprzez zmniejszanie dawki?

Witajcie!
Ja na weekend wyjechałam do rodziców.niestety bez M bo musiał pracować. pogoda była kiepska ale i tak zmiana otoczenia dobrze mi zrobiła.
u mnie mddłości juz chyba na stałe mineły:-).
Lekko wystaje mi brzuch. mierzyłam nawet po raz pierwszy ciążowe spodnie, ale wszystkie są za duże. dlatego kupiłam sobie normalne spodnie chociaz trochę sie nie dopinają:-D. zakup pewnie na raz, ale musiałam bo za tydzien mam komunie. może bedzie dobrze.
Monik ja duphaston brałam przez pierwszy miesiąc i tez bałam sie odstawić, ale wyszło bezboleśnie. dlatego mysle ze skoro gin Ci tak powiedział to pewnie to nie za wcześnie.

No to fajnie ze troche powypoczywalyscie dziewczyny :tak::-)
Jak tam nasze maturzystki??? - trzymam kciuki :-) Prosze nam tu zdawac relacje po pierwszym dniu.

AGA - my z M wlasnie wczoraj przy okazji wyjscia na lody....zakupilismy ciazowe jeansy i spodniczke.....brzuch mam jak balon i w nic sie nie dopinam....fakt ze niby w kolejnych ciazach brzuch pojawia sie szybciej.....ale nie az tak :szok: Podobno to moze byc tez zasluga tych wszystkich lekow :baffled:
W kazdym razie mam wrazenie ze brzuch mam juz taki jak w okolo 4-5 miesiacu poprzedniej ciazy :szok:
MONIK - jak lekarz kaze odstawiac to wie co robi....w sumie fajnie, tez bym juz chciala nie brac tej chemii.......ale podobno minimum do 16 tygodnia bede musiala :-(
TAJCHI, ANTILKA - witam i pozdrawiam

Witam:-)
Jak maturzystki??? dobrze poszło??
u nas super, juz pomalutku brzuszek rośnie:-D samopoczucie dobre,:laugh2:

Anetko poprosimy fotkę brzusia w galerii:-)
No właśnie co z naszymi abiturientkami:confused:
Ja byłam dziś na badaniach krwi i moczu. skorzystałam z okazji i zważyłam się na tej samej wadze, co dwa tygodnie temu. Okazało się, że schudłam 2kg. Postanowiłam skończyć z tymi pomiarami, bo to bez sensu:baffled:
Dziewczynki, czy któraś z Was ma zestawienie konfliktowe, jeżeli tak to, jak często robicie odczyn Coombsa?

Antilko ostatnio i tak brałam minimalną dawkę bo 1x1. Teraz mam puszczać co cztery, trzy dni tabletkę. W następnym tygodniu już co drugi dzień a w jeszcze następny mam zażyć dwie tabletki w tygodniu. Już jedną opuściłam w tamtą środę i wczoraj też. jak na razie nie czuję żadnej różnicy.
Aga111 już niedługo i będziesz nosić ciążowe ciuszki:-) Jak brzusio zacznie nabierac szybko rozmiarów to nie nadążysz z zakupkami ;-)
Anetko 16 tydzień nadejdzie szybciutko i Ty też będziesz się mogła pozbyć tych tabletek. Ale jak trzeba to trzeba. Przecież dla dzieci zrobimy wszystko :-)

My mamy konflikt odczyn robiłam w 12 tygodniu i jescze conajmniej 2 razy będzie robiony, narazie przeciwciał nie stwierdzono:-D, po poronieniu podano mi inmunoglobuline... w środę wybieram się do lekarza:happy:

reklama
Niki ja już robię drugi raz, pierwszy pięć tgodni temu. Nie wiem, czemu ginka tak naciska na to badanie. Przeciwciał nie stwierdzono.Dobrze, że te badania są w ramach NFZ:happy:

Do góry