reklama

Maj 2011

Witam

Tak pobieżnie rzucam okiem, zajęta jestem mocno ;-)

Żyjeta, to ok. zdrowia chorowitkom, sto lat kolejnym okrągłym miesieczniaczkom i yyy... hm...

Jestem za kolczykami, biżuterią, tatuażami i innymi wynalazkami ze swoim ciałem, ale po 18-tce ;-) Starsza nie ma, młodsza mieć nie będzie, jak dorosną i sobie zarobią a jeszcze będą chciały - proszę bardzo.

reklama
Witam się dziś na moment,bo chatę ogarniam, a młody marudzi...
Dodam tylko,że ja przebijałam uszka Gabi na 2 latka,ale babki w salonie kosmetycznym mówiły,że zazwyczaj przebija się dzieciom takim do pół roczku-jak nie wiedzą co i jak (i tak nie machają,nie biją i nie uciekają),albo dopiero takim w wieku szkolnym (którym się powie co i jak i mają wytrzymać:-p). Także bały się o Gabi,ale ona spokojna była i poszło gładko:-)

Znając temperament majówkowych mam przebijanie uszu może być tematem zapalnym :-D

Podobnie jak konkursy dla dziewczynek - mała księżniczka itp.

Nie bardzo wiem po co dzieciom kolczyki, pomalowane paznokcie itp. ale to wybór ich mam.

Moje dziewczynki prędzej będą w błocie niż kosmetykach :-p

A ja problemu nie mam bo mam chłopa ;-). I ma mi wyrosnąć na 100% faceta a nie jakieś kolczyki, albo te takie dziury na pół ucha...
Sama miałam uszy przebijane po komunii i myślę że to był dobry wiek.
A te konkursy to oglądam na TLC dla beki, tylko tak naprawdę to jest smutne a nie śmieszne.

bra - wózek fajny :) My na 90 % kupimy Baby Design Sprint, chyba że nam w sklepie coś lepszego zaproponują.

Witam się na moment z Krzysiem na ręku:)

Dalej chorujemy, ale rosół się już gotuje. Szkoda, że Małemu nie mogę podac ;)
Ja się zgadzam z hope. Niedawno w rozmowach w toku były takie 5-7 letnie dziewczynki, chodzace na wysokich obcasach, malujące sie itp.itd. i rodzicom to pasowało. Z tego wszystkiego wydaje mi sie, ze kolczyki sa najlepsze, ale nie wiem jak bede miala dziewczynke, to w jakim wieku jej na to pozwole, zobaczymy :-)

ja bde przebijala teraz albo na lato zalezy co powie ten facet bo cos kojarze ze zima niechce przebijac zeby czapki nie przeszkadzaly na poczatku. Juz uzgodnilam ze z mala pojdzie M i tesciowa ja bede na dworze czekala jako pocieszycielka wrazie co:P

my nie mamy tych wątpliwości :-p bo mamy siusiaka(dorodnego- jak powiedziała pediatra:-D pod odkopaniu go z fałdki )
chociaż mam nadzieję,że mi nie odbije kiedyś jak się "dorobię" córy, żeby robić z niej małą starą.Wystarczy ,ze matka się "pindrzy" :-D
a te konkursy są straszne, tylko w stanach mogli wpaść na taki pomysł>Hamburgery robią swoje;-)

poza tym dużo zdrówka dziewczyny! nie dawać się chorobie
u nas katarek sporo mniejszy

Alex nie wiem jakie kosmetyki Ci polecono, ale np Emolium w necie jest o połowe taniej.np na allegro

Ostatnia edycja:
zastanawiałam się o jaki konkurs chodzi
ale już wiem..
dla mnie to też straszne niszczyć tak dzieci i robić z nie "dorosłe" małe modelki :/
malują... o nie.. po co dziecku niszczyć skórę...:/

a co do majówkowego temperamentu to nic nie powiem ;-) każda ma swoje zdanie :-p

persefona właśnie masz rację też tak pisałam że albo całkiem małym dzieciom , albo już akim większym ok 10 lat co wsyztsko zrozumie :-)

kkarolq zależy jaką masz czapę dla dziecka... bo jak podszywaną od środka gładka to mogą nie przeszkadzac.. ale wytłumacz to kolesiowi ;-) jak powie że nie .. to nie przegadasz :-p

chorowitkom zdrówka a ja za niedługo jadę na lotnisko ... nie chce mi się ale się ciesze bo kum pela wkońcu wraca :-)

ja jeszcze tam, nie bylam szwagierka przebijala jej mala ma juz 2 lata i wlasnie cos mowil tylko teraz nie pamietam czy na lato nie czy na zime;P I wiem ze on po skonczeniu 6 miesiecy;P wiec jak najdzie czas pojde i sie dowiem wszystkiego:p

reklama
wisienka, a może to osłabienie? Bierzesz witaminy?

Co do przebijania Maluszkom uszu, chciałam znać Waszą opinię, od kiedy planujecie . Ja uważam że Maja jest jeszcze za mała, ale nie wiem kiedy to zrobić, bo słyszałam że większe dzieci szarpią sobie potem te kolczyki rączkami, albo jedno ucho dają przebić a drugiego już nie, bo bolało. Dwie pary kolczyków już na Nią czekają, raz po raz (łącznie z teściową) ktoś pyta kiedy przebijemy, a ja się cykam.

Nadia też już ma kolczyki na razie tylko w pudełku, a przebijemy na roczek. Na razie uważam że jest za malutka i kolczyki mogą jej przeszkadzać w spaniu, no i czapka też się może zahaczyć.

Wisienka zdrówka życzymy
Mama2119 ​witaj

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry