reklama

Maj 2013 :):)

Ja pierogi mroze surowe,ukladam na tackach zeby sie nie posklejaly,wrzucam do zamrazalnika a jak sa juz jak kamienie to zrzucam do woreczkow:)

Tez chce juz swieta i choinke!

Sembo,gratuluje wynikow!

Ja swoje za jakies 2h poznam...

reklama
Choinka musi byc nabyta.Nieduza ale zywa i w doniczce.W zeszlym roku przegapilismy wywozke drzewek i stala w piwnicy,biedna sucha az liscie jesienia wywozili. hehe... Ubieramy z Malizna.Myslalam zeby jakis fajnych wzorow poszukac i porobic cos na ta choinke.Kolezanka na fejsie wkleila dzisiaj takie obledne ozdoby uszyte z filcu :sorry: Ale gdzie sie tu w Niemczech kolorowy filc kupuje?Bo ja calkiem zielona jeszcze w takich tematach...

Ok zmykam kochane, trza się wziąć za obiad...choć w sumie za kolację chyba? Kurczak od wczoraj został, więc tylko ziemniaki obrać:-) a na kolacje będą pyszniuchne bułeczki faszerowane pieczarkami i cebulą-zapiekane z serem;-)mmmm już mi slinka leci

Cytryna
Jesli chodzi o ciasto to niezawodne jest parzone,tylko maka i goraca woda i wyrabiasz... mozna dodac jajko ale nie trzeba. Ciezko podac proporcje ale ok 1.5 szkl maki na 1szkl wody... wysypac make,polewac woda i mieszac lyzka. Jak juz nie parzy to wyrabiac az bedzie gladkie..... musi byc elastyczne...

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry