Ja też dziś zaczynam wielkie pranie, ale pewnie po południu, bo jeszcze na suszarce dosychają mi rzeczy starszych dzieciaków. Specjalnie zaopatrzyłam się w nowe duże worki, żeypotem te rzeczy mozna było w nich przechowywac przez miesiąc, żeby się nie zakurzyły. W nocy się wystraszyłam, bo mocno bolał mnie brzuch, tak typowo na okres, tyle, że nie brały mnie skorcze, tylko bolał jednostajnie, chyba ze 3 godziny. Już myślałam, że zaczyna się, ale na szczęście się rozeszło. Dlatego tym bardziej chcę miec juz wsystko gotowe, Dziś też zamówię resztę brakujacych rzeczy, które chcę kupic na Allegro (oprócz fotelika i gondolki - to musi jeszcze trochę poczekac.
Madzix, musze Cię zmartwic, ale z tego co słyszałam, założenie jest takie w szpitalach, że wszystkie pierwiaski sie tnie, wiec mozesz miec kłopoty z przekonaniem położnej. Choc pewnie jak zobaczy, że krocze rozciąga się własciwie, to może odstąpi, nie wiem. Są wiczenia, które powinno się wykonywac od połowy ciąży, żeby uniknąc nacięcia, ale nie wiem na ile skuteczne, bo nie próbowałam. Codziennie masuje się czymś tłustym i rozciąga palcem okolicę miedzy pochwą a odbytem, ale teraz to juz chyba za późno.
Mnie przy drugim porodzie nie przecieli, sami stwierdzili, że mała główka, więc pewnie dziecko małe, a tu niesposdzianka - Paulina ważyła 3850 g no i pękłam sama. Po pęknięciu jest więcej szycia i gojenia, bo pęka się w gwiazdę. Chociaż w moim przypadku dobrze się stało, bo po pierwszym porodzie źle mnie lekarz zszył i bolało mnie krocze przy kazdym stosunku, a jak pękło to między innymi własnie w tym miejscu i od tego czasu ból się skończył.