reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

marry - od nowego roku nie ma już legitymacji ubezpieczeniowych.
Niektórzy rozbią je teraz, żeby miec jak najwiecej miejsca na pieczatki. Jak sie skończy miejsce to juz nowej nie wyrobia, więc jeśli ci zależy żeby ją miec to 3 dni ci zostały :sorry2:.
Ja juz spakowana jestem. jeszcze tylko maluszka musze spakowac. Ale to najpierw musze poprać i poprasowac parę rzeczy, no i kremik bephanten dokupić i chusteczki nawilzone.
Właśnei mi sie przypomniało co do tych pupkowych kremów. One też mogą uczulac. Mojej siostry mała ma na sudocrem uczulenie. Wogóle to mnie położna mówiła że lepiej bephanten, bo lepiej zabezpiecza pupcie, a jak się odparzy to lepiej sudocrem, bo lepiej goi pupcie.
No i ja dalej sie upieram żeby nie stosowac kosmetyków przy dziecku. Płyn do kąpieli wystarczy lub mydełko. Ale to oczywiście każda mama decyzje podejmuje :sorry2:;-)

reklama
Hehehe a mój nie raz mi latał po podpaski i nie robił focha:-D:-D:-D Nie raz też mi kupował wkładki laktacyjne.

Już go uprzedziłam ze po nowym roku zaczynamy rozglądać się za wózkiem, przyjął to bardzo mężnie:-D:-D
A innymi duperelami nie zawracam mu głowy bo i tak się nie zna. Jak się go raz zapytałam która pościel mu się podoba to zrobił mi taki mętlik w głowie, że żałowałam potem że go zapytałam.

Co do kosmetyków, ja chyba kupię najzwyklejsze Bambino i tak w szpitalu nam mówili że nie trzeba codziennie smarować dziecka kremami, oliwkami, balsamami,chyba że mam jakieś problemy skórne.

Ale ja i tak Igorka po każdej kąpieli smarowałam oliwką, bo uwielbiałam to robić i tak ślicznie pachniał:-):-D:-D

A do pupy polecam Linomag, tłusty, dobrze się rozprowadza. U mnie sudocrem się nie spawdził bo ciężko było go potem z pupy usunąć.

Tez słyszałam,że przy maleństwie lepiej używać jak najmniej kosmetyków ale myślę,że oliwka i krem do pupy to podstawa...lepiej zapobiegać niż leczyć:tak:Poszukam tylko taki,który nie jest zbyt tłusty.Co do prania to chyba postawię na płatki mydlane i daruję sobie płyny do płukania dla niemowląt.

no własnie oliwka jest bardzo kontrowersyjna. Ja wszędzie czytam, i na szkole rodzenia nam mówili i położne po porodzie że jak nie ma konieczności to nie smarowac, bo to może zatykac pory i pogarszac zamiast pomagac. A stosowac zalecają jeśli jest wyjątkowo sucha skóra. Ale to po porodzie pewnie wszystko powiedzą jak dbać itp...

Tylko z drugiej strony podobno skóra niemowlęcia jest 10razy cieńsza od naszej i bardzo podatna na uszkodzenia...to jak można nic nie stosować jeśli same po kąpieli musimy smarować się balsamami itp...no jest jedno wyjście...płyny do kąpieli natłuszczające dla niemowląt:)

nooo - ja stosuję oilatum :sorry2:. A mnie własnie oliwka to gorzej wysusza - nie wiem na czym to polega,a le mam okropna skóre po oliwce. Moze dlatego tez jestem jej przeciwniczką :confused:;-)

moniSkaBe - niby nie bedą potrzebne... ale... Nie wiedomo jak to będzie, bo niby wszystko am iśc systemem, tyle że niby Zusowski i nfztowski nie sa zbierzne i mogą być opóźnienia. Niby sie ciesze że nie bedzie tego trzeba tachac, ale ciekawe co będzie jak sie opóźni coś w systemie i nie bedą mnie chcieli przyjąc do jakiegoś lekarza

reklama
o super... a ja wlasnie wyrobilam swoja... niepotrzebnie?
nie bedzie ona do szpitala potrzebna?

Skoro masz to będzie. Jak już wyrobiłaś to możesz nadal używać. Gdybyś nie zrobiła w tym roku, to po nowym już by Ci nie wyrobili, bo teraz będzie wystarczało okazać druk RMUA od pracodawcy.

Legitymacja ubezpieczeniowa już nie będzie nam potrzebna - 19 listopada 2009

Mnie tylko zastanawia co np. z bezrobotnymi zarejestrowanymi w urzędzie pracy?

Do góry