reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mama na emigracji.

Jestem w 33tc. Ponad miesiąc temu oddałam midwife próbke moczu do analizy, wczoraj (po 5tyg) dostałam list informujący mnie, że mam GBS i pleśniawkę z poleceniem zjawienia się u GP. Bezzwłocznie zgłosiłam się nastepnego dnia do GP, antybiotyk, a do tego potrójna dawka clotrimazole (dwa tyg wczesniej dostalam jedna i nie pomogła, przynajmiej teraz wiem dlaczego), Jestem zażenowama pośpiechem w informowaniu o takich poważnych sprawach, nie chcę nawet myśleć co mogłoby się zdarzyc gdybym była np w 36 tyg. a midwife spieszyła sie jak teraz. Postanowiłam o każdy wynik truć im cztery litery do skutku!

reklama
hej...no niestety tutaj mają takie zasady że przyjmują dopiero w 12 tygodniu :) Ja żeby sprawdzic wszystko zgłosiłam się do szpitala jak tylko sie dowiedziałam że jestem w ciaży z lekkimi bólami brzucha,podobnie jak przy okresie,za 2 dni miałam usg i wszystko było ok,nie martwilam sie bo do 3 miesiaća to tylko niepokój...powodzenia..a na kiedy termin?

ja zmagałam sie już 3 razy w ciaży z pleśniawką,tutaj tez mi przepisali clotrimazol,ale mi nie pomógł,byłam w Polsce tam dostałam od lekarza inne tabletki dopochwowe które pomogły jak ręką odjął,lepiej leczyc bo to dość niebezpieczne dla dziecka,a lekarza tutaj w Anglii no niestety..sa jacy są..a kiedy termin...pozdrawiam

Ostatnio edytowane przez moderatora:
ja nie moge marudzic na mojego lekarza.za kazdym razem dostawalam leki-pobierali wymaz o zaraz oddzwaniali ja tylko byl wynik.czasem jest tak ze trzeba samemu dzwonic po wynik ale o tym zawsze mowia wczesniej:tak:
martwilam sie tylko o dzidzie mam juz jednego aniolka na "koncie" i poprostu balam sie bardzo.szczegolnie jak na forum oglada sie zdjecia z usg innych dziewczyn i czyta sie ile dzidzia wazy i mierzy heh a tu wszystko od linijki;-):tak:ale na sam porod nie narzekam zajeli sie mna rewelacyjnie i pomogli bardzo szybko jak pojawil sie problem:tak:

Termin mam na 19 października, ale czuje, że to wszystko nastapi wcześniej, z resztą nie mogę się już doczekać :) tydzień temu miałam wizytę u midwife, pokazalam jej moje slabe wyniki i powiedziala, ze nie mam sie czym martwic, ze mam przyjechac jak bede miala skurcze co 5 minut i wtedy podadza mi antybiotyk na tego paciorkowac :crazy: bylam w szoku, pytalam co jesli odejda mi wody i dziecko zetknie sie tym swinstwem, ona na to ze to nic...:szok: Masakra, jednak nie wzielam do siebie jej rad, pojade do szpitala jak tylko cos zacznie sie dziac i zarzadam tego antybiotyku, zeby potem nie bylo za pozno! :sorry2:

Termin mam na 19 października, ale czuje, że to wszystko nastapi wcześniej, z resztą nie mogę się już doczekać :) tydzień temu miałam wizytę u midwife, pokazalam jej moje slabe wyniki i powiedziala, ze nie mam sie czym martwic, ze mam przyjechac jak bede miala skurcze co 5 minut i wtedy podadza mi antybiotyk na tego paciorkowac :crazy: bylam w szoku, pytalam co jesli odejda mi wody i dziecko zetknie sie tym swinstwem, ona na to ze to nic...:szok:
Ja tez mam GBS:-(troche juz na ten temat pisalysmy na watku "wizyty u gina i zdjecia usg". Karolina najwazniejsze ze go wykryli,jak wiesz nie robia bakteriologii standartowo (ani tu ,ani w PL) tak wiec mialas szczescie ze ktos przylozyl sie do badan,bo to zmniejsza ryzyko zarazenia maluszka do minimum,tzn jesli cie to pocieszy - 1% na 100% maluszkow choruje..Dziwi mnie tylko ze midwife kazala ci sie zglosic dopiero przy takich regularnych skurczach..ja mam dzwonic zaraz jak tylko "cos" zacznie sie dziac bo jak uslyszalam "lepiej byc wczesniej"..Z tego co wiem jesli odejda Ci wody nie jest to grozne dla malenstwa - niedobrze jesli sie nimi zachlysnie. Zycze pomyslnego rozwiazania,trzymajmy za siebie kciuki,pa:tak:
http://babystrology.com/tickers/bab...nt=Maja&year=2009&month=10&day=11&babycount=1

Wtam!!! Termin na dzis, a malenstwo nie mysli nawet o przyjsciu na swiat ;-) po poludniu jade do poloznej, ciekawe co powie... Kobieta Aniol po prostu mialam z nia dwa spotkania, bardzo mila i wyrozumiala :happy: pier3szy raz spotkalam spotkalam sie z taka wyrozumialoscia personelu :tak:
Mayo a jak u Ciebie?? Maleństwo juz na świecie???

Mayo a jak u Ciebie?? Maleństwo juz na świecie???
Niestety nie..jestesmy 1 tydzien i 1 dzien po terminie:-(Wlasnie czekam na polozna i masaz szyjki a jesli to nic nie da to termin wywolania ustalono mi na noc z 24/25.10.
Najwazniejsze ze masz dobra polozna,bo moja jest mila ale nie kompetentna i ciagle sie z czyms myli..:no:
Pozdrawiam serdecznie;-)

Witaj Mayo :-) widzę, ze syneczek jest już z Tobą, serdeczne gratulacje!!! Jak przebiegł poród? Ja tak bardzo się bałam, a nie było czego;-) W czasie porodu dostałam antybiotyk na ten paskudny GBS, który spedzał mi sen z oczu i Roksanka urodzila się zdrowiutka i silna :-D jest juz z nami 6 dni:-)​

reklama
reklama
Do góry