• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Maj 2011

Jeszcze tylko godzinka i koniec pracy, dwa dni laby:) Ostatnio tata z Julkiem w domu siedzi i widzę, że się super dogadują. Początki były trudne, chyba obaj sobie działali na nerwy, ale teraz tata ogarnął Julka na dobre, a widać, że synio też do ojca bardziej się garnie:) Cieszę się, że już weekend i we trójkę trochę pobędziemy. Prawda jest taka, że jak się chodzi do pracy, to później ten czas spędzony z dzieckiem ma rzeczywiście zupełnie inną wartość.
Lecę Was jeszcze trochę poczytać, bo już mi się nie chce nic robić:)

reklama
Witam
Niestety przespana noc zdarzyła się tylko przez przypadek dzisiaj wszystko wróciło do normy. U nas spadł śnieg tzn jakieś 2 cm ale tu to jak klęska żywiołowa. Dobra wpadnę potem idę umyć okno.

krklisz, uuuu do PO mam prawie 100 km.

lepi, oj było fajnie. Robiłyśmy swoje w miłej atmosferze, nikt nam listów z rąk nie wyrywał,nikt nie stał nad biurkiem, nikt nie piał. Uuuu, ale było fajnie.

adeczka, jak ja Ci Krakowa zazdraszczam...

styna, a myślałam o Was rano jak spałyście, a tu taki klops.

Hope, Styna , Bea, Lwiapaszczka gratki dla Waszych maluszków za kolejny miesiąc.

A mój dziadek miał malucha i w zeszłym roku sprzedał i kupił sobie Ibizę. Dziadek ma 86 lat i tą Ibize kupił od gościa, który ma 80, a auto sprzedał, bo już jeździć nie mógł, a mój 86 letni sobie nowy sprawił. Ale z babcią szleją tą Ibizą! Znacie dziadka z :ninja2:.

Bry :-)

Ja i mój zas...ny internet przebrnęliśmy przez maj, trochę to trwało ale od czego ma się starsze dziecko (czytaj opieka nad młodszym rodzeństwem).

Niewiele zapamiętałam...

Najpierw serdeczności dla okrągłomiesięczniaków! 9 miesięcy, kiedy to zleciało? Niestety minął okres, gdy organizm dochodzi do siebie po ciąży i porodzie, koniec zasłaniania się małym dzieckiem, trzeba powiedzieć prawdę - doopa jest za duża, parę kilogramów w zapasie a nie widzę perspektywy na schudnięcie. Zimą chce się jeść a mi się chce jeść jakbym miała noworodka na piersi :angry:

Wszystkim chorowitkom zdrowia!!

Wychodzącym zębom - dajcie spokój biednym dzieciom i ich rodzicom!!

To tyle z petycjami.

Teraz co pamiętam.

Aniu, nie wiń się, zmęczenie i problemy osobiste, plus absorbujące dziecko - norma, nerwy wysiadają. Siłownia świetny pomysł, jak człowieka trzymają się głupoty, pot na tyłku pomaga się ich pozbyć. Spróbuj odnaleźć dawną Anię sprzed ciąży, przypomnij sobie co lubiła i rób to samo. Ta Ania nadal jest, głęboko za zasłoną mamy i żony ale odnajdź ją a odnajdziesz spokój :tak:

Jolek gratuluję, kaska wpadnie i pewnie bardzo się przyda. Mało bo mało ale lepszy rydz niż nic :tak:

Lepi to jest właśnie lęk separacyjny, z czasem przejdzie ale niektóre dzieci są bardziej nieśmiałe, wrażliwe, nieufne i zachowawcze i te są mamoprzylepne ładnych parę lat. Czas pokarze które z dzieci ;-)

Matusia Hope powstało z potrzeby serca ;-) Zalogowałam się na forum zanim udało mi się zasiać fasolkę i miałam wielką nadzieję, że nie będę długo czekać (miałam obawy czy w ogóle się uda, względy zdrowotne). Po miesiącu od zalogowania test pokazał II i jest o tym na samym początku maja :-) Wcześniej byłam na staraczkach, ciąża po antykoncepcji i zostać mamą po raz drugi, z tego co widziałam, niektóre dziewczyny dalej tam są, biedne :-(

No to teraz o mnie, bo więcej nie pamiętam. Mam w końcu wózek od wczoraj i jaram się nim jak łysy grzebieniem :-D Dziewczyny, po raz pierwszy i dzisiaj drugi byłam na spokojnym, normalnym spacerze z dzieckiem w wózku :-D:-):-):-) Jestem mega szczęśliwa :-D Wózek jest super, lekki, poręczny, koła śmigają po śniegu aż miło. Faktycznie siedzisko wąskie - stelaż szeroki i stabilny - ale tego się spodziewałam. Na szczęście dzieci rosną w górę nie wszerz.

Ropuch zasiada na tronie, bez słowa pisku i sprzeciwu, po 5 minutach spaceru ziewnie, zamruga oczami jak sowa, na przemian i śpi :-) A ja jeżdżę w te mrozy i najeździć się nie mogę :-D

Ach jeszcze o pękniętej szyjce. Czytałam wiele na temat oksytocyny i jest to sztuczny środek wywołujący niewłaściwej mocy skurcze, czego konsekwencje są różne. Pęknięta szyjka - niewykluczone.

A co do bułek drożdżowych, jestem ich wielką wielbicielką, spepcjalizuję się w rogalikach, pączkach, bułeczkach, cynamonkach, racuchach, pampuchach, także zapraszam bo są często :-D

hope u ciebie internet do d...y a u mnie komputer... działa jakby chciał a nie musiał ;//// denerwuje mnie to, bo "szybkość w działaniu" :-D:nerd::sorry2:
superowo,że wózek sie sprawdza, a jaki w końcu kupiliście????

MajaPolka Aha o 7 tez nie lubie wstawac :), ale takie dosypianie to u mnie by nie przeszlo.
Nasza tez kiedys tak pozno chodzila spac ale przesunelismy kapiel na 19.30 (wczesniej byla o 20) i powoli
nauczyla sie zasypiac ok20-21 to juz nie tak zle.
Tak tak masz racje, wlasnie mnie wkorzylo polgodzinne usypiane wzielam pod pache i do zabawy
bo juz nie mialam sily a taty nie ma jeszcze, teraz za to smieje
sie do mnie szkodnik maly i jak sie gniewac.

styna26 Pociesz sie je tez mialam feralna noc chyba z 10razy wstawalam. W Poznaniu snieg spadl 2 dni temu
kilka cm, lezal juz od4 -widzialam ;) a o 8 maz jechal do pracy przez godzine bo drogowcy sobie chyba
zupelnie odpuscili, zamiast szorowac od 5 w koncu w tym roku jest light maja wiec kasy na odsniezanie raczej
nie brakuje.

Matusia To pizzy chyba ci nie dowioza ;) A z jakich okolic WLKP jestes ja pochodze z Wągrowaca to
male miasto tak 60 km od PN.

Hope Tak tak moze tak to sie stalo z szyjka bo skurcze po oksy.. byly dla mnie bardzo bolesne krecilo mi sie w glowie
balam sie ze zemdleje choc raczej jestem wytrzymala na bol samo
wypchniecie dziecka to byl pikus.
Widzisz moja droga forum nie pomga zgubic zbednych kg bo tu tylko o jedzeniu ale moze jakis karnet na basen
zakup sobie, bedziesz miala gubienie kalorii i odpoczynek od dziecka.
Swieze drozdzowe tez uwielbiam ale troche za daleko do ciebie mamy ;).

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry