• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Maj 2013 :):)

reklama
My też używamy Nivea - płyn do kąpieli+szampon, krem do tyłka, krem na mróz itp
Wszystkie pięknie pachną i nie uczulają :tak:
Ale jak Kuba dostał jakiegoś uczulenia, że skórę miał jak tarkę (co mu się nadal zdarza w zimie), to alergolog poleciła nam kosmetyki Emolium. Kąpaliśmy go w tym i smarowaliśmy emulsją i naprawdę pomogło :tak:

Co do proszku, to ja chyba teraz przez 1-2 miesiące będę używać Dzidziusia, a potem przerzucę się na zwykły proszek i zobaczymy, co z tego wyniknie. No, chyba że Mała będzie też mieć jakieś problemy skórne.

A ja moją córkę myłam mydłem Bambino a do wody zawsze dodawałam krochmalu (taki robiony z mąki ziemniaczanej) i nigdy nie miała suchej skóry i żadnych wysypek, krostek. Do tej pory pamiętam jej delikatną skórę ... hmm rozmarzyłam się :rolleyes:
Na tyłek sudocrem i tormentiol w razie odparzeń i do tego grzeszyłam zwykłym proszkiem dla dorosłych;-)

A ja moją córkę myłam mydłem Bambino a do wody zawsze dodawałam krochmalu (taki robiony z mąki ziemniaczanej) i nigdy nie miała suchej skóry i żadnych wysypek, krostek. Do tej pory pamiętam jej delikatną skórę ... hmm rozmarzyłam się :rolleyes:
Na tyłek sudocrem i tormentiol w razie odparzeń i do tego grzeszyłam zwykłym proszkiem dla dorosłych;-)

ja dokładnie tak samo,krochmal,zwykły proszek dla dorosłych,a na pupę mąkę ziemniaczaną,tylko doraźnie sudocrem i było cacy:-)

reklama
noirel- Witaj! No to jest już nas trzy na ten sam termin. Ja mam synka lat 5 (rocznikowo 6), byłam przekonana że teraz będzie kolejny synek nawet kupiłam kilka chłopięcych ubranek, a w piątek na usg połówkowym dowiedziałam się że w brzuszku córeczka mieszka. :-) Jeśteśmy bardzoooo szczęśliwi, ale nie uwierze póki nie zobaczę heheh :zawstydzona/y:.
Wczoraj zrobiłam pierwsze dziewczynkowe zakupy i mam świetny humor chyba na najbliższy tydzień.
A Ty znasz już płec maluszka?
citrus- skąd ja to znam :-D. Mój pierworodny to w brzuszku był mega leniuch ja dopiero na sam koniec ciąży wiedziałam, ż ektos tam mieszka jak juz mu ciasno było, a teraz córeczka to szalona jest. Dopiero w tej ciąży się dowiedziałam co to znaczy ruchy dziecka i kopniaczki.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry