reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

A ja mam pare drobiazgów: tantum rosa, maść bepanthen i gatki jednorazowe:-) Kupiłam przez apteke interenetową a zawsze lepij na raty niż od razu wszytko:tak: A dla małej kupilam w tym zamówieniu tez FRIDE, linomag i mydełko oillatum:-D Polecam kupowanie w www.doz.pl bo zawsze taniej nawet na głupiej nospie jest prawie 1,5zł taniej, nie wspomnę o innych naciąganych cenach:eek:

już się zalogowałam rzeczywiście różnice w cenie są:tak::tak::tak:
więc apteczne zakupy zrobię sama:-D:-D:-D jupi

reklama
Fajna sprawa te bony:-) My mamy bony na 500zł ale mozemy je zrealizować w większości sklepów...ale taki na same kosmetyki też by się pzrydał, bo tusz mi sie konczy i podkład :-( a tak z bonu już by połowy nie było:-) a reszta na dziecko:-D

JA też bede rodziłą na Inflandziej ale mam nadzieje ze na szkole rodzenia dowiem się wszytkiego. Wydaje mi się ze warto miec parę tych jednorazowych majtasów bo nawet do kibelka warto isc z nimi a nie zwykłymi:)

chodze wlasnie tam na szkole rodzenia. na poczatku daja liste wydrukowana ze strony szpitala z wyprawka. i wlasnie majtek ZADNYCH nie mozna niby miec. nie podobalo mi sie tez, ze jedna polozna "naciskala" na naciecie krocza, mowila ze jak chcesz ochrone to tylko ci bedzie gorzej, bo to musisz sie wstrzymac z parciem itp i ze nacinaja prawie wszystkie. a ja nie zamierzam sie dawac nacinac jak nie bedzie takiej koniecznosci i tyle.
i pediatra na tej szkole powiedziala, ze lepiej wziac swoja butelke do karmienia w razie czego (bo jak masz malo pokarmu to czasem musza dokarmiac mieszanka)

Największe różniece są na lekach na receptę:shocked2::shocked2::shocked2:I fajnie bo w większości miast jest doz a mąż odbiera lekarstwa i masz z głowy apteczne leki :-) Ja kupiłam Fride za 21 zł a na allegro chodzą po 25 + przesyłka:eek: hehe nawet pojemniki na mocz zamawialam tam:sorry:

Największe różniece są na lekach na receptę:shocked2::shocked2::shocked2:I fajnie bo w większości miast jest doz a mąż odbiera lekarstwa i masz z głowy apteczne leki :-) Ja kupiłam Fride za 21 zł a na allegro chodzą po 25 + przesyłka:eek: hehe nawet pojemniki na mocz zamawialam tam:sorry:

a odbierasz w aptece???
ja musze zrobić porządną listę:tak::tak::tak:

Wow Peperka ja mialam dopiero2 zajecia ale moja kobitka prowadzaca zajecia powiedziala ze naciecie krocza nie jest rutyną i w wcale nie nacinają tak często..ze zależy od formy krocza:sorry: qrcze pewnie kazda gada swoje teorie:confused2::confused2:
Ciekawe czego tam się jeszcze dowiem...:eek:

Ja własnie dostałam od sasiadki która niedawno rodziła- kilka par majtek jednorazowych i jedne siatkow +podkłady. Zostało jej troche bo jakos bezkrwawo to przeszła :-) Nie wyobrazam sobie jak niby mozna bez majtek chodzić- tak jak napisała młodamamuska- przeciez nie zabronia :eek: Nie wiem jak jest w szpitalu w których bede rodzić ale i tak zrobie po swojemu. Z tymi tłumami odwiedzajacych to nieciekawa sprawa- chcesz tyłek na wierzchu mieć albo wywalić cyca i jest problem :no: Dlatego mnie pasuje, że tam gdzie planuje rodzic nikomu nie wolno wchodzic na sale- jest do tego przeznaczony pokój spotkań a reszta ma miec spokój. Małe utrudnienie dla ojców ale bardzo popieram takie rozwiazanie.
Jeszcze torby nie pakuję bo duuuzo mi brakuje. Zreszta nie planuje sie jeszcze kocić :-D

a odbierasz w aptece???
ja musze zrobić porządną listę:tak::tak::tak:

Niom wybierasz sobie miasto i apteke w której chcesz odebrac...a jest ich sporo:-) Najpierw sparwdz czy jest u ciebie w mieście doz. Realizacja zamównia trwa ok 3-4dni bo mimo ze leki są w aptece to zamawiane sprowadzają z magazynu:tak: PAmiętam jak jeszcze zamównienie nie bylo do odebrania a chcialam dla męża 2KC i poszłam kupilam bez internetu a tam parwie 4zł różnicy...no cóz wzięłam ale różnice kosmiczne:confused2:

Ja planuję kupić nowy fotelik do 200zł. Dziecko tak szybko rośnie, że pierwsze foteliki mogą nawet na rok nie starczyć i szkoda mi trochę pieniażków na maxi cosi. Dzidziuś będzie jeździł rzadko i na krótkich dystansach, także myślę, że te tańsze złe nie będą.

Oglądałam wczoraj w sklepie coneco :
FOTELIK PIONIER ALU CONECO 6 KOLOROW!ATESTY!2009! (840456260) - Aukcje internetowe Allegro
Zastanawia mnie ta wkładka dla niemowlaczka, jest dość duża i sztywna, co o tym sądzicie?

jeszcze był tam taki:
Fotelik samochodowy Coneco (846341250) - Aukcje internetowe Allegro

Który ma lepszą wkładkę?, Sprzedawczyni doradziła nam ten pierwszy. Drugi ma dużo miększy materiał.

Jeszcze zastanawiam się nad takim:

FOTELIK SAMOCHODOWY FOTELIKI BABY DESIGN DUMBO Wwa (839771729) - Aukcje internetowe Allegro

Materiał wydaje mi się taki milusi, ale niestety nie widziałam go na żywo.

Co sądzicie o tych trzech?

reklama
Do góry