reklama
Lady_Marcelina
młoda mamusia
bajkowa, ja też kiedyś używałam jak pojawiał się problem z łupieżem i faktycznie działał, ale na chwilę i wysuszał zarówno włosy jak i skórę głowy. Ale wiadomo, że każdy musi znaleźć produkt odpowiedni dla niego.
Miałam ten sam problem- leczyłam różnymi preparatami a potem nawrót i tak w kółko.
Mam jednak swój sposób- pomógł mi szampon Oliprox. W sumie przygoda zaczęła się od lakieru bo mąż miał problemy z paznokciami, a że ten był skuteczny to skusiłam się też na szampon przeciwłupieżowy. Jest bardzo wydajny i zadziałał już po kilku użyciach. Najważniejsze, że łupież nie wraca!
Mam jednak swój sposób- pomógł mi szampon Oliprox. W sumie przygoda zaczęła się od lakieru bo mąż miał problemy z paznokciami, a że ten był skuteczny to skusiłam się też na szampon przeciwłupieżowy. Jest bardzo wydajny i zadziałał już po kilku użyciach. Najważniejsze, że łupież nie wraca!
Dermatolog zaleca takie czynności w momencie, kiedy występuje łupież pstry. Choć w profilaktyce warto sięgać po naturalne środki jak Pityver - nie podrażnia on skóry, a siarczek selenu zawarty w szamponie działa grzybobójczo.A ja zawsze stosowałam Nizoral i nic takiego nie mialam i nawet dermatolog mi mowiła że raz w miesiącu to warto umyć całe ciało tym szamponem :-)
reklama
karolinne
Fanka BB :)
Mój mąż złapał łupiez pstry. Pewnie na siłowni ( różni ludzie tam przychodzą w końcu). Czy choroba jest bardzo zaraźliwa? Obawiam się , że mąż może zarazić mnie oraz nasze dwie córeczki. Chociaz jak na razie wszystko jest ok. Stosuje nizoral ale średnio mu pomaga. Czy ten pityver jest stosowany również do leczenia czy tylko do profilaktyki?