• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Maj 2013 :):)

kessy... jedyne co mi przychodzi do głowy to zamoaczac w odplamiaczu i prac w maksymalnie dopuszczalnej temperaturze, ale w proszku dla dorosłych.... jak zejdą plamy to wtedy wyprac pozniej juz wproszku dzieciowym.

Takie plamy moga być spowodowane tym, ze uzywałaś oliwki , lub dziecko ciamkało rękawki w buzi, bądz mu sie ulewało.... wtedy po wpraniu ciuszki są sliczne a po jakimś czasie od lezenia żółkną te poplamione miejsca.

reklama
ja miałam przy córce oliwkę babmino, nie polecam, bo ochydne plamy zostawia. jak wyjęłam ciuszki po 3 latach to wszystkie były żółte i w domestosie moczyłam, prałam w proszku dla dorosłych, a potem 2 razy w jelp. zeszło

ja wogole odradzam oliwke... za to polecam zwykłą parafine, świetnie natłuszcza dziecku skóre i kosztuje niewiele... a wszystkie oliwki to w skladzie maja wlasnie parafine a reszta to substancje zapachowe i inne tego typu niepotrzebne dodatki.

mysiak mojego wcześniaka smarowali parafiną w inkubatorze, a jak trochę podrósł to oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia:) ponoć najzdrowsze i nie uczulAją. a jeśli chodzi o oliwki- polecam oliwkę Ziajkę firmy Ziaja:) super i bez plam, sama teraz używam!

tylko_chwilka witaj;)

Mysiak - to skurczybyki jedne:wściekła/y: ja tam bym odrazu z monitoringu skorzystala:-p

Mi znajoma poradzila, zeby nie przyzwyczajac dziecka w miare mozliwosci odrazu do najdrozszych rzeczy jesli chodzi o kosmetyki, pieluchy czy proszek do prania. Dlatego mam zamiar poeksperymentowac jesli tylko dziec nie bedzie jakims alergikiem;) Tak samo robi jej siostra i np. zamiast proszku Jelp czy Lovely od poczatku pierze w Dzidziusiu;) I jak kupila malemu drozszy proszek bo akurat nie bylo Dzidziusia to dostal uczulenia:dry: Wiec drogie nie koniecznie znaczy dobre:-)

Mi tez kuzynka szykuje wyprawke po swoim malym ktory wlasnie skonczyl pol roku;) Zobaczymy co mi tam za perelki poprzychodza w paczce:-) Dobrze, ze ona ma jedna chociaz syna bo u mnie w rodzinie same dziewuchy byly do tej pory:-)

Dziękuję za miłe przyjęcie.
camel- wiem jak się czujesz, ja też przebudzam sie po 5-7 razy w nocy, niewygodnie mi i mam okropne koszmary, ale w pierwszej ciąży tez tak miałam więc wiem, że to pewnie hormony. A taka paczuszka to świetna sprawa i pomoc, super, że masz od kogo coś takiego otrzymac! Mnie jedna koleżanka chce podarowac ubranka po swoim dziecku, a ja się bardzo na to cieszę i mam nadzieje niebawem je dostanę by móc przejrzec, wybrac i wiedziec co jeszcze dokupic choc zakupy i tak już rozpoczete hehe. :-)
Aisha_23- Super! Czy Twój różowy, śliczny suwaczek sugeruje że czekasz na córeczkę? Nie wiem jak to u mnie z tym 20 maja będzie bo mój synek chciał sie już rodzic w 35tc, ostatnie 3 tygodnie spędziłam na podtrzymaniu na patologii ciąży i mam tez swterdzona małą macicę- więc możliwe że i teraz dzidziuś będzie sie spieszyc choc bardzo bym chciała ten 20 maj bo 21 mam urodziny i to cudowny prezent. :-)

Co do oliwek to tez odradzam one bardzo uczulają, najgorsza jest firma J&J. Mój synek strasznie zareagował na oliwki i mydełka, leczylismy go dermatologicznie już od 3 tygodnia życia i póxniej stosowaliśmy już tylko oilatum. Teraz także planuję od razu stosowac oilatum. Ale fakt parafina i oliwa to też świetna sprawa!

Polecam Dzidziusia, prałam w nim wszystko, może nie dopiera na 100%, ale ładnie pachnie i niewiele kosztuje.
Za to nie polecam kosmetyków Ziajki, bo mój Młody dostał po tym uczulenia.

No ja to zielona w tych wszystkich kosmetykach itd, więc sobie z chęcią poczytam. Moja siostra uzywała Nivea wszystkiego i było ok. Proszku to nawet takiego zwykłego dla dorosłych, ale ja kupię jakiś dla dzieci, więc piszcie, piszcie- nauczę się trochę:tak:

Ależ się wkur....am! wrrrrr! Mamy takiego listonosza, który ma jakieś chore nogi i zawsze prosi, żeby zejść na dół do niego. moja paczka, więc telepię się z tym brzuchem na dół, żeby Pan się nie przemęczał, chcę być po prostu miła. i co? Schodzę cholera a jego nie ma! no ja pierdzielę! I znów telepać się na 3 piętro! wrrr! Jak mi zostawi awizo, bo ma zwyczaj tak robić jak ktoś nie zejdzie, to zrobię im taką awanturę, ze się nie pozbierają. Wrrr!

reklama
ja na poczatku tez pralam w jakims proszku dla alergikow gdyz nic dla dzieci tu w de nie znalazlam, ale szybko przeszlam na normalny proszek, moj syn nie mial zadnego uczulenia wiec u nas naraztie normalny jak dzidzia bedzie moze kupie na poczatek jakis specjalny
co do kosmetykow dla dzieci- im mniej tym lepiej i tylko w razie koniecznosci :) ja u nas stosowalam wszystko z penaten, i w pl sudokrem kupilam i na pupcie mialam, specjalnie tez malego nie nawilzalam niczym, tylko w razie potrzeby, mial i ma ladna skore wiec nie trzeba bylo

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry