reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutówka u lekarza

Miśka 5, dasz rade. jesli wyniki masz ok to sie nie przejmuj, a jak bardzo chcesz to zrob sobie cos prywatnie. to chyba w koncu lekarz wiec nie chce zaszkodzic dzidzi...:confused:

ol, spoko, co nas nie zabije to wzmocni :happy:(podobno)

a jezeli chodzi o alkohol, to moja mama tez jak bylaw ciazy z moim bratem to pila codziennie male piwko i chlopak caly i zdowy jak narazie. ja tez wczoraj male piwko wypilam bo tak mnie chec naszla wieczorkiem. bo ja strasznym piwoszem jestem:happy: ale czasem sie oszukuje lechem bezalkocholowym, a on naprawde smakuje super w porwnaniu z reszta bezalkoholowych.

reklama
niby mało ale...:confused:
ja na opuszek miałam rozwarcie jakies 10 godzin po tym jak mi wody odeszły w domu (w pierwszej ciazy)

uwazaj i dbaj o was jeszcze bardziej niz teraz to moze dotrzymacie do mety(luty) z tym rozwarciem;-)

Miśka nie martw się, będzie dobrze;-) Ja mam rozwarcie na 1 palec. Rozmawiałam ze znajomą położną i ona twierdzi, że jak się będziemy oszczędzać - tzn. nie dźwigać, nie brać rąk do góry i dużo leżeć, to będzie ok. Podobno niektóre kobietki z takim rozwarciem rodzą jeszcze po terminie. Chociaż Cię rozumiem, bo ja też szaleję ze strachu, ale to tylko szkodzi nam i dzidźkom. Ja do gina ide dopiero po miesiącu od poprzedniej wizyty i trochę Ci zazdroszczę tej wcześniejszej kontroli. Trzymaj się i nic się nie martw ;-)

Dzięki madzik79 za słowa pocieszenia. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Żałuję tylko, że nie wzięłam zwolnienia. W mojej pracy zdarza mi się denerwować, a dzisiaj wróciłam z brzucholkiem twardym z nerwów, że słów brak:-(. Lekarz powiedział mi, że następnym razem jak się nic nie zmieni to na zwolnienie, bez gadania.

miśka jak możesz to szoruj na zwolnienie, przynajmniej z dzidźką odpoczniecie:tak:
my z Wiki odpoczywamy....;-)

aha i momo że jestem na zwolnieniu to w domu do pracy zawsze cos się znajdzie...a najwięcej lubię go poświęcać na przygoptowania do przyjścia dzidzi:-D

tak, zdecydowanie przychylam sie do zdania zeby duzo odpoczywac. u mnie niby szyjka trzyma mocno, ale to nie przeszkadza mi leniuchowac:laugh2:

a jezeli chodzi o przygotowania na przyjscie Martynki to juz kupilismy farbe do pokoiku i juz ja wyprobowalam i jest sliiiczna :-)

Kurczę.. a mój lekarz nie oglądał mi szyjki od 2 miesięcy i nawet jeśli ja tez mam jakieś rozwarcie, to nawet o tym nie wiem :wściekła/y: Czy lekarz Wam ta szyjkę ogląda przez wziernik czy tylko dotykiem sprawdza jej stan?

reklama
Nie wiem Joasiek jak to u Miski wygląda, ale ja mam jedno i drugie - tzn. i łapka i wzierniczek :dry: Czasem myślę, że może lepiej nie wiedzieć :confused: Moja teściowa mówi że przez całą ciążę jej lekarz nie badał ginekologicznie - tylko słuchał serduszka mojego męża ;-) Z drugiej strony - może lepiej być przygotowanym na różne ewentualności :confused: Pewnie nie ma tu złotej recepty na wszystko ;-)

Do góry