reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

Super sweterek, też mi się podobają takie ale niestety wyglądam w nich jak czołg.
Zdecydowanie nie dla mnie.:no:

reklama
A to mój "wielki" wczorajszy zakup :-D
Obraz 001.jpg Obraz 002.jpg

ja tydzień temu polowałam na tuniki w sklepach, niestety bez powodzenia (przyznam się, że nie przepadam za długim łażeniem po sklepach:-p-jestem krótkodystansowiec, szybko się męczę i zniechęcam, jak czegoś nie mogę znaleźć), tak więc kupiłam na allegro kilka bluzeczka ciążowych, takich bawełnianych; nie są może szczytem elegancji, ale są dobrej jakości, długie, rewelacyjnie się układają na figurze i posłużą na pewno do końca ciąży,
co akurat ważne, bo dotychczas naciągane moje bluzki i swetry coraz mniej się sprawdzają :szok: przy moim wielkim brzucholku :-D

dzisiaj doszły bluzeczki do mnie, przymierzyłam i są fajne, więc polecam (tego samego sprzedawcy); a to linki do bluzek, jakie kupiłam:
bluzka odcięta pod biustem

symetryczna bluzka-kimono
długa tunika
A jak w tych bluzeczkach z rękawami?? są wystarczająco długie?? Mnie też bardzo się podobają, ale boję się, że będą miały krótkie rękawy, a tego nie lubie:no:

Słodkie butki!

200 zł to i w zwykłych sklepach ecco są - nie tylko w outletach :tak:
Ja też wolę ecco jakoś bartki mi nie podchodzą a są coraz droższe! :no: :eek: W tym roku jak szukaliśmy zimowych dla Pawła to bartki kosztowały tyle co ecco - różnica była chyba 20 zł, ale to też zależy od sklepu. Jak sobie pomyślę że mam wydać na buty dla dzieci po 270zł :szok: Bankructwo po prostu! Ostatecznie kupiliśmy w bacie, przecenione, bo zeszłoroczny model - ze 180zł na 59 :-D
I elephanteny sobie chwalę, choć też do tanich nie należą. I czasem fajne buty coolclub w smyku trafiam :tak: Szczególnie takie wiosenno-letnie.

A tak w ogóle to zakupki dziś porobiłam hobbystyczne - zaraz Wam pokażę :tak:

Nooo - mięciutkie takie. Nasz ortopeda do 2 r.ż zaleca tylko miękkie podeszwy, takie co się da w dłoni w rulonik zwinąć. Żadnych twardych i sztywnych. Noga ma pracować miękko i naturalnie. Chodzić boso bo trawie, piachu i czym się da, byle nie po twardym żeby stópek nie poodbijać :tak:

A to moje zakupki :-)
Z Reala:
body, koszulka i spodenki snoopy (68)
DSC01406_500x375.jpg

Bodziak (80 - ale mniejsze jest na 100%)
DSC01407_500x375.jpg

Spodenki (62)
DSC01408_500x375.jpg

Z Biedronki skarpetki (0-6 i 2x6-12 mcy)
DSC01409_500x375.jpg

5-10-15 spodenki (74)
DSC01410_500x375.jpg

Koniec :-)

Edit: na dzisiaj ;-)

Mag sliczne buciki.

AsiaKC, snoopy byl moim ulubiencem i Patowi zrobilam sypialnie w snoopie, ale potem przerobilam na Puchatka. Swietne ciuszki.

reklama
z butami to potwierdzam - uzywanych nie ma co kupowac, choc niby te peirwsze nie sa jakos bardzo zniszcozne ani "wyrobione" ale jednak po pierwsze ze wzgledow higienicznych nie chcialabym, no a przede wszystkim kazdy jednak inaczej chodzi i bucik sie wyrabia u kazdego inaczej.
Jasne ze mozna takei miekkie buto-paputki, ale do chodzenia lepiej kupic nowe (najlepiej Baretki, ale cen ypowalaja, wiec ja dla synka kupowalam inne). A tak w ogole to glownie synek chodzil mi po domu i nosil takie profilaktyczne (niby ortopedyczne)- nosi je do dzis i je lubi (tzn. trzecia pare ma obecnie):tak: Lekarka nam radzila takei kupic no i podczas drugiego dnia uzytkowania wreszcie zaczal samdozielnei chodzic (a mial jz u15 miesiecy tylko wczesniej byl leniwy :-p)
opieram dziewczyny, że Bartki wcale nie sa njalepesze. Dla pierwszej cóery kupywalismy Bartki parę razy, ale potem kupiliśmy Ecco i tak już zostało. Są rewelacyjne, dohgie jak diabli ale nieiwele więcej kosztują od Bartków a jakośc nieporównywalna.

Do góry