reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2008

witam was. dawno nie pisałam bo czasu brakuje a i ciagłe problemy jak nie z M to z moja córeczka najpier kolki a w poniedziałek omal nie doszło do tragedi mała mi sie zachłysneła cofnirtym pokarmem i nieoddychała kilka sekund mąz dsł jej mocnego klapsa i zaczeła płakac.Pojechalismy na pogotowie i niby z nia ok ale mielismy sie zgłosic do lekarza na drugi dzien i bylismy kazli zrobic rtg płuc i sie okazało ze ma pozachłystowe zapalenie płuc i trzeba antybiotyk ale takiemu maluchowi to podaje sie dozylnie wiec do szpitala ale sie niezgodzilismy i szukalismy kogos kto załozy welfron i bedzie jej podawał i znalezlismy za kase pielegniarke i mała dostaje antybiotyk. maam nadzieje ze bedzie juz ok.

reklama
witam w NOWYM ROKU
wiecie co ja doczekałam tylko sylwestra który był w Polsce u mnie jest godzinę pózniej i niestety juz usnęłam o 23.30 mojego czasu, czyli o 0.30 polskiego

izka ale mnie wystraszyłas mój Kacper praktycznie przy każdym cycu sie zachłysnie ja Go od razu do pionu stawiam i pukam po pleckach.
Bardzo groźnie to zabrzmiało co napisałaś, obyś maluszek doszedł do siebie i żebys ju,z nie miała więcej problemów ani z maluszkiem ani z M:no:

Ostatnia edycja:
Witam:-)
Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku

U nas od 3 dni masakra - Nina jest bardzo marudna, mało śpi i ciągle na mnie wisi...Ale z tego co się orientję podobno jest w okresie skoku rozwojowego. Tylko zastanawiam się ile to potrwa:confused: Nie mogę patrzeć jak się męczy biedactwo:-(
Ja podobnie jak Tajchi odpadłam o 23.30 korzystając z chwilki spokoju:zawstydzona/y: Ale o północy wypiłam z mężem łyk szampana(zapomniałam już jak to smakuję:-D) no i obejzalam przez okno pokaz sztucznych ogni:tak:A teraz szykujemy się na obiadek do mojej babci:tak:
Miłego dnia kochane:tak:;-)

Ja tez se witam w Nowym Roku :D

Lunia u nas to samo, mala spi po 1-2godz. jak nie spi to wisi na cycu i tez mam nadzieje, ze to ten skok i niedlugo minie.

A z brzuszkiem u nas jakby lepiej. Mala miala problemy z gazami, nie mogla kupki zrobic na szczescie chyba minelo, bo wczoraj wieczorem i w nocy piekne kupki poszly, ciekawe czy to zasluga zjedzonych przeze mnie jablek i suszonych sliwek ;>. Z brzuszkiem tez niby lepiej nie wygina sie i nie prezy juz po kazdym jedezniu, podaje jej wode koperkowa, nie chce zapeszac ale jest duzo lepiej :).

Izka wspolczuje przezycia z mala. Moja Maja tez czesto sie krztusi, nie raz bylam tym przerazona, ale na szczescie tak jak Tajchi odrazu w gore, klepanie po pleckach, i ladnie mi odkaszluje.
Szybkiego powrotu do zdrowia malutkiej.

Co do dluzszego macierzynskiego jestem bardzo ale to bardzo happy, ze sie zalapiemy :)) cociaz uwazam, ze to i tak malo ;>.

witam noworocznie

Wiecie co nie chce Was denerwowac ale u mnie jest rok macierzyńskiego z czego 9 miesięcy jest płatne tz. 36 tygodni bo tutaj mamy tygodniówki, ale ciesze sie że Wam troszkę dołożyli

malinka oby juz tak u Was zostało ładne kupki to szczęśliwa mama:-D:-D

U mnie w Norwegii znowu macierzynski jest platny 100% pensji przez 10 miesiecy albo 80% pensji przez 12 miesiecy (bo wchodzi 6 tygodni urlopu ktory jest platny znowu z rzadu stad te 20% ucienaja)

Za to u mnie Nowy Rok zaczal sie niefajnie. Danielek kaszle mi juz od kilku dni, zaczal tez wymiotwac jak po jedzeniu kaszlal, dzisiaj doszla lekka goraczka i spi od wczoraj tylko 20 minut maks. budzi sie i placze:-(

Bylam na dyzurze lekarskim dzisija z nim i plucka czyste, uszy, gardlo zdrowe. Zbadal tez organy i tez ok, badanie krwi tez nic nie wykazalo. Moze to zwykle przeziebienie, ale zeby az tak plakac:szok: Nic niewiele zrobic mozna. Kazal mi dawac paracetamol 3 razy dziennie oraz od jutra jeszcze w dodatku cos w plynie co kupie w aptece. Nie ma snu ani w nocy ani w dzien. Dobrze ze maz w domu to sie zmieniamy, ja przy nim w nocy a on w dzien tylko mi go przynosi do karmienia.

Izka ale mnie wystraszyłaś, a co dopiero ty musiałaś przeżyć:no:. Mój Filip też czasem źle przełknie i kaszle a wtedy mam niezłego stracha, ale wyniki to z niedojrzałego układu pokarmowego który potem się normuje (tak mówią).
Trzymam kciuki za twoją małą i za ciebie !!!!!!!!!!:-)

Czesc Mamuski :* Witam Was w tym nowym roku :-)
My nowy rok powitalysmy z okropnym katarkiem Julci :-( Bylismy dzisiaj w przychodni i lekarz rodzinny polecil nam wode morska STERIMAR, odsysacz NOSE FRIDA i witanike C JUVIT. Podalismy Jej to i spi zmęczona katarkiem, tak mi jej szkoda ;-(
A nas ratuje karuzelka nad lozeczkiem, Niunia obserwuje misie z przewijaka i sie do nich smieje ;-)
Pozdrawiam Was serdecznie i zycze DOSIEGO roku ;-) :*

Ostatnia edycja:
No i dzisiaj potwierdzona u lekarza grypa zoladkowa:-(

Maly cala noc plakal az zdarl sobie glos:-( Dzisiaj przynajmniej w dzien jest lepiej bo troche wiecej spi, oczywiscie sie przebudza ale bujawka czyni cuda. No i dzisiaj ze 3 razy troche sie mleczka napil mojego, bo tak to podaje mu wode lyzeczka zeby sie nieodwodnil, bo cala noc nawet nie urszyl piersi.

dostalam wytyczne i skierowanie jakby co kiedy jechac do szpiala na kroplowke...

nic lece bo sie przebudza, moze troche sie jednak napije:baffled:

reklama
Witam w Nowym Roku:tak:

Izka mam nadzieję że szybko mała wróci do zdrówka.
Aneta cuż podobno inteligętne dzieciaki więcej psocą, wiesz milion pomysłów na sekundę;-)
Macierzyński dłuższy na 100% jestem pewna bo sprawdziłam w moich kadrach:-)
Madzik oby tak dalej
Malvinka więcej snu Wam życzę
Tajihi Agathe fajnie Wam mój urlop się kończy w połowie marca naszczęście dostanę pełne wynagrodzenie iw będę pracowała w domu, mam nadzieję że nam się uda i będą z nas zadowoleni tak ma być do końca wakacji:tak:
Agathe życzę zdrówka biedny maluch oby tylko siostry nie zaraził, no i pewnie na płyny musicie uwarzać...

sylwestra spędziliśmy z przyjaciułmi ale po 2 byłam już w łóżku:-p:-p

Do góry