reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maj 2011

Madzik to fajnie że Ci dali tyle urlopu i to na czas świąt :-) no super !
styna a jesz magnez??

u nas szał świateczny trwa :-p sprzatanie po raz 10 tego samego :-p bo było już na święta niby posprzątane ale to się znów pobrudziło .. okna były pomyte a wczoraj widziałam już 100 paluszków i raczek poodbijanych :-p no i tak mozna po woli od nowa ;-)

no a jutro na ostatnie zakupy jedziemy :-) i gicior :-p

reklama
Ja przepraszam, ale tylko na chwilkę, bo robię listę zakupów i weszłam by zobaczyć co tam do Jaipurowej szynki jeszcze potrzeba.
Stynka, przykro mi że się źle czujesz.
Futrzaczku, przykro mi że D chory i to bardzo.
Jolek, super paka od cioci.
Lepi, super masz kumpla, że sam się tak dzieli z własnej woli ;)
Vi, zazdroszczę Ci, ze tyle już porobiłaś i większość masz za sobą.
Alex, u mnie tak jak u Ciebie, czasu brak na wszystko. Sprzątam i sprzątam a końca nie widać. Popołudniami mało daję rady zrobić, tym bardziej, ze już jest ciemno i Maja grandzi. Ach, szkoda gadać. Cieszę się tylko że weekend przed Wigilią mamy.

I ja tez przepraszam, witam sie szybciutko,
samopoczucie ciagle nie takie, a wiadomo masa rzeczy do ogarniecia, do tego maly wariatuncio szaleje ile wlezie !
Okno jeszcze jedno mi zostalo, plus lazienka i bedzie prawie koniec :-p

Jolus - mega paka :))) u nas czeka taka sama na otwarcie juz 2 dzien, z zagramanicy przyszla :-D
Czytalam o Igim, dobrze, ze ma sie juz lepiej, to pewnie ta 3dniowka.

Lepi, Alex, Madzik - wspolczuje pracujacej Wigilii, mam nadzieje, ze sie wyrobicie ze wszystkim kochane! na pewno :tak:

Styna - no to badanka Cie czekaja chyba wieksze, zdrowka! a jak Nadinka??

Futrzaczku - nieciekawie... i dla Was duzo zdrowka!

Basiekk - Marti to jest po prostu przefajna!!:-D:-D :** Polka tez juz atakowala sciany .. i fotel ..bialy....

Wczoraj zaliczylismy w koncu szczepienie - II dawka ospy, jest duzo lepiej niz po I, zadnych problemow po, ufff, za to naczekalismy sie na wizyte w dusznej poczekalni, gdzie Polka byla najwiekszym czortem :zawstydzona/y:;-), u doktora focha strzelila, zwazyc sie nie chciala, dotknac tez nie... ale jest ponad 10kg to na bank, jakies 10.200 bedzie :tak:

No.. a 'wiesci' brak ;-)

Ostatnia edycja:
Ja jak zwykle po nocy - nihil novi...

Jutro rezonans, znaczy dzis... w piatek.
Filipek ok, je (tylko i wylacznie sam!), broi, krzyczy, tanczy, gada :) full service :))
Aleksiu wciaz ma problemy z siusianiem, 2 antybiotyki nie przegonily chyba e.coli, paskudztwo!
Choinka ubrana, prezenty mamy, bigos zamrozony - tyle zdolalam przygotowac poki co...
Koncze antybiotyk i wreszcie troche mi ulzylo z zatokami.
Adi moj najwiekszy spedzi swieta z moimi siostrami w Gdyni, ale im zazdroszcze! Rodzice jada do babci, do Zar.

Duzo zdrowka i buziaki Wszystkim!

Hej kochane:)
U nas ok, ja w robocie, na szczęście ostatni dzień przed świętami, ogarnięte mam w miarę, na tyle ile można ogarnąć z brzdącem małym, czyli podobnie jak i u Was :-D, a jeszcze w niedzielę planujemy ostanie zakupy.

Jolek super paka, Igi jaki zaciekawiony:-D
Futrzaczku zdrówka dla małża, kurcze zapalenie oskrzeli, nieciekawie, mam nadzieję, że się wykaraska jak najszybciej, a Wy święta w domku??
Maja buziole dla wariatuńcia :-)
Stynka mam nadzieję, że złe samopoczucie szybki Ci minie

udanego dnia Wam życzę :-)

Jakie tu pustki :(
Co tam dziewczynki, ja jeszcze w piżamie śmigam. Okazało się,że M już jutro ma wolne. Może i dobrze,bo na spokojnie przy aucie porobi i posprząta swój śmietnik. Wczoraj byliśmy na zakupach, trzeba było łakocie do prezentów dokupić od razu ciepłe rajty dla młodego kupiłam:)
Młody właśnie zasnął więc mykam się ogarnąć a jak wstanie to musimy wyjść na miasto. Zimnica u nas dzisiaj.Wczoraj temp.na + a dziś -

Styna zrób sobie badania, daj znak jak dziś po USG.

Maja no w końcu jesteś. A nie sprawdzałaś co w kwestii wieści?? Daj znaj :ninja2:

Matusia
jak super,że pamiętasz o nas i zaglądasz:)

Bubbles
zdrówka dla Was. Czekamy na wieści z badania.
Napisałaś że Adik w Gdyni od razu poczułam jakbyś Ty tak bliziutko była :tak:

Basiekk Ty to już pewnie godzinki odliczasz do wyjścia z pracy:)

Witajcie Dziewczynki :)

hip hip - hura, szefowa przemówiła ludzkim głosem i w pn Inspekcja czynna do 13. A ja rano na telefon, ale urlopu nie mam wypisanego, więc prawdopodobnie podjadę z rana, bo na 99% bede potrzebna, ale tym sposobem zyskuję dzień wolnego ;)
styna - kochana, przebadaj się dokładnie, bo z tego, co piszesz, to nieciekawie się czujesz...
a nie możesz zrezygnowac z nocek?? dobrze wiesz, że ciężarna nie powinna zarywać tak nocy... a opiekę dla Nadii jakoś chyba zorganizujesz...
maja - czekamy...

Wczoraj kupiliśy choineczkę, małą, zgrabną, chciałam ubrać, żeby już z czymś być do przodu, ale wszystkie lampki zastrajkowały... Dziś M kupi karpie i je obrobi - ciekawe jak kuchnia będzie po tej operacji wyglądać...

Hej hej :-)

ufff dobrze że żadnego końca... nie było :tak::-)

Basiekk- kotek na Wigilię jedziemy najpierw do moich rodziców , a potem wracamy to do Nas , przyjedzie tez brat D a w same święta pierwszego dnia mam nadzieję odwiedzą Nas znajomi - moja Hania a drugiego jak pogoda pozwoli pojedziemy do siostry pod Milicz :-)
Joluś- fajnie że M ma wolne , u Nas też mrozik jest
Lepidoptera- ale fajnie z tym poniedziałkiem :)) wszystko będzie gicio zobaczysz :*
Maja- jesteś zgubo kochana :* hehe mówisz masz mały sajgon w domku :-D , to Ci psotnica ;-) dobrze ze już po szczepieniu , a mężulka masz w domku?
Bubbles- kciuki za Filipka zaciśnięte za pozytywny rezonans! cieszę się że już się lepiej czujesz :*
Kamcia- tak właśnie jest z brzdącami - syzyfowa praca :-D , ja dzień w dzień coś tam sobie zrobię i już prawie jest wsioo :-)
Matusia- :* fajnie że jesteś :*

Witajcie Dziewczyny :biggrin2:
Co za tydzień, nie dość że tyle roboty przed świętami, to posypały się problemy. Mam nadzieję, że ich limit już wyczerpany :wściekła/y:
Futrzaczek, jolek mąż bardzo dużo pomaga, w nocy też wstaje. Był czas, że Krzyś już max. ze 2 razy się budził w nocy, teraz znacznie gorzej, liczę że to po szczepieniu plus może jakiś skok? Czasami w nocy robię mu mleko, ale częściej już nad ranem 5-6.
karolka85 gratuluję nowej pracy i trzymam kciuki by była w nowym roku!

My choinkę mamy żywą ze sztucznymi bombkami. Stoi na obudowanym balkonie. Tata ustawił czasowe włączanie i wyłączanie lampek, Krzysiowi bardzo się podoba, zwłaszcza taka oświetlona. Dziś dowieszaliśmy ozdoby, Krzyś mi podawał i pokazywał gdzie zawiesić :-D

styna26 trzymam kciuki za koleżankę! Życzę lepszego samopoczucia. Ja się dzisiaj nalatałam, nanosiłam, potem Krzysia w donu bo płakał, więc ledwo żyję. Jak było na usg? U mnie w pon. mała ważyła 670 g. Przez to moje nadciśnienie robią mi częściej usg, ale muszę też częściej na wizyty przychodzić.
persefona ja zdałam za 4 razem, 3 razy nie mogłam wyjechać z placu, ciągle ten nieszczęsny łuk :zawstydzona/y: Trzymam kciuki za następny raz :biggrin2:
styna26 i jak pierniczki, udała się współpraca z Nadią? Z Krzysiem to się nieźle namęczyłam. Przy ciastach bardzo dobrze nam się współpracuje, ale przy ciasteczkach za bardzo chce pomagać ;-)
jolek27 ale wypasiona paka :biggrin2: Ciekawa ta wodna mata, spodobała mi się.

reklama
I co tam dziewczynki weekendzik przed nami :)

Lepi
super,że szefowa taką niespodziewankę zrobiła:)

Futrzaczku
widzę u Was święta wypełnione po brzegi :)

Ypra
ojej problemy przed samymi świętami, mam nadzieję,że nic poważnego. Trzymaj się kochana i oszczędzaj :)
Matę polecam. Mazak na wodę nie kolorowy więc nawet jak po kanapie zacznie rysować to nic się nie stanie:) Igi co chwila coś tam sobie bazgra po niej:)

My dziś ostatnie zakupki zrobiliśmy. Już teraz sklepy omijać mogę z daleka aż do wyjazdu:) Kupiłam składniki na sałatkę persefonową z groszkiem i pieczarkami.i jutro zrobię i zawiozę teściom niech mają coś na Wigilię,bo coś się babcia odgrażała do dziadka że nic szykować nie będzie. Kiedyś im smakowała więc zrobię im tę przyjemność:)

Do góry