reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Maj 2013 :):)

No to ja napisze jak było u as...

Asia sie urodziła z bardzo suchą skóra... złuszczała jej sie jak skórka węża.... płatami schodziła...

Połozna polecila Oilatum do kąpieli, oilatum krem albo masc (na miejsca najbardziej wysuszone), parafinke na reszte ciała.
Po jakimś czasie przeszłam na hippa zel do kąpieli dla maluskzow, nie było zadnej reakcji.

Prałam w loveli na poczatku przez pierwsze 3 miechy, potem pojedyncze rzeczy prałam z naszymi w wizirze sensitive i nie było uczulenia, wiec jaks ie lovela skonczyła to prałam juz w zwykłym proszku.

Do dupci u nas sprawdził się tylko bephanten, który mozna też stosowac jak brodawki przy karmieniu pękają. jak dziecko zlize z cyzka to nic mu nie bedzie.

Do tego na chusteczki nawilzane z rossmana, biedronki, albo z lidla

I to były wszystkie nasze kosmetyki i chemia.

reklama
tylko_chwilka zakupy widziałam,pościel przecudna:-) ja nie wiem co będzie i nie wiem czy chce wiedzieć,w pierwszej ciąży nie wiedziałam i fajnie było,teraz trochę otocznie mnie naciska:szok: wolałabym chyba dziewczynkę bo już wiem "jak to obsługiwać" ale najważniejsze żeby zdrowe było,no i o czasie:-) mojemu R. wróżka kiedyś wywróżyła że córkę będzie mieć,więc innej myśli nie dopuszcza:-D

Ostatnia edycja:
ja wogole odradzam oliwke... za to polecam zwykłą parafine, świetnie natłuszcza dziecku skóre i kosztuje niewiele... a wszystkie oliwki to w skladzie maja wlasnie parafine a reszta to substancje zapachowe i inne tego typu niepotrzebne dodatki.

U nas parafinka sprawdziła się do 6 miesiąca. Później zaczeła wysuszać skórę. Polecam z czystym sumieniem całą serię Nivea i oilatum :)

Aisha_23- Super! Czy Twój różowy, śliczny suwaczek sugeruje że czekasz na córeczkę? Nie wiem jak to u mnie z tym 20 maja będzie bo mój synek chciał sie już rodzic w 35tc, ostatnie 3 tygodnie spędziłam na podtrzymaniu na patologii ciąży i mam tez swterdzona małą macicę- więc możliwe że i teraz dzidziuś będzie sie spieszyc choc bardzo bym chciała ten 20 maj bo 21 mam urodziny i to cudowny prezent. :-)
[/QUOTE]

Mój gin już mi zapowiedział, że ze wzgl na moje skoki ciśnienia weźmie mnie w obroty minimum 2 tygodnie szybciej:)

Nieeeeeeeeeeeech już będzie maj, bo oszaleję... :sorry2:

Maluch chyba cierpi na bezsenność, bo od rana mi daje równo po brzuchu :dry:
Moje cudo od 16 tygodnia ma adhd.... aż czasami mam dość

a moje nadal nie bryka - chyba tylko ja nie czuję! buu...
na szczęście S dziś zamówił stetoskop... może przynajmniej usłyszę - jak S wczoraj...

kitka tak córeczka- Madzia :-) A u Ciebie???? Tez masz nadcisnienie? Moja dr tez mowila, ze byc moze wczesniej sie wszystko zacznie, a bierzesz leki? Ja dopegyt 3 razy dziennie! A mówil Ci dr cos o cc? Czy mówil, ze jest szansa rodzic naturalnie???

nanulika no tez o tym myslalam, moja mama miala dwa i wywaliła....także tez muszę sobie sprawic :) A zacznie kopac spokojnie! moja dzis caly dzien cisza, do tego troche brzuch jak na @ mnie boli:-(, własnie bede sie kladla, moze to pomoze.

noirel moja dr tylko mowi, ze maja duzo cukru;-) lepiej jesc duzo cytrusow niz np pic litry kawy. Ja dzis tez mam chec na sok pomaranczowy.

reklama
Też! Kurna! Wszystko wpierdzielam, mandaryny, pomarańcze, grejfruty, pomelo... Ja owoce kocham, a bez cytrusów i twardych jabłek sobie nie wyobrażam funkcjonowania aktualnie :sorry2: Fajnych warzyw jest teraz mało, więc owoce to doskonały substytut.

Do góry