reklama

Listopad 2011

Dzien dobry Kochane:-) Ale drukujecie z rana. Ledwo nadążam Was czytać:))
hey dziewczyny mnie dawno nie było pisałam wam ostatnio jak miałam plamienia w dwa tygodnie temu i pojechałam do szpita zostałam do wtorku zeszłego, a w środe znów byłam, bo miałam plamy, dowiedziałam się, że będę mogła je mieć ponieważ mam maleńkiego krwiaczka i w nim jest troszkę krwi, a poza tym mam nisko łożysko, przez co musze leżeć cały czas w łóżku i tylko chodzić do wc, a mnie szlak trafia jak jest bałagan sama bym go posprzątała,ale leże, bo chcę żeby moje baby było żywe, widziałam jak machało nózkami i rączkami na usg mój mąż też był i bardzo się podekscytował teraz ciągle przykłada ucho do brzuszka mówi, że tam jest jego syn, chociaż tego nie wie :) strasznie teraz się nudzę kompa mam przy biurku, a siedzieć też nie mogę idę w środe na usg zobaczymy co tam słychać, na razie to ciągle mam wilczy apetyt. Już tylko liczę tygodnie i chcę żeby moje małe mnie kopło. Pozdrowionka nudno mi bez was
Andżelika bardzo się cieszę że się odezwałaś, strasznie się wszystkie martwiłyśmy o Ciebie i kruszynkę!! A bałaganem się nie przejmuj, ja też mam wieczny bałagan w domu i strasznie mnie irytuje ale trudno.
Od dzis jestem na zwolnieniu do końca miesiąca i miałam nadrabiać sprzątanie w domu ale okazało sie wczoraj ze jeszcze mam szansę się bronić w lipcu i muszę szybciutko pisac pracę, więc sprzatanie odkladam na dalszy plan:tak:

ooo, cieszę się strasznie, że Andżelika wróciła do nas z maluszkiem :)

A ja właśnie po wizycie. Przychodnię mam obok domu, więc długo to nie zajęło. Ale jestem zła :wściekła/y: Miała USG w gabinecie ale odmówiła mi wykonania, bo za wcześnie, więc za 4 tygodnie dopiero jest sens robić. Czyli oczywiście wizytę mam za 5 tygodni, dopiero połówkową i już się mega denerwuję, bo tak strasznie chciałam wiedzieć jakiej płci będzie maleństwo. Zaraz zadzwoniłam do A. i kazałam mu skopać jej tyłek za brak wrażliwości na cierpienia biednej młodej matki :-D Ale moja lekarka powiedziała mi: "przecież nie będzie pani teraz ubranek kupować?" A ja miałam jej ochotę wykrzyczeć: jak to nie, jak to nie? Przecież ja od miesięcy oglądam się za skarpetkami! Mam ochotę zapłacić i pójść na USG gdzie indziej, oby A. mnie powstrzymał bo ja sama nie będę w stanie, ciekawość zawsze zwycięża.
Nie denerwuj się kochana przez głupią babę. Musimy swoje wyczekac. Ja miałam tydzien temu badanie na super sprzęcie ale moj maluszek nic nie pokazał, więc cierpliwie czekam do nastepnego razu i moze coś będzie widać;-) Prędzej czy później się dowiemy:tak:
Łeeee a szkoda :D a już myślałam, że coś tam się rusza ;-)
Ja też wyczekuję tych ruchów, choc wiem że może byc jeszcze za wczesnie:/

dzeiwczyny co do witamin, to ja nadal folik biorę. Póki co tylko to. Pytalam gina mojego o jakies witaminki. Nie polecił nic konkretnego, bo powiedzial że te wszystkie witaminy zawarte w małej tabletce muszą byc jakos zlepione ( chemiaaaaa) i że te tabletki tak ładnie wyglądają i to tez chemia. Poza tym mówił że żelazo w nich zawarte wywoluje zaparcia no i sama nie wiem. Poza tym ja nigdy nie lubilam łykać tabletek i nie wiem czy się skuszę. Natomiast moja mama poszła do sklepu zielarskiego w moim mieście i pani polecała jej taki preparat Floradix zupełnie ziołowy ( podobno dużo brzuchatek go kupuje). Lekarz mój nie znal tej nazwy ale jak usłyszał ze ziołowy to powiedział ze takie coś poleca bardziej niż te wszystkie tablety. Więc jak coś to myślę że na to się skuszę.
Ale się rozgadałam:/
No nic biorę się za moja mgrkę a wam życzę miłego i spokojnego dizonka:))

reklama
andrzelika cieszę się bardzo, ze wszystko dobrze z dzidzią! No trudno, skoro musisz leżeć, to leż ile będzie trzeba! Wiem, ze to trudne, ale dzidzia najważniejsza!

alma26 mi lekarz kazał samej sobie wybrać witaminki i wybrałam Prenatal Complex, poniewaz oprócz vitamin i składników mineralnych zawiera dodatkowo imbir (mdłosci), żurawinę (ukł. moczowy) i mietę (ukł. pokarmowy). Kosztuje 24 zł 30 szt.

A co do kwasu foliowego dodatkowo to na ostatniej wizycie zapomniałam sie zapytać, wiec dalej łykam. Ale w srodę idę do lekarza, wiec zapytam (jak nie zapomnę;-))

onanana ja w ciągu 4 tygodni napisałam 40 stron :) jeszcze 1 rozdział i koniec, bo chcę się bronić w czerwcu, także wiem co przeżywasz. 3mam kciuki!!! Damy radę!! Dużo masz jeszcze do napisania?

onanana ja w ciągu 4 tygodni napisałam 40 stron :) jeszcze 1 rozdział i koniec, bo chcę się bronić w czerwcu, także wiem co przeżywasz. 3mam kciuki!!! Damy radę!! Dużo masz jeszcze do napisania?
Musze poprawić dwa rozdziały, napisać trzeci i z głowy:-) Muszę się teraz spiąć bo następny termin obrony dopiero w październiku i nie wiadomo jak to będzie hihi
Dziewczyny, właśnie znalazłam u mnie w zakładkach takie coś:
http://78.28.2.91/dziecko/pogaduszki/pokaz.php?id=7019
Ja płaczę czytając to, chociaż raz już czytałam.. tzn ze śmiechu płaczę:-p

A jakie witaminy łykacie dziewczyny????

Mój femibion jest strasznie drogi (52 zł do 65zł)
a może polecicie mi jakieś inne dobre a tańsze!!!

Strasznie drogo w twojej aptece. Ja kupilam Femibion duzo taniej. Ale teraz gin zaproponowal mi PregnaPlus oraz Pharmaton Maturelle. Kupilam je w aptece Dbam o zdrowie po nieskiej cenie bo mam tam rabat dla "mamy i malenstwa". Jesli masz ta apteke gdzies blizko to poszukaj w aptece internetowej witamin jakie cie interesuja. Jesli zamowisz internetem i bedziesz miala katre rabatu "mamy i malenstwa" (dadza ja bez problemu w aptece, za darmo) to mozesz zaoszczedzic ponad 10zl ;-)
Albo zajrzyj do Ziko Apteki, tez maja tanio.
Zamawiasz w internecie a odbierasz w aptecej najblizszej.

Andrzelika czekalysmy an wiesci od ciebie :-) Cieszymy sie ze czujecie sie dobrze, zdrowie najwazniejsze. Jesli przeszkadza ci balagan to najlepiej od razu przezwyczajaj rodzine do pomocy ;-) bo raczej wiekszosc ciazy bedziesz musiala przelezec. Wiem ze wolisz wszystko sam robic, ale to nie bedzie wykonalne. Zdrowie najwazniejsze, a rodzine "potrenuj" zeby sprzatali tak jak ty lubisz ;-)

iwonka ja jeszcze nie cwicze miesni Kegla ale chce zaczac. W pierwszej ciazy malo ich cwiczylam ale wystarczajaco bo szybko zregenerowalam sie po porodzie ;)

ponko ja czuje wyrazne "puk, puk" od dzidziusia, tak jakby ktoś stukał małym patyczkiem od wewnątrz. Nieraz czuje smyranie, czy laskotanie, to jak dzidzia zmienia pozycje.
Z tego co czytalam i sprawdzalam to dzici wykazuja wieksza katywnosc gdy amm sie nie rusza, lezy odpoczywa. Bo jak chodzimy to dzidzie sie kolysza i nie w glowie im sie wiercic.

Ostatnia edycja:
hej
ale dzisiaj naprodukowałyście :szok::szok::szok: ,spróbuje potem nadrobić bo teraz nie bardzo mogę
chciałam tylko sprawdzić czy są jakieś wieści od Andrzeliki i na szczęście wszystko u niej dobrze :-):-):-):-) cieszę się bardzo z tego powodu :-)
ponko pomyśl sobie że za granicą nie robią usg prawie wcale u mnie jest tylko jedno przez całą ciąże ;-) i to połówkowe do którego pozostał mi jeszcze miesiąc :tak: ,najlepiej myśleć że wszystko jest ok i się nie denerwować :tak: a jak masz możliwość to kup sobie detektor i będziesz mogła podsłuchiwać swojego maluszka ;-)
miłego dnia laski

Andrzelika leż cały czas i dbaj o siebie i dzidzi, to jest teraz dla Ciebie najważniejsze;))) Cieszę się, że się odezwałaś;) Martwiłyśmy się bardzo.

Ponko nie rozumiem czemu ta lekarka tak postąpiła ale może powinnaś zmienić lekarza? Moja bratowa jest w 6 miesiącu ciąży a miała dopiero drugie USG, dobre? Ja na każdej wizycie mam USG tylko ja chodzę prywatnie bo stwierdziłam po mojej pierwszej wizycie w ciąży u państwowego gin, że oni się nie nadają u mnie bo na wieść o tym, że mam chorą tarczycę nawet nie zareagował tylko mnie dosłownie z gabinetu odesłał jedynie z karteczką na badania krwi i dziękuję, następny...
A mój prywatny jest super, fakt, że za zwykłą wizytę (w tym badanie i USG) płacę 120 zł ale myślę, że warto bo zdrowie mojego szkrabka malutkiego jest dla mnie najważniejsze.

Dziewczyny ledwo nie zaglądałam tu 5 godz, a tu już tyle postów, że aż nie nadążam czytać;)

Dziewczynki siedziałam przed kompem i czytałam te opowieści z brzuszka;) Boskie;))))
I nagle poczułam jak mnie moje malutkie kopnęło;) Poczułam prawdziwego kopniaczka, to nie były na pewno jelita bo to akurat innaczej ja odczuwam, a tu prawdziwy kopniak;)

Ostatnia edycja:
Niunia, Zazdroszczę kopniaków!!!!!!!! :D

Rozmawiałam z A. i postanowiliśmy zmienić lekarza. Właściwie nie wiem czemu nie zrobiłam tego wcześniej, nie jestem zadowolona z tego, jak się mną "opiekuje" bo właściwie tego nie robi. Ma krzywą minę całą wizytę, jest małomówna, nie ma w niej empatii, a wszystko co ma zrobić to dla niej wielki problem. Tak samo nie chciała mi zrobić badań prenatalnych, wtedy się postawiłam i wyszło na moje, nie wiem czemu teraz tak nie zrobiłam.
Mam wykupiony abonament w prywatnej przychodni więc wybiorę sobie innego lekarza, który sprosta moim oczekiwaniom, a przecież nie są one zbyt wysokie. Po prostu chciałabym mieć lekarza, który choć trochę zainteresuje się moją ciążą, to nie jest chyba dużo, co? :)

reklama
Ponko bardzo dobrze, że chcesz zmienić lekarza bo lekarz, na którym trzeba wszystko wymuszać to nie jest dobry lekarz. Musi się Tobą interesować, wiadomo, że nie będzie do Ciebie dzwonił i pytał jak się czujesz, itp. Ale wizyta jest po to by dowiedzieć się jak najwięcej.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry